D
Deleted member 53418
Гостин
Temava ja otvoram za da soberam informacii sto mi e potrebno da stanam pilot : ) barav niz temite nema nisto konkretno ako ima nekoj informacii neka gi postira tuka 

инспирација добија од тука нели? ти препорачувам да одеш почесто на страната на министерството за одбрана и таму да гледаш кога ке има конкурси и сл. раб.Temava ja otvoram za da soberam informacii sto mi e potrebno da stanam pilot : ) barav niz temite nema nisto konkretno ako ima nekoj informacii neka gi postira tuka![]()
80 илјади евра никад нема да ги вратип тие пари од работа кај насЗа комерцијален авион можеш да се обучиш во ЈАТ курсот чини ~80.000 евра.
Баш пред некој месец имаше конкурс за пилоти, распишан од страна ан АРМ. Ако го најдам ке ставам овде.Сигурно дека кошта неколку илјади евра. Биди сигурен дека не е 80. Имаше лани мислам од армијата конкурс ваков за обука, само не знам дали беше за падобранци или пилоти.
За комерцијален авион, не за борбен. За воен авион многу е поефтино.Сигурно дека кошта неколку илјади евра. Биди сигурен дека не е 80. Имаше лани мислам од армијата конкурс ваков за обука, само не знам дали беше за падобранци или пилоти.
Човек ако има среќа нема само да пилотира за мк авио компании ама сепак вложуваш голема инвестиција.80 илјади евра никад нема да ги вратип тие пари од работа кај нас