Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Дали Хатиџа поверувала, или заедно со Вораква и римокатоличките свештеници му наметнала да измислува такви визии, е дискутабилно.Тоа е Аллахова воља,тука јас што и да ти кажам ќе погрешам.
Кадиџа како што велиш или Хатиџа,е првата жена што прифатила Ислам и поверувала во она што му се објавува на Мухаммед.
Како прво,покажи почитување,прво ми велиш ЧИЈ ПИОН БИЛ,после сакаш мое мислење.
Мухаммед е последниот Божји пратеник,печат на сите веровесници. и нема тука што мое мислење да давам.
Ти ако имаш твое логичко мислење различно од моето,Ок,не можеме сите исто да размислуваме.
За религија се размислува со убедување а не логички.
Нинович напиша убаво,ќе го цитирам за да ти биде јасно,за да не полемизираме до утре.
Но бидејќи велиш, согласно болдираното, дека логика не помага, туку само убедување, тогаш јеби га, нема да успееме ништо да изнајдеме кое ќе биде задоволително за двете страни.
Со болдот, ме тераш едноставно да како аргумент користам она што пишува во Светите Книги, а тоа за мене е хендикеп, бидејќи е еднострано.
И секој доказ, па и од Светите книги, изваден, нема да биде прифатен од твоја страна, бидејќи како што велиш ти ВЕРУВАШ. Тука престанува секоја рационалност и логика.
Успеа(вте) дури и толку очигледните зборови на Исус, за лажните пророци после него, да ги релативизирате, и да ги вметнете дека всушност се во корист на мУхамед, и него го најавуваат.
Ваква комуникација, тешко оди.