Факти за #влијателните

• Креатор на темата Moon Child
  • Време на започнување
Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Е па тоа де. Оваа тема беше наменета баш за таа група на луѓе посочена во болдираното, не знам зошто после речиси година дена се фатија засегнати луѓе кои немаа допирна точна со тоа што се случуваше тогаш. Ниту никови се спомнати, ниту ништо...Нормално дека ако се уклучиш неупознает со ситуацијата, дека погрешно и ќе ги интерпретираш работите. (Општо зборам сега)

од тој случај и од тие поединци ја изгенерализиравте работата. ако ви сметаат 5 души не хејтај цела заедница.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.436
Поени од реакции
25.357
календарот.
Календарот? Абе од овде се собираа форумџии да донираат крв безброј пати, уште толку се собираше облека за деца без родители, уште толку теми се отворија за апел за помош. Еве каде беа форумџии денес
http://forum.kajgana.com/threads/Да-им-овозможиме-подобар-живот-на-децата-10-02-2013-12-00-16-00-ч-Соборен-Храм.66233/page-3#post-5672681

Ти кај беше? Што направи денес? Хипокрити, ми се гади.

Едните твитерџии, другите форумџии, кој од кој појак, а во реалноста сите со бубулици. ;)
Да Таруно, во право си. ;) Потсети ме дали ти беше еден од тие форумџии кои суптилно тогаш го искењаа форумот, а овде се прават неутрални? Така некако беше. Извади ги картите на маса. Јас лично сум прочитал некој твој твит, како и на неколку други форумџии кои денес доаѓаат да "смират ситуација" а на твитер рендаат други мадиња.

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Кои акции, календарот или елката ? Ако некој поединец зачленет на кајгана форум ве хејтнал, не значи дека целиот кајгана форум е против акциите.

па нели сте заедница? сите за еден, еден за сите?

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Календарот? Абе од овде се собираа форумџии да донираат крв безброј пати, уште толку се собираше облека за деца без родители, уште толку теми се отворија за апел за помош. Еве каде беа форумџии денес
http://forum.kajgana.com/threads/Да-им-овозможиме-подобар-живот-на-децата-10-02-2013-12-00-16-00-ч-Соборен-Храм.66233/page-3#post-5672681

Ти кај беше? Што направи денес? Хипокрити, ми се гади.
душо, ги поздравувам сите акции, без разлика од кој форум, сајт, школо, администрација и слично се организирани. јас лично дарувам крв. не ми треба медаља за тоа. тебе очигледно да. хуманото дело се прави за оние на кои е посветено, не за ти да си ја испереш душата и да се фалиш со постигнатото.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
па нели сте заедница? сите за еден, еден за сите?
Секој си е индивидуален овде, ако сме настапиле заедно во врска со случајот Смиљковско езеро тоа не не прави надредени над сите или доминантни во интернет просторот. Меѓутоа исмевање на акцијата и истата етикетирана како пропартиска, направена од затуцани и глупави форумџии е нонсенс. Ако некој рекол дека хуманитарен календар е без врска, не значи дека илјадниците членови на Кајгана форумот го делат тоа мислење. Разграничи ги работите, секој е доволно зрел сам да си формира став.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.436
Поени од реакции
25.357
душо, ги поздравувам сите акции, без разлика од кој форум, сајт, школо, администрација и слично се организирани. јас лично дарувам крв. не ми треба медаља за тоа. тебе очигледно да. хуманото дело се прави за оние на кои е посветено, не за ти да си ја изпереш душата и да се фалиш со постигнатото.
Не ти сум душо. Ако ги поздравуваш сите акции, тогаш не треба да ти смета местово. Ти сметаат бубачките во главата кои капитените од твитер ви ги всадиле дека форумот е место каде твитер се мрази.
Знаеш како почна се? Неколку форумџии направија твитер профили со цел да ја прошират #Spreadthetruth акцијата. Тогаш влијателните твитерџии почнаа да ја кењаат оваа акција затоа што во агендата за дента им било нешто друго да стои во хаштагови.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
душо, ги поздравувам сите акции, без разлика од кој форум, сајт, школо, администрација и слично се организирани. јас лично дарувам крв. не ми треба медаља за тоа. тебе очигледно да. хуманото дело се прави за оние на кои е посветено, не за ти да си ја испереш душата и да се фалиш со постигнатото.
Мерење еПениси.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
од тој случај и од тие поединци ја изгенерализиравте работата. ако ви сметаат 5 души не хејтај цела заедница.
Која заедница? Влијателна заедница? Никој не вели дека сите на Твитер се такви ко што се опишани во темава, туку баш таа група која пред 10 месеци се трудеше да омаловажи нешто и да се однесува како да го оформила Твитеров. За мене не постои категорија влијателен/невлијателен, туку луѓе кои сакам да ги следам и не сакам да ги следам.
Тоа влијателно за мене не значи ништо лично, пошто Твитерот како и се друго што спаѓа под социјална мрежа го гледам како забава, место каде ќе се насмеам, ќе продискутирам и слично и сега муабетов излага, ако си на форум - не смееш да бидеш на Твитер, пошто овие од форум се вакви или онакви.
И влијателност за мене е иронична категорија, која беше употребена за да се долови односот што одредени поединци го имаа пред 10 месеци.
Друго се изначитав многу генерализации за членовите на форумов од страна на твитерџии, така да како и да се вртиш ни на Твитер не се светци, да бидеме реални.
Пак ќе кажам, отварањето на темава беше последица, а не причина и тие што не биле дел од преписката кога истата беше отворена, не гледам зошто се изреволтираа.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
И шо?
Кај има хејтање тука побогу, се напишале 2-3 сеирџиски поста и уствари се удрил хејт на календарот од некои твитерџии?
Не е мое да зборувам, ама знаеш дека имаше и иницијатива за изработка на Кајгана календар по примерот на твитерџиите?

Леле, коа вака ќе почнеш да разглабаш сваќаш колку уствари глупо звучи оваа поделба :facepalm:

Член од
10 февруари 2013
Мислења
83
Поени од реакции
21
Не ти сум душо. Ако ги поздравуваш сите акции, тогаш не треба да ти смета местово. Ти сметаат бубачките во главата кои капитените од твитер ви ги всадиле дека форумот е место каде твитер се мрази.
Знаеш како почна се? Неколку форумџии направија твитер профили со цел да ја прошират #Spreadthetruth акцијата. Тогаш влијателните форумџии почнаа да ја кењаат оваа акција затоа што во агендата за дента им било нешто друго да стои во хаштагови.

влијателни форумџии? па нели бевте алергични на тој збор?
пак ќе кажам, ви сметале 5 луѓе! не цел твитер.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
влијателни форумџии? па нели бевте алергични на тој збор?
пак ќе кажам, ви сметале 5 луѓе! не цел твитер.
Јас паќ ќе те цитирам, интересно ми е.
Портпарол на твитерџиите n_n

Kajgana Shop

На врв Bottom