Како да се започне автомобилска тркачка кариера? Каде?

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување
Го победив Razor, како да го префрлам BMWто на МК таблици?

да бе :D 750LE жолто, со нитни крпено... :D :D
--- надополнето: 23 февруари 2013 во 23:01 ---
Во АМСМ мислам се пријавуваш да бидеш член а друго што ти треба е јак спонзор
BOKI подетално може да објасни бидејќи тој се трка
Има такво нешто во АМСМ? Нели треба полнолетен да бидам? Изгледа изборот ми е или картинг или да си направам "домашна" стаза во некоја нива :/

Здраво, не сум полнолетен и немам возачка... Сакам да знам дали може да се постигне нешто со овој спорт и каде да се започне, навистина ме интересира.... Не ми се допаѓа формула1, сакам дрифт трки наречени Drift Battle Championships или така нешто каде што се добива поени од дрифтање... Не ми велете дека сум лудак и дека пред малку сум играл NEED FOR SPEED затоа што седам зад волан уште од пето одделение...
Другар мој беше европски шампион во картинг а тоа е пред категориа на формула,eве и други ти викаат ти треба длабок џеб. Истиот човек за кој ти зборам учи во НОВА и годишно плаќа по 5 иљади евра и нема пари за да ја продолжи својата возачка карирера, па ти види си, ако твојте имаат да те спонзорираат по 40+ иљади евра годишно за трки во младински категории, then you are good to go. Така да имаш поголеми шанси да успееш на NFS него во вистински трки

toa se pravi so vreme od mal bi trebalo da si pocnat so ova sega ne znam na koja vozrast si ali mozes da probas so luge ako imas mene primer mi bese cicko tumac na tatko mi bratuced ne me bivase za motori a da me bivalo malce moze ke sum uspeel i kaj nego u topansko sum kisnel i so brat mu sme idele u kicevo ama nisto :P

Другар мој беше европски шампион во картинг а тоа е пред категориа на формула,eве и други ти викаат ти треба длабок џеб. Истиот човек за кој ти зборам учи во НОВА и годишно плаќа по 5 иљади евра и нема пари за да ја продолжи својата возачка карирера, па ти види си, ако твојте имаат да те спонзорираат по 40+ иљади евра годишно за трки во младински категории, then you are good to go. Така да имаш поголеми шанси да успееш на NFS него во вистински трки
toa se pravi so vreme od mal bi trebalo da si pocnat so ova sega ne znam na koja vozrast si ali mozes da probas so luge ako imas mene primer mi bese cicko tumac na tatko mi bratuced ne me bivase za motori a da me bivalo malce moze ke sum uspeel i kaj nego u topansko sum kisnel i so brat mu sme idele u kicevo ama nisto :P
13 години имам, инаку можам да се снајдам сам во кола, значи не ми треба никој до мене да седи, возам сосем нормално... Картинг во Македонија незнам ни кај имаше....

13 години имам, инаку можам да се снајдам сам во кола, значи не ми треба никој до мене да седи, возам сосем нормално... Картинг во Македонија незнам ни кај имаше....
Друже и јас на 13 години сам се снаоѓав во кола, не е тоа работата збориме за реално или не ако имаат твојте рудник со пари или татко ти е нешто поврзан со автомобили,можеш да помислиш на кариера ако не тогаш бркај други работи

Друже и јас на 13 години сам се снаоѓав во кола, не е тоа работата збориме за реално или не ако имаат твојте рудник со пари или татко ти е нешто поврзан со автомобили,можеш да помислиш на кариера ако не тогаш бркај други работи
Ќе се запишам средна школа за механичар... после ќе видам што ќе биде...

Ќе се запишам средна школа за механичар... после ќе видам што ќе биде...
мали имаш 13 години почекај да видиш како ќе се развиваат работите па после размислувај.. Механичар може да биде секој,види си кој се твоите предности и што би било добро за твојата иднина немој да бидеш толку имплусивен. И јас на времето бев попален по коли

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom