Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
ти е мака да читаш и истражувашХристијанството никогаш не било така подредено.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ти е мака да читаш и истражувашХристијанството никогаш не било така подредено.
Odgovori mi mene.ти е мака да читаш и истражуваш
еми северна кореја ми е најблиску а може и сталиновиот СССРOdgovori mi mene.
Socrealizam teras so risjanstvo. Ne komunizam, neli?
еми северна кореја ми е најблиску а може и сталиновиот СССР
А на чело на СССР, СФРЈ, Кореа, Кина... се социјалистички парии или Комунистички партии.Социјализам и Комунизам не е исто...
Социјализам(една негова форма) е тоа што ние го имавме екс.СФРЈ, како и екс.СССР, земјите од источниот блок(источна Европа), а сега сеуште го имаат Кореа дел Норте, П.Р.Чајна, Кастроленд...
Комунизмот е сосема друга работа која досега ја немало, Социјализмот е нешто како преод кон Комунизам кој претставува исто што и Анархијата/Анархизмот(бездржавно општество) !
Тоа што сите Социјализмот го израмнуваат и поистоветуваат со Комунизам е погрешно, прочитале или чуле нешто таму некаде во школо како мали деца и сите викаат ех како беше во Комунизмот порано, абе кој Комунизам тоа било Социјализам, Комунизам никогаш досега немало !
А на чело на СССР, СФРЈ, Кореа, Кина... се социјалистички парии или Комунистички партии.
Који партии ги водеа тие држави?
Лет, не дрви сеа и ти.А на чело на СССР, СФРЈ, Кореа, Кина... се социјалистички парии или Комунистички партии.
Који партии ги водеа тие држави?
Не би рекол, вака полека да ти објаснам, ако на изборите во Франција победат социјалисти - дали тие стануваат републиканци аутоматски зато што Франција е република? Или Франција станува социјалистичка земја? Партијата ја спроведува политиката на земјата и државата а не називот ба земјата. Значи комунисти - спроведуваат комунистичка политика , социјалисти - социјалистичка - демократи - демократскаЛет, не дрви сеа и ти.
Семантика.
На чело на Сојузот на советски СОЦИЈАЛИСТИЧКИ републики?
На СОЦИЈАЛИСТИЧКА Федеративна Република Југославија?
На Народна Република Кина или Демократска Народна Република Кореја или Демократска Народна Република Виетнам?
Плус, комунистилките партии имаа задача да го пренесат социјалистичкото општество и народот во комунизам, затоа така се наречени.
А тоа е бисјадс д поинт кога говориме за паралелата со рисјанството.
Губиш на поента, апла.
Те разбирам бе друже ама ова што го знам моментално е сосем доволно за оваа тема.Демек умреле сите први христијани па сега овие биле втори:?? дете, јас кажувам за веме веднаш по смртта на Исус, значи истите луѓе истите ученици, следбеници, апостоли..., не некои после 20-30-100 години. Одма после Исус, аутоматски бе.
ПС
одговараш на тема за која немаш читано подлабоко?!!
хахахах е па оди сега и одговори му на некој за Кошиев критериум на конвергација на низовите - иако немаш прочитано за нив.
тоа значи дека појќе нема да дискутираш на темата?Glupa tema.
Glup postulat, netocen, namenet samo za provokacija. Ne nosi novi momenit nitu interesna diskusija