Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Провери го предниот браник нешто килаво стои во однос на хауба и фарови :) а убаво делува.
Колку европејци бара?
Тоа сакав да го прашам и Dzish, јас приметив дека кај СИТЕ, ама буквално сите досега има проблем каде што се спојува каросеријата со браникот кај фарот, кај она шпицовите. На едната страна е добро, на другата забегува малце.

За цена ќе зборам, јас со текот на гледањето (бидејќи и со татко ми купувам) решивме дека ќе зимаме со кожа, па малце и очекувањата пораснаа. Ние баравме сребрен со бела кожа, ама мислам такви не ни постојат. :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Некој да ми каже делот што е за брисачи, жмигавци како се вика? Нешто е зезнато со тој дел, прскалката сама си прска од време на време, при вртење на волан, при пуштање на жмигаци, при давање контакт. Се работи за поло. Пожелно е на англиски ако знае некој делот како се вика да ми каже :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тоа сакав да го прашам и Dzish, јас приметив дека кај СИТЕ, ама буквално сите досега има проблем каде што се спојува каросеријата со браникот кај фарот, кај она шпицовите. На едната страна е добро, на другата забегува малце.
Шо е до мене, јас можам да ти сликнам мојот и да ти пратам слики, чисто за споредба. Од слика браникот изгледа оригинален... можно е да е заменет.

Инаку, колку шо имам видено, во Ц класата тураат само црна кожа и никаква поинаква. Во Е класата има избор на бои.

Некој да ми каже делот што е за брисачи, жмигавци како се вика? Нешто е зезнато со тој дел, прскалката сама си прска од време на време, при вртење на волан, при пуштање на жмигаци, при давање контакт. Се работи за поло. Пожелно е на англиски ако знае некој делот како се вика да ми каже :)
На нашки се вика ракета. На англиски wiper switch.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Па симни ја долната пластика од воланот и одма ке стигнеш до џековите од ракетите и види дали се е ОК

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Шо е до мене, јас можам да ти сликнам мојот и да ти пратам слики, чисто за споредба. Од слика браникот изгледа оригинален... можно е да е заменет.

Инаку, колку шо имам видено, во Ц класата тураат само црна кожа и никаква поинаква. Во Е класата има избор на бои.

На нашки се вика ракета. На англиски wiper switch.
Има и бела кожа, но не на сребрена боја. Обично плавите одат со плава внатрешност, црните со црна итн, но по порачка можело се.
Еве еден со бела кожа, Класик и тоа.

Сепак, човекот бара 7700 што е премногу за Classic со стандардна опрема, бар според пазарот...

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=715991

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Има и бела кожа, но не на сребрена боја. Обично плавите одат со плава внатрешност, црните со црна итн, но по порачка можело се.
Еве еден со бела кожа, Класик и тоа.

Сепак, човекот бара 7700 што е премногу за Classic со стандардна опрема, бар според пазарот...

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=715991
Како опција за доплаќање.... не прашувај, има еден куп опции. Инаку, има и такви и вакви, мојот внатре е сивкаст надвор сребрен, на G0cK@t@ e исто сребрен, па е светло плав внатре. И двата се класик.

п.с. тој на сликата види го каков оштетен волан има... 200.000, малкупотешко.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Како опција за доплаќање.... не прашувај, има еден куп опции. Инаку, има и такви и вакви, мојот внатре е сивкаст надвор сребрен, на G0cK@t@ e исто сребрен, па е светло плав внатре. И двата се класик.

п.с. тој на сликата види го каков оштетен волан има... 200.000, малкупотешко.
За вториот не правам муабет, гледав доста комбинации на нет и не сум нашол бела внатрешност со црн волан. Воланот е иста боја како горниот дел од ентериерот, обично сив или крем. Значи менуван е воланот и правени се некакви модификации.

Иначе знаеш сам како да ресетираш сервисен интервал? Зашто јас додека истражував најдов, дури и во упатството има. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Иначе знаеш сам како да ресетираш сервисен интервал? Зашто јас додека истражував најдов, дури и во упатството има. :)
Не чепкам по електрониките. Масло ко се смена се напрај и ресетираат сервисен интервал преку компјутер, ни до тогаш, ни од тогаш сум буричкал.

Знам дека има клучот едниот да го програмираш, така што колата со него нема да оди појќе од зачуваната брзина (пример на син ти му ја даваш и му ја заклучваш од 90 да не оди појќе), ресетирање на сервисите, ресетирање на ECU, поддесување на Sport мод на работа и уште миљарда чуда тракатанци... кои не ми требаат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не чепкам по електрониките. Масло ко се смена се напрај и ресетираат сервисен интервал преку компјутер, ни до тогаш, ни од тогаш сум буричкал.

Знам дека има клучот едниот да го програмираш, така што колата со него нема да оди појќе од зачуваната брзина (пример на син ти му ја даваш и му ја заклучваш од 90 да не оди појќе), ресетирање на сервисите, ресетирање на ECU, поддесување на Sport мод на работа и уште миљарда чуда тракатанци... кои не ми требаат.
Само да те поправам набрзина, ама ќе гледам подетално да видам - немам време во моментов. Не постои Sport Mode, тоа е Standard и Winter на автоматикот. Така што гледам и други кои продаваа коли викаа Sport, ама 99% сум сигурен дека во упатството се Standard и Winter. :)

Ќе ѕирнам поручек подетално и ќе пишам што е разликата.

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Кога е пуштено парното, под хауба има некој мирис на изгорена гума (нешто најблизок мирис е на битомен, за под паркет :) ) Кога не работи моторот (следниот ден) мирисот го нема. Се работи за Пежо 307 HDI 2.0

Ако има некој вакво искуство што може да биде извор на ваков мирис. Благодарам,

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887

За цена ќе зборам, јас со текот на гледањето (бидејќи и со татко ми купувам) решивме дека ќе зимаме со кожа, па малце и очекувањата пораснаа. Ние баравме сребрен со бела кожа, ама мислам такви не ни постојат. :)
Кога сме кај кожата, да не се претапацирани седиштата види спореди, некако ми изгледаат како "скај" :confused:

и тоа со радиото што е сменето и црната пластика изгледа грдо :(

Kajgana Shop

На врв Bottom