Прашања за Исламот III

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
мета пријателе законот за црвено т.е казната е да превисока ама тоа е за свеста на граѓаните (иако неоправдувам целосно) ама знаеме колку луѓе умираат од сообракајки или прегазени
а ако немаш да платиш казна нема да возиш кола ке одиш со аавтобус имаш опција избор
Па истото е знаеме колку жртви паднале од силувањето, па затоа има каменување. Па знеме колку жртви паднале од невино убиство па затоа си има содветна казна за тоа, па знеме дека маѓионичарот оној кој се занимава со сихр-маџија заслужува смртна казна затоа што тој е штетник за целото човештво како за муслиманите така и за немуслиманите.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Па истото е знаеме колку жртви паднале од силувањето, па затоа има каменување. Па знеме колку жртви паднале од невино убиство па затоа си има содветна казна за тоа, па знеме дека маѓионичарот оној кој се занимава со сихр-маџија заслужува смртна казна затоа што тој е штетник за целото човештво како за муслиманите така и за немуслиманите.
да во право си треба да има закон јаси предходно кажав дека некои луѓе навистина заслужуваат да умрат ама ова со сведоциве не ми се разјаснува ете таков беше случајот со Сораја и искрено тоа ми е најжално а знаеме дека само тој случај успеа да излезе поради храброста на мајка и а уште колку ги има таквии
за тоа и прашав предходно дали само со 4 сведоци се зема за доказ или дозволени се и други опции

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Праведен е.

Знаеш дека со тоа го загрозуваш сообраќајот.

Замисли некое детенце мало,во тоа време да проаѓа улица,а ти залетан на црвено да го залепиш на хауба.
Е замисли,и јас го лепам тоа дете на хауба..ако законот ме осуди 10 години затвор,дали тоа ќе биде праведно за моите деца кои ќе останат сирачиња.?

Само џабе се вплеткувате во работи,а водени сте од омраза.

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
да во право си треба да има закон јаси предходно кажав дека некои луѓе навистина заслужуваат да умрат ама ова со сведоциве не ми се разјаснува ете таков беше случајот со Сораја и искрено тоа ми е најжално а знаеме дека само тој случај успеа да излезе поради храброста на мајка и а уште колку ги има таквии
за тоа и прашав предходно дали само со 4 сведоци се зема за доказ или дозволени се и други опции
Сигурно треба да има и други опции, не сум компетентен да ти кажам точно, затоа што не сум многу добро информиран за тоа, затоа што моментално не живееме во таква држава за да го проучувам тоа но се надевам дека ќе поработам да го изучам истото па ќе ви одговорам за скоро време ако сака Бог!

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
мета пријателе законот за црвено т.е казната е да превисока ама тоа е за свеста на граѓаните (иако неоправдувам целосно) ама знаеме колку луѓе умираат од сообракајки или прегазени
а ако немаш да платиш казна нема да возиш кола ке одиш со аавтобус имаш опција избор
Тоа го зедов само како пример.
и ваму имаш опција бе пријателе,да го правиш недозволеното и да те казнат,или да не го правиш тоа што е забрането и да си седиш спокоен.
Јас ако нејќам да ме казнат,нема да поминам на црвено..а не да поминам па после да се бунам како е неправеден законот.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Е замисли,и јас го лепам тоа дете на хауба..ако законот ме осуди 10 години затвор,дали тоа ќе биде праведно за моите деца кои ќе останат сирачиња.?

грешка си не се мразат луѓе само затоа што имаат други верувања за истиот бог туку се мразат луѓе што се штетници ( мислам дека ме разбираш) ете случајот со кичевскиот новинар ми ги преврте 100 пати цревата и желудникот и иако е христијан мене ми е мило што ЦРКНА
е тоа што твоите деца ке останат “сираци“ на 10 год ( да нечуе зло не ти посакувам такво нешто ни тебе ни на никој) не е вина на законот туку само лична твоја епа поради тоа тие казни се тука дека ние имаме ниска свест за овие работи
а што ке биде со родителите на детето кое починало поради твоја вина или пак треб да те каменуваат или да те убијат па тогаш твоите деца никогаш пак да не те видат
метта мислам дека споредбиве не ти се на место ама ок твое мислење
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 01:33 ---
Тоа го зедов само како пример.
и ваму имаш опција бе пријателе,да го правиш недозволеното и да те казнат,или да не го правиш тоа што е забрането и да си седиш спокоен.
Јас ако нејќам да ме казнат,нема да поминам на црвено..а не да поминам па после да се бунам како е неправеден законот.
види јас пак ке кажам дека многу ниска свест имаме за тоа
еве гледам од себе и од тие околку мене
додка порано законот беше не лабав туку скоро и го немаше и јас знаев да стапнам на педалот да паркирам кај сакам да поминам на црвено да немам зимска опрема или прва помош и кога ке подразмислам колку ситуации имаше што реков бог ме чувал од зло
е сега фино лепо си поштувам правила закони ова она и ако ми се брза за некаде си тргнувам малце порано
законот е супер , не го пркршувај нема да бидеш парично кажнет, нема да бидеш затворен и нема да носиш некое дете на душа ( а потешка казна на овој свет од тоа за мене нема)

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
грешка си не се мразат луѓе само затоа што имаат други верувања за истиот бог туку се мразат луѓе што се штетници ( мислам дека ме разбираш) ете случајот со кичевскиот новинар ми ги преврте 100 пати цревата и желудникот и иако е христијан мене ми е мило што ЦРКНА
е тоа што твоите деца ке останат “сираци“ на 10 год ( да нечуе зло не ти посакувам такво нешто ни тебе ни на никој) не е вина на законот туку само лична твоја епа поради тоа тие казни се тука дека ние имаме ниска свест за овие работи
а што ке биде со родителите на детето кое полинало поради твоја вина или пак треб да те каменуваат или да те убијат па тогаш твоите деца никогаш пак да не те видат
метта мислам дека споредбиве не ти се на место ама ок твое мислење
Тоа и јас пробувам да го објаснам цело време.
Не реков за сите,вертер е воден од омраза,пристапот му е таков :)

и сега,ако во една држава(не мора да е шеријатска) смртни казни има и во држави како америка,јапонија.и сега пр. таму смртна казна е за силување...што ќе направиш ти?
ќе силуваш некоја па после ќе се буниш дека не е праведен законот и дека децата ќе ти останат сираци??

во шеријатот се јасни делата кои водат до смртна казна,ПА НЕ ГИ ПРАВИ ТИЕ ДЕЛА.
тоа е толку јасно и едноставно.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Тоа и јас пробувам да го објаснам цело време.
Не реков за сите,вертер е воден од омраза,пристапот му е таков :)

и сега,ако во една држава(не мора да е шеријатска) смртни казни има и во држави како америка,јапонија.и сега пр. таму смртна казна е за силување...што ќе направиш ти?
ќе силуваш некоја па после ќе се буниш дека не е праведен законот и дека децата ќе ти останат сираци??

не би да нанесам на никој штета освен ако не е самоодбрана

е сегавикаш во шеријатот се јасни делата за смртна казна
ајде кажи ми со што заслуши сораја да умре? цело време го кажувам тоа
ајде јас ке одговорам сораја керка жена и мајка на две деца која веке му здосадува на сопругот кој се загледува во помлада девојка од нивното село и ги наговара тројца другари како и човекот кој работи на бензиска мислам беше да бидат сведоци на нејзината неморалност и тие сведочат лажно а сораја е камунувана од нејзиниот татко постариот син и останатите соселани КАДЕ Е ПРАВДАТА?
јас по трет пат да прашам
дали се дозволени и други докази според шеријатот или битни се само 4 сведоци? а знаеме дека во време на мухамед немало камери апарати и останато
сакам да кажам дека шеријатот неможе да се применува денес

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
не би да нанесам на никој штета освен ако не е самоодбрана

е сегавикаш во шеријатот се јасни делата за смртна казна
ајде кажи ми со што заслуши сораја да умре? цело време го кажувам тоа
ајде јас ке одговорам сораја керка жена и мајка на две деца која веке му здосадува на сопругот кој се загледува во помлада девојка од нивното село и ги наговара тројца другари како и човекот кој работи на бензиска мислам беше да бидат сведоци на нејзината неморалност и тие сведочат лажно а сораја е камунувана од нејзиниот татко постариот син и останатите соселани КАДЕ Е ПРАВДАТА?
јас по трет пат да прашам
дали се дозволени и други докази според шеријатот или битни се само 4 сведоци? а знаеме дека во време на мухамед немало камери апарати и останато
сакам да кажам дека шеријатот неможе да се применува денес
Не сум запознаен со тој случај,а од стории на CNN i BBC нешто баш и немам доверба.
Може да се применува,зошто да не.
Исламот нема ништо против камерите и останато ако се користи за добро.
Така да,ако тоа може да послужи како доказен материјал,зошто да не.
Многу буквално и површно сте го сфатиле тоа Битни се само 4 сведоци,тие ќе речат Да,и толку.
Не е тоа баш така.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Не сум запознаен со тој случај,а од стории на CNN i BBC нешто баш и немам доверба.
Може да се применува,зошто да не.
Исламот нема ништо против камерите и останато ако се користи за добро.
Така да,ако тоа може да послужи како доказен материјал,зошто да не.
Многу буквално и површно сте го сфатиле тоа Битни се само 4 сведоци,тие ќе речат Да,и толку.
Не е тоа баш така.
ок што не е само така во ред
ама муабетот ми беше дека случајот со сораја беше пред некоја година значи не во 6 или 15 век а сепак беше неправедно осудена и убиена а случајот не е од снн или ббс туку од зборовите на нејзината мајка која ете имаше храброст и срека да упее да го доведе случајот до цел свет и пак ке кажам додека ние се буниме за казна од 200 евра многу жени денес ја имаат истата судбина како сораја без право да можат да се одбранат или докажат дека не се виновни
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 01:57 ---
види метта има многу документарци има многу здруженија за заштита на женските права гледаме дека тоа што го трпат повекето жени каде владее шеријатот е се само правда не
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 02:03 ---
Т

темава е за ислам да не одиме офф ама еве ке кажам тоа што се слушува во кина или во америка е катасрофа за силувачот треба барем едно 10 години бел ден да невиди и да добива млатење од силувач ама секојдневно ( и треба да се свати жените се послаби и поради тоа мора законот вака да ги штити) исто и во кина за законот за едно дете е ужас ако немаш пари второто дете со присила го абортираш абе на таквите што донеле таков закон би требало да им се суди со построг закон ( е ама знаеме дека кина неможе да прехрани толкаво население па некои жеи треба да се свесни дека денес има разни заштити од бременот и да се свесни дека едвај може едно дете да одгледаат а не па 3-4-5 како во аФрика на пр грев е за тие деца кои после се робови )

ПА АКО НЕ ГИ НАПРАВИ ТИЕ ДЕЛА И Е НЕПРАВЕДНО И ЛАЖНО СВЕДОЧЕНО ШТО ДА СТОРИ??
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 02:08 ---
еве ке кажам дека некои закони се во ред како во кина за едно дете да живее и преживее исто тој закон треба да биде и во африка
kina.jpeg африка.jpeg

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
темава е за ислам да не одиме офф ама еве ке кажам тоа што се слушува во кина или во америка е катасрофа за силувачот треба барем едно 10 години бел ден да невиди и да добива млатење од силувач ама секојдневно ( и треба да се свати жените се послаби и поради тоа мора законот вака да ги штити) исто и во кина за законот за едно дете е ужас ако немаш пари второто дете со присила го абортираш абе на таквите што донеле таков закон би требало да им се суди со построг закон ( е ама знаеме дека кина неможе да прехрани толкаво население па некои жеи треба да се свесни дека денес има разни заштити од бременот и да се свесни дека едвај може едно дете да одгледаат а не па 3-4-5 како во аФрика на пр грев е за тие деца кои после се робови )

ПА АКО НЕ ГИ НАПРАВИ ТИЕ ДЕЛА И Е НЕПРАВЕДНО И ЛАЖНО СВЕДОЧЕНО ШТО ДА СТОРИ??
Е замисли сега тоа што го прави кина,да го направи некоја муслиманска држава?
Ќе се јавеа сите можни организации и борци за човекови,бебешки и уште какви не права и секој ден ќе читавме дека муслиманските земји убиваат невини деца.
А тоа што во кина секое второ дете се убива,или што во индија некои залутали секти ги убиваат своите женски деца,никому ништо,се ќути за тоа :)

Во тие сведочења за блуд,треба многу прецизно и детално да се разгледа случајот.

Не знам што да стори,не можам да ти го формулирам одговорот
Пак морам со контра пример,ако полицаец тврди дека си поминал на црвено а ти тврдиш дека не си поминал,секако дека како орган неговиот збор повеќе вреди :)
Но тоа не е грешка на законот туку на луѓето.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Е замисли сега тоа што го прави кина,да го направи некоја муслиманска држава?
Ќе се јавеа сите можни организации и борци за човекови,бебешки и уште какви не права и секој ден ќе читавме дека муслиманските земји убиваат невини деца.
А тоа што во кина секое второ дете се убива,или што во индија некои залутали секти ги убиваат своите женски деца,никому ништо,се ќути за тоа :)

Во тие сведочења за блуд,треба многу прецизно и детално да се разгледа случајот.

Не знам што да стори,не можам да ти го формулирам одговорот
Пак морам со контра пример,ако полицаец тврди дека си поминал на црвено а ти тврдиш дека не си поминал,секако дека како орган неговиот збор повеќе вреди :)
Но тоа не е грешка на законот туку на луѓето.
па за тоа има адвокати судии и останато
колку негов збор толку мој
неможе полицаец само сатоа што така рекол некој да му верува треба ДОКАЗ
за кина и индија исто така се пишува и тоа многу и многу и можам бар100 ликнкови да најдам од заштита на женски права каде исто се пишува и за кина и за инадија или за блиски исток и за австралија монстумот-татко и за секаде
метта немој да сватиш погрешно ама повеке вие ги фурате овие работи а и нашиве теми на форумов се од нашиот живот
немаме ние кинези и идијци во земјава или пак американци па за тоа се зборува или за христијаснтво или ислам или атеизам или тук и там по некоја секта што ја имаме

сакав да кажам дека тебе ти изгледа дека се дига прашина само кога е во прашање ислам дека најчесто на тие теми зборуваме ама верувај дека не е така барем не во мојот есап

W

Werther

Гостин

Oф,леле мајко.

Со кого најдов и јас муабет да правам.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
а тоа што америка (израел ) го прави со муслиманскиот свет е најгрозно нешто
тие ги направија овие арапски сезонски времиња тие и ги уништуваат
еднаш дадов краток документарец како зе живело во иран либија пакистан и уш некаде пред пролетта да ги фати

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
сакав да кажам дека тебе ти изгледа дека се дига прашина само кога е во прашање ислам дека најчесто на тие теми зборуваме ама верувај дека не е така барем не во мојот есап
Јас по македонскиве медиуми само гледам вести за некои терористи,радикалисти,вахабисти.
Ете последно што беше,а и отворија тема: Демек босанските вехабисти ќе им земале арач на србите и хрватите во босна.

Говор изваден скроз од контекст,српските медиуми тоа го пренесоа.
Нашиве само транслејт му мавнаја на србиве и одма по македонски веб страници,потребно му е тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom