Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Елвир Мекиќ е сведок на одбраната. Нема причина да крие ако бил. Тоа што како сведок повикале човек што сам тврди дека не бил присутен на местото кога се случувале убиствата е показател колку одбраната на обвинетите е патетична. Неговиот спот ќе го користеле како доказ за тоа дека обвинетите не биле присутни тогаш на тоа место. Со среќа нека им е.
Инаку, на следното рочиште ќе сведочи заштитениот сведок. Сведочењето, за жал, ќе било затворено за јавноста, па единствените информации за тоа што кажал сведокот ќе ги добиеме од патетичната одбрана. Треба уште од сега да бидеме подготвени дека ќе спинуваат.
Откога експертите во судска медицина ги изведоа доказите, еден од бранителите, Митко Солаков, забележи дека судот не треба детално да ги објаснува начините на убиството, тука да се осврене кон листите на повици кои, според него, се клучен доказ во кривичната постапка.
“Факт е дека се убиени, не треба да се докажува како, туку кој е убицот“, потецираше Солаков, кој му нагласи на судот дека мора да се направи детална анализа на листите на повиците ид а се утврди кој со кого, кога и зошто комуницирал. Кон неговиот предлог се приклучиња и останатите бранители, Насер Рауфи и Ахмед Алиспахиќ.
Доказната постапка продолжува во петок, кога ќе се изведат доказите од вештањето на балистиката.

:pos:
Се поставува прашањето* - да не им е намерно некако подметнат одбрамбен тим составен од комичари?

* кое најпрво они самите би требало да си го постават

значи како врв на све , врв на ова убиство на денот на убиството бидеји нели се случи вечерта на 12 април а на 13 април објавија дека имало убиство како бе е можно на 13 април сабајле во 6 саат имаше на интернет дека имало убиство имаше кој се убиени и ги имаше и убијците кои се значи на ова се секавам одлично сабајле во 6 саат читав на еден портал ама не ги запамтив имињата на убијците бидејки се брзав имав нешто работа и како за чудо јас не видов дека ова е во близина на скопје мислев во некој друг град бидејки спомнуваа езеро а јас не ми текна на тоа езеро мислев во охрид или струга, и пазете во 12 саат се вракам дома таа вест никаде ја нема ја избришале, значи они уште од лани од 13 април знаат кои се убијците не знам со народот си играат мајтап и на сите вести ударни вести, и сега скоро по една година се мавтаат по суд, бидете сигурни дека знаат они таму кои се убијците ама прават драма и циркус

Убиството беше на 12 април, а убијците беа уапсени на 1 мај, така да болдираново ти вришти од тоа колку не е точно.
И никој не објавил на 13ти дека имало убиство, уште вечерта се знаеше, само немаше информации и повеќето мислеа дека се работи за престрелка. Не знам зошто ги модифицираш фактите.

Убиството беше на 12 април, а убијците беа уапсени на 1 мај, така да болдираново ти вришти од тоа колку не е точно.
И никој не објавил на 13ти дека имало убиство, уште вечерта се знаеше, само немаше информации и повеќето мислеа дека се работи за престрелка. Не знам зошто ги модифицираш фактите.
имаше објавено значи јас лично читав ама го читав како и секоја обична вест сабајлето не ми беше многу важно и после тоа истата таа вест беше избришана, уапсените намерно беа приведени на 1 мај во време кога сите беа надвор славеа први мај нели да нема луге и полесно да си ја завршат работата, све се прави тоа по план , зарем не знаеш дека во нашата држава сите криви си шетаат слободни , секој прави што ке му текне , значи имало лица кои знаеле кои се убијците само не смеат одма да кажат си имаат некаква програма јас во тоа не се разбирам

:pos:
Се поставува прашањето* - да не им е намерно некако подметнат одбрамбен тим составен од комичари?

* кое најпрво они самите би требало да си го постават
Тоа што адвокатот инсистирал да не се зборува за начинот на кој се убиени е само обид на крај да се намали тежината на злоделото. Да нема докази кои би потврдиле свирепо убиство, туку само убиство. Легитимен (ако се земе во предвид што се проаѓало низ нашиве судови) но патетичен обид.

Доживотна за сите и нема што многу да се објаснува, незнам овие бездушниве адвокати како се нафатиле да бранат ваков џган. Фамилиите на убијците бел ден да не видат, цел живот да работат за да плаќаат оштета на фамилиите на убиените иако никакви пари нема да ги вратат назад убиените ниту да ја намалат болката кај родителите и блиските а богами и кај цел македонски народ.

Да бидат некако убиени со цела душа, или се молиш со цела душа?

Се молам со цела душа :D можеби неубаво се изразив....:)

Но го мислам тоа, безразлика ако речат Христијанстовото е мирна религија, незлопамтило, ете јас кршам сега од тоа......и секако би сакал да бидат убиени....Грев да ми пише Господ најголем но тоа го сакам што го мислам.....

Неможам ни да го дочитам текстот, е до толку ми е жал за децата. И во исто време до толку сум бесна на нашите закони, абе со се фамилии исколи ги, по 100 убоди да имаат да крварат полека до смрт. Пички смрдливи од позади пукаат по 7 пати. Се најмило да им исцрка.
Исти желби имам и за поддржувачите на гнасиве, комплетно исти е до толку ги мразам комплет сите.

Неможам ни да го дочитам текстот, е до толку ми е жал за децата. И во исто време до толку сум бесна на нашите закони, абе со се фамилии исколи ги, по 100 убоди да имаат да крварат полека до смрт. Пички смрдливи од позади пукаат по 7 пати. Се најмило да им исцрка.
Исти желби имам и за поддржувачите на гнасиве, комплетно исти е до толку ги мразам комплет сите.
Си помислувам од време на време колку е нечовечки што и јас имам вакви чувства секој пат кога ќе се отвори темава, си викам подобри сме од нив, зарем ќе спаѓаме на исто ниво? Ама како да се справи човек со ова? Како можеш да им дадеш до знаење што направиле и дека го згазиле цело човечко достоинство и морал што буди вакви животински нагони кај еден (можам веќе со сигурност да кажам) најмирни народи во свет. Едноставно не можам да бидам паметен.

Да даде Господ да немаат колена да клечат кога ќе мораат и да молат за капка вода во нивниот беден кукавички живот. Сите во комплет, со се оние кои протестираа и поддржуваа ваков грозоморен чин, секој ден се молам да ги снајде 10 пати полошо, ако има нешто такво воопшто. Не постојат зборови со кои ќе можам да опишам колку ги мразам.

Не барајте од дивјаци да имаат осет,едноставно никогаш нема да се сменат.

А оние пак што ги бранеа?
Помизерни сушстества нема !

Тешко на тие родители на децава и на блиските на постариот човек што беше убиен,нивните животи се уништени и ништо нема да ги врати во нормала.
Да не е човек во нивна кожа..

Само овој од аватаров мој е лек за ваквите пи*ки и нивните подржувачи. Само тој и никој друг.
Ајнзацгрупен. :cuc: :cuc::cuc:

Бидејќи се исламисти и толку многу ја љубат таа нивна посрана религија, треба према тие нивни закони и да им пресудиме... А вероватно знаеш какви се тие закони во заостанатите земји кај што владее шеријатот.
Со сопствениот камен по своја глава ќе им дојди.

Да не беа шконови до сеа ќе се “самоубиеа’’ и они како Владо Таневски, ама пошто се, ќе глумиме правна држава и соживот и ќе имаат фер судење и ќе им се иде по гзот и ќе им се угодува до бескрај... и на крај, некој од нив ќе лежи 15 години од кои нема ни 4 во затвор да ги помине.

одговорните за решавање на целава ситуација забораваат дека имаат премногу деца и блиски, кои ќе пропатат од ова дереџе во која ја ставаат државава со ова. Еден ден ќе им се удри и на нив од глава ова што го направија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom