Quart QT550 Smartphone

• Креатор на темата Креатор на темата SpiderWeb
  • Време на започнување Време на започнување

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Се работи за овој телефон:

https://www.amc.com.mk/ShopDetal.as...T550 black 5&SupplierArticleID=QT550&Action=V

Предности:
- Не си обврзан со претплата
- 5" Capacitative touch
- Dual SIM card - за некои небитно, за некои битно

Маани:
- Rear Webcam 3MP (веројатно без блиц)
- Cortex A9, 1.0GHz (не е dual-core, нешто што почнува да станува стандард)

За карактеристиките што ги има во споредба со цената, би рекол не е ни скап ни ефтин. Ме интересира дали некој го има „исчепкано“, дали го има користено, или воопшто дали има користено телефон или таблет од AMC.

Хахахха па уште и странава од АМЦ е нешто сомнителна за Хром, така да не фала quart телефон. Овој сигурно е од истата гаража кај што ги прават 110% идентичните копии на Самсунг Галакси :pos:

za tolku pari dobar si e kako sto kaza dve sim kartici ima android 4.04 1gh procesor 512 ram memorija,blic ima ima 4g ram samo stavi mu mini sd kartica od 16ili 32 giga i ke imas i tablet i telefon

sekoj si znae kako da gi potrosi negovite tesko ili lesno zaraboteni pari;)

Јас не би купил производи што се непроверени квалитети и тестирања ,но секој од нас може да ни дозволи да купиме ама секој свој избор сепак не е за џабе што вика народот сиромавиот секогаш плаќа два пати ;)

Ако не се лажам ова е потполно истиот телефон.

https://www.youtube.com/watch?v=UzilgQsit5Q&feature=youtube_gdata_player

Или барајте star n8000

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Не е баш истиот, ама како помлад брат да му е :) на Quart-от нема ТВ колку што можам да видам, има само едно дугме на средина (нема back десно и menu лево), задна камера е 3MP (на n8000 e 8MP)... n8000 е подобар од quart-от, и поефтин

Не е баш истиот, ама како помлад брат да му е :) на Quart-от нема ТВ колку што можам да видам, има само едно дугме на средина (нема back десно и menu лево), задна камера е 3MP (на n8000 e 8MP)... n8000 е подобар од quart-от, и поефтин

Некаде 8мп, некаде 5мп, битно процесорот, двете сим картички, андроид 4.0.3 и некои други карактеристики се секаде исти.
За копчињата лево и десно од централното, ги има и на квартот, јас го прочепкав, светнуваат заедно кога се вклучува екранот.

Некаде 8мп, некаде 5мп, битно процесорот, двете сим картички, андроид 4.0.3 и некои други карактеристики се секаде исти.
За копчињата лево и десно од централното, ги има и на квартот, јас го прочепкав, светнуваат заедно кога се вклучува екранот.

Само го прочепка или го имаш користено?

Веќе 3 години користам HTC Hero, и работите од кои најмногу се плашам во однос на андроидот се:

- Response time на оперативниот систем после одредено време, кај мене веќе станува неподносливо.
- Response time/sensitivity на Touch screen-от... комбинирано со претходното... веќе не знам дали тоа што сум го стиснал лагира во извршувањето или акцијата воопшто не е регистрирана
- GPS - јачината на рисиверот... дали работи во затворен простор, автомобил... (ќе го користам и за навигација)

Само го прочепка или го имаш користено?

Веќе 3 години користам HTC Hero, и работите од кои најмногу се плашам во однос на андроидот се:

- Response time на оперативниот систем после одредено време, кај мене веќе станува неподносливо.
- Response time/sensitivity на Touch screen-от... комбинирано со претходното... веќе не знам дали тоа што сум го стиснал лагира во извршувањето или акцијата воопшто не е регистрирана
- GPS - јачината на рисиверот... дали работи во затворен простор, автомобил... (ќе го користам и за навигација)

Само го прочепкав во салон на АМЦ, колку што може да се види без google акаунт. Најзаморно нешто што правев со него е отварање веб страници друго и не можев. Страниците бргу ги отвараше без многу мака и зумирањето и разбиструвањето на текстот по зумирање беше доста брзо и добро.

И јас сакам да слушнам, прочитам мислење од некој што го има користено поасално, како се однесува по инсталирање на неколку апликации и како се однесува по 2-3 часа работа.

Какви понуди имаш по операториве, бар сега има голема конкуренција, ти ќе даваш 10.000 денари за непроверен, чкарт, QUART смартфон ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom