ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој лани шо полагал кај Каракамишева Уставно или пак знајт како одат работиве да ми дајт совет:unsure:
Од колоквиуми и од активност имам максимум бода значит се на се 40 поени.На првиот дел од испитот имав 24 поени од 30 шо значит дека вкупно имам 64 поени.Муабетов ми е дали ако на вториов дел имам под 16 поени (15,14,13 итн...)ќе ми се сметат за положен испитов пошо ќе имам бајаги поени или пак морам да имам и на овој минимум 16 за да положам?
Мора мин. 16

Глупаво ќе звучам но да прашам, може да се оди на постдипломски ако пред тоа првите 3 години си студирал политички науки?

абе а знаете кога отприлика е казнената? прва/втора недела на март или ?
И кажете кој е најзаебан предмет од 4ти семестар... по кој се паѓаат прашања, по кој не.. што-како совет да ни дадете...

Абе МЈП еден е учебникот? Безразлика дали сум кај Фрчко или Тупурковски?/

Матурантка сум и од следната година сум во план да се запишам на овој факултет. Меѓутоа имам едно прашање, Дали испитите може да се полагаат писмено или само усно?

Матурантка сум и од следната година сум во план да се запишам на овој факултет. Меѓутоа имам едно прашање, Дали испитите може да се полагаат писмено или само усно?
Има и писмени и усни испити, а може да има и комбинација од двете, се зависи од тоа како ќе одлучи професорот

аајде бе некој од постариве да не упати што-како у 4ти семестар. 1.Кој предмет е најтежок на колоквиуми? 2.По кој предмет се паѓаат прашања? 3. Кој професор од Камбовски, Ана Данева, Мицковиќ и Каламатиев е најзаебан? Фала однапред.

никаква солидарност од постариве колеги
епа затоа и јас не ви кажувам дали ќе има казнена :pipi:

Дечки здраво, јас сум 4та година средно, планирам да студирам право. Се двоумам помеѓу јустинијан и американ колеџ. Ве молам да ми дадете ваше мислење за да ми помогнете во одлуката, дали е тешко на овој факултет, дали сака многу учење, искуства што и да е... благодарам идни колеги :icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom