Како да станам пилот?

D

Deleted member 53418

Гостин
Temava ja otvoram za da soberam informacii sto mi e potrebno da stanam pilot : ) barav niz temite nema nisto konkretno ako ima nekoj informacii neka gi postira tuka :)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ловец, бомбардер, комерцијален авион, акробатски, туристички.. каков ?

D

Deleted member 53418

Гостин
Комерцијален или ловен али кај нас пошто нема ловци комерцијален : )

M

Mussolini

Гостин
Temava ja otvoram za da soberam informacii sto mi e potrebno da stanam pilot : ) barav niz temite nema nisto konkretno ako ima nekoj informacii neka gi postira tuka :)
инспирација добија од тука нели? ти препорачувам да одеш почесто на страната на министерството за одбрана и таму да гледаш кога ке има конкурси и сл. раб.

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
Сигурно дека кошта неколку илјади евра. Биди сигурен дека не е 80. Имаше лани мислам од армијата конкурс ваков за обука, само не знам дали беше за падобранци или пилоти.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Сигурно дека кошта неколку илјади евра. Биди сигурен дека не е 80. Имаше лани мислам од армијата конкурс ваков за обука, само не знам дали беше за падобранци или пилоти.
Баш пред некој месец имаше конкурс за пилоти, распишан од страна ан АРМ. Ако го најдам ке ставам овде.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
За комерцијален авион, не за борбен. За воен авион многу е поефтино.

Еве ти инфо, слободно прашај http://www.jat.com/active/en/home/main_menu/other_activities/training_center.html
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 12:42 ---
80 илјади евра никад нема да ги вратип тие пари од работа кај нас
Човек ако има среќа нема само да пилотира за мк авио компании ама сепак вложуваш голема инвестиција.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
види ова штое.... додека се запишеш на курс во слободно време вежбај летај авиони и така

F

FARANG

Гостин
Najevtino za komercijalen pilot ti e na Filipinite i kosta okulu 38000 USD. Jas imam dozvola za ULTRALIGHT i me kostase okulu 3000 dolari. Sepak ova e DALEKU od komercijalen avion, poveke hobi

D

Deleted member 53418

Гостин
KOlku i da sakas nema sansi da stanes pilot kaj nas ako ne e tatko ti bogatas ili glaven negde u partija ;( ) :) pari treba mn

Kajgana Shop

На врв Bottom