Методи Митевски-Брицо

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
186
Некој што е во академијата во склоп на Методи Митевски - Брицо да ми даде повеќе информации за упис што треба-како треба?Кои документи се потребни за упис?

И дали е вистина тоа што се зборува дека ако немаш пријател шансите се многу мали да влезиш? :confused:

Некој што е во академијата во склоп на Методи Митевски - Брицо да ми даде повеќе информации за упис што треба-како треба?Кои документи се потребни за упис?

И дали е вистина тоа што се зборува дека ако немаш пријател шансите се многу мали да влезиш? :confused:
како прво и прво, јас немам појма зашо е та академија а верувам дека и добар дел од екипата тука не знае. Сакаш да појаснеш која е и зашо е таа академија?

како прво и прво, јас немам појма зашо е та академија а верувам дека и добар дел од екипата тука не знае. Сакаш да појаснеш која е и зашо е таа академија?

Значи тоа ти е средно училиште,но не како останатите,таму имаш и тренинзи и настава...Академијата е за фудбал,кошарка,ракомет и тенис. Е сеа секоја година се одбираат по околу 25 за еден спорт што значи вкупно годишно има околу 100 примени спортисти во наведените 4 спортови. Е сега колку што сум јас информиран имаш 2 пати дневно тренинг и имаш 3 часа(настава) дневно,а вкупно имаш 7-8 предмети(оние основните како Македонски,Математика,Англиски итн..)
Наставата се одржува од Понеделник до Четврток ваљда затоа што учениците се од цела Македонија па да имаат време да си појдат дома,ова она,некои лични обврски...
И додека учиш и тренираш таму 4 години државата ти ги покрива сите трошоци во врска со академијата(пат,храна,учебници и сл.) , но затоа пак од тебе се бара да имаш просек 3.5 минимум што значи да бидеш или многу добар или одличен,затоа што на крајот од годината ако го немаш тој просек ќе бидеш избркан од академијата и сите трошоци што државата ги направила за тебе ќе треба да си ги платиш...
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 23:37 ---
http://www.ams.gov.mk/sportska-akademija

Имам другар на ракометна академија :) Него му идеше ракометот и на крај си се запиша таму.Успеа сам без никакви врски но навистина детето има голем талент за ракомет.Мислам дека не е многу тешко да влезеш и без врски но само ако навистина те бива за спортот за кој аплицираш. Во друг случај многу потешко :/

Но тоа дека во Брицо се најзгодните машки во Скопјево,нема сумња.Не дека по другиве школи нема али у Брицо душата ти се исполнува кога ке отидеш (од самата глетка) хахах :P

Дечки, јас креирав една анкета, се однесува на образованието кое сте го имале во основно, а и сега во средно. Работиме на проект за подобрување на вашето образование, па потребна е ваква анализа, која ќе се трае неколку месеци, за да има подобар увид. Ова не е поврзано со Влада, Министерство и сл., туку е проект на неколку ентузијасти :)
Ќе ве замолам да одговорите на прашањата што поискрено, ние работиме за вас.
Поздравче :)
https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=C95AiW62NXXUvGQ1NT6Qcw%3d%3d

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom