Денешните мажи...

Аха аха сега почна и Кант Ниче се јака муда што и во средно гимназија се учат :pos:
Имаш уште некое звучно име ??
Како на пример Микалаџело или Едгар Алан, де бе филоСофке само тие ли ги знаеш ?
Види сум го читал јас и Пахотеп,Јаин , Аџвика замисли и Бонавентур го имам читано али чим викаш дека сум морон неписмен пошто ти ги знаеш овие што ги знаат и осмо оделенците и си ги слушнала на тв или прочитала на некој статус на фб тогаш ок, ти си филоСофката сега и правописот ќе ни го опраиш
аххххххххх колку треба да си начитан за да го спомнеш ниче сифиличарот тоа чудо некое:pos:
Извини, ама ти почна со ниски удари па морав така да ги насочам и моите одговори...

А да кажеа мажите шо испопишале на темава ЗОШТО КОГА НЕКОЈА ДЕВОЈКА ИМ СЕ ДОПАЃА НЕ И ПРИОЃААТ?:uvo:
Туку 95% од денешниве мажи го бараат келнерот за да оди да ја праша цурата шо ќе се напие од дечкото кој ја шмека.Да кажеа денешниве мажи зошто имаат потреба да испијат 10 пива за да и се пуштат на некоја девојка?Во пивото лежи храброста или пак им е полесно така усмрдени на алкохол, со преплетен јазик да и пријдат на некоја и да ја прашаат дали може да се запознаат или па да и кажат дека им се сфиѓа?Па нормално дека таквите "мажи" ќе бидат одбиени, мислам кој сака буре пиво до него?Прво на девојката на која и се пуштате(после испиените пива) ќе и паднат трепките од количеството алкохол што го имате.
Не ги бранам ни жените, затоа што и тие се криви за ваквиот однос на мажите кон нив.95 % од жените глумат некои си п*чки а далеку се од тоа.Сакаат само пари и кола, а откако цел град ќе дознае што "п**ки" се, нормално дека ќе бидат сами.:toe:
п.с.Темата е и повеќе од јасна, мислам дека нема потреба толку да одите офтопик.

Темата не е за кој во што верува, туку за денешните мажи.За тоа ако имаш нешто да кажеш.....бујрум:smir:

Повеќе причини некогаш можеби од неактивност не се приоѓа обично во дискотека не оди лесно комуникацијата или зошто пие па најверојатно за расположение не е за храброст ако имаш тежок ден тешко да си расположен за приоѓање ...дискотека не е добро место за запознавање темно гужва гласна музика друго било порано што вика Тошо дечки танго пуштате?порано по било лесно за зближување а имало и вечери како овај плес даме бирају ...сега е друго време наместени насмевки пластични односи виртуелен свет сурова реалност ....Е сега муабетите жените по пари биле...не е точно жена сака мажот да направи интересен муабет да биде сигурен и да има став во животот...и нормално да има хемија помеѓу двајцата...и ретко кога се случува од прва нешто односите се градат постепено.жените треба малку да поработат на сигналите на пример ако некој им се допаѓа да се насме и ако е двострано сигурно ќе и пристапи или ако некој ја гледа а и на неа и се допаѓа нека прати некој подолг поглед и тоа е тоа...

Абе, темава од дали има мушки, отиде у тоа колку Луки ќе дае за Дрти, ај вратете се на темата, како се калеше муабетот..

Кој што си бара ќе си најде, кој си сака на поминување да биде нон стоп нека си биде, како што има жемски има фала богу и мажи, ако не е така нека дое некој да ме убеди у спротивното ебаго.
Абре Луси, знаеме дека не се сите како двајцата наши пастуви овде. Ама добро е да се знае на што може да налета човек.

Така и треба бебо ти реков си знаеш колкава ти е вредноста и си ги пружаш нозете колкава ти е чергата, не можеш ти да бараш вон класа или вон ранг.Лепач на плакати лепач на плакати барем знаеш дека не ни заслужуваш нешто подобро.
Знаеш што е за тебе , е тоа го ценам а не оние што пукаат вон класа па се занасаат.Јас цело време тоа го зборам само некако не можете да разберете.
Се согласувам, така си е. Иако швалерките им се секогаш со ранг подоле, што мислиш зошто докторине спијат со сестрите?

Интересна дискусија се развила. Многу страни се поминати, за да вртам назаечки за реплика. Само ми беше интересно тоа дека убавината кај девојката купува се`, или close to сФе. :):)

Luki Junior секој рационален Икономист ќе те опита дали тоа 80К се смета за дисконтирана или за идна вредност, и дали е 5% each. :):)

Се согласувам, така си е. Иако швалерките им се секогаш со ранг подоле, што мислиш зошто докторине спијат со сестрите?
А тоа е веќе чиста јебачина, а јебачици секогаш се бираат под класа за да утре и речеш шо сакаш мори гнидо една гнидосана знаеш ти кој сум ЈАС!?

Она што е за озбилно се бира од својте редови, она што е за тресење се бира секогаш под.

Само ми беше интересно тоа дека убавината кај девојката купува се`, или close to сФе. :):)
Luki Junior секој рационален Икономист ќе те опита дали тоа 80К се смета за дисконтирана или за идна вредност, и дали е 5% each. :):)

Идна вредност сигурно не. Ако идната вредност е само 80 000, ништо не прааме.... Малко пари са тија ако се прераспоредат на 50 години.. 1600 на година...

У моменто коа се венчаваме да вреде барем 80 000. Тука спаѓа мираз, образование, кеш, накит, злато, и секакви други добра шо ги донесува... Плус, и самио мираз кажува каков потенцијал има една мома. А јас, колко толко, знам да намирисам потеницјал.
А за процентите, двете на куп 5%.

Идна вредност сигурно не. Ако идната вредност е само 80 000, ништо не прааме.... Малко пари са тија ако се прераспоредат на 50 години.. 1600 на година...

У моменто коа се венчаваме да вреде барем 80 000. Тука спаѓа мираз, образование, кеш, накит, злато, и секакви други добра шо ги донесува... Плус, и самио мираз кажува каков потенцијал има една мома. А јас, колко толко, знам да намирисам потеницјал.
Не сине не тие имаат право да бараат паметен богат убав , ти немаш право.Ако ти тоа го правиш и бараш тогаш ти си шовинистичка свиња

Луки, арно си велиш ти за потенцијалот. Ама тој (да го спомнам повторно рационалниот Икономист :)) не се мери преку сегашната вредност на миразот (ниФче, станче) туку од годишниот принос. Ја ти се погоде некоја што знае и умее 20% годишно да (о)плоди, а стартува со 10К, наспроти некоја со 150К и негативен принос?
Која е побоља? :)
А приносот е образование, домаќинлук, почит, разбирање, стабилност и други квалитативни нешта. Ах да, ќе го заборавев и најважното .... одмолчување во право време/место. :)

П.С. 5% both? Аууу, па ти си бил tough to negotiate with. :);):)

Луки, арно си велиш ти за потенцијалот. Ама тој (да го спомнам повторно рационалниот Икономист :)) не се мери преку сегашната вредност на миразот (ниФче, станче) туку од годишниот принос. Ја ти се погоде некоја што знае и умее 20% годишно да (о)плоди, а стартува со 10К, наспроти некоја со 150К и негативен принос?
Која е побоља? :)
А приносот е образование, домаќинлук, почит, разбирање, стабилност и други квалитативни нешта. Ах да, ќе го заборавев и најважното .... одмолчување во право време/место. :)

П.С. 5% both? Аууу, па ти си бил tough to negotiate with. :);):)
Лоша математика 20 %( и тоа ако е се идеално и нема непредвидени падови, да ја бивало немало да остане на 2000 или 20000 ) годишно од 20к пак се далеку по бедни од 150 к и негативен принос.
Колку и да биде негативен приносот 150 К се далекуууууууу подобра опција од 2000 или 20000
Сума сумарум и од 2000 евра годишно и 100% да е ќар пак се 4000 евра ќе и требаат 1000 години за да се приближи до некоја пристојна сума.
Во меѓу време може да и текне некоја луда бизнис идеја ( да призведува македонска кобасица од пиперки тако звана бабура ) и да си умисли дека ја бива за бизнис и да ти ги изгори твојте пари.
А за преќутувањето, нема што да приговара ако не е еднаква на тебе, е ако е еднаква тогаш има право на збор а и тоа лесно се решава ехе.

Лоша математика 20 %( и тоа ако е се идеално и нема непредвидени падови, да ја бивало немало да остане на 2000 или 20000 ) годишно од 20к пак се далеку по бедни од 150 к и негативен принос.
Колку и да биде негативен приносот 150 К се далекуууууууу подобра опција од 2000 или 20000
Сума сумарум и од 2000 евра годишно и 100% да е ќар пак се 4000 евра ќе и требаат 1000 години за да се приближи до некоја пристојна сума.
Во меѓу време може да и текне некоја луда бизнис идеја ( да призведува македонска кобасица од пиперки тако звана бабура ) и да си умисли дека ја бива за бизнис и да ти ги изгори твојте пари.
А за преќутувањето, нема што да приговара ако не е еднаква на тебе, е ако е еднаква тогаш има право на збор а и тоа лесно се решава ехе.

Бате, ти си далеко од рационален Икономист, се гледа дека концептот камата на камата ти е непознат. Следствено, понастрана од моите думи со Луки. Држи си се до твојот принцип "трпи бабо за убајна", само немој после да се буниш кога ќе ти кажат нешто околу грофт/грофт и ојњ/ојњ. :):)

dobro poznat И сега да одговорам правопропорционално со твојот инат: Така девојките си избираат сами да си се гледат и да си го трошат тој беден приход од 2000 до 20000 евра годишно. Маж се знае, само за една работа, ако го бива. Ако не го бива, друг ќе се најде. Ретко која девојка ќе се нафати да си го рани волот дома што лежи по цел ден.

Дај да смениме малце насока на темава, ептен ја однесовме во ПМ. И јас и ти сме свесни дека не си во право со тврдењата. ;)
Ај вака да те прашам, излезен си во кафиќ со другари, и пред тебе друштво девојки кои се слободни и комуникативни (и расположени за дружење и потенцијална врска). Која би ја одбрал? Најубавата, најгрдата, таа што е најскапо облечена, таа што е просечна, или таа со најголеми? Образложи зошто баш неа. И најбитно, сите девојки имаат различен карактер, секоја се интересира и има познавање од различни работи, како би почнал разговор, доколку не знаеш кои се тие полиња на интерес?

Нови времиња. Денес запознавање иде преку интернет, преку телефонски апликцации и чуда. Некаде прочитав највеќе афери во денешно време имаат информатичарите токму поради тоа што висат на нет цело време. Луге се повеќе здивуваат и има се помалку вистинска комуникација. Забораваат како да се оденсуваат со пријатели не пак со непознати во клуб. Ова важи за двата пола. Мажи не се пуштаат ко порано ама и женските се се погруби кога одбиваат па нормално му набиваат комплекс поготово ако е од помало место тоа е уште потешко прифатено. Денес и кул некој да ти се пушта а ти пред другарките да го направиш идиот. Тоа е тоа. Во поголеми градови низ светот не е сеуште така фала богу.

Бате, ти си далеко од рационален Икономист, се гледа дека концептот камата на камата ти е непознат. Следствено, понастрана од моите думи со Луки. Држи си се до твојот принцип "трпи бабо за убајна", само немој после да се буниш кога ќе ти кажат нешто околу грофт/грофт и ојњ/ојњ. :):)
Не се бунам јас во никој случај, јас си знам грд ум,стар, сиротиња без перспектива испод просек итн тн и таква и си барам не барам јас принцеза или некоја 20 22 годишна далеку од тоа свесен сум дека не е мој калибар. Во тоа нема ништо лошо тоа е реалност,не си правам филмови дека заслужувам нешто повеќе од тоа што во реалност можам да го имам поради си некој таму квалитети како размножување на капитал и големиот сенс за бизнис.
Лошо е кога си умислуваат дека се принцези со бисерчиња на вратот поеѓу свињи а уствари се најголеми маторици во свињарникот, е тука е заебаното.

Не се бунам јас во никој случај, јас си знам грд ум,стар, сиротиња без перспектива испод просек итн тн и таква и си барам не барам јас принцеза или некоја 20 22 годишна далеку од тоа свесен сум дека не е мој калибар. Во тоа нема ништо лошо тоа е реалност,не си правам филмови дека заслужувам нешто повеќе од тоа што во реалност можам да го имам поради си некој таму квалитети како размножување на капитал и големиот сенс за бизнис.
Лошо е кога си умислуваат дека се принцези со бисерчиња на вратот поеѓу свињи а уствари се најголеми маторици во свињарникот, е тука е заебаното.

Биди среќен што се такви ;) Одма бараш следеча, не се ни замарај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom