Суфизам

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Аха, да, така е.

Повика на мирно со тоа што го поддржа протестот за ослободување на убијците, само заради тоа што се муслимани.

Покажа смисла за хумор само на теми за Христијанство и коа се говори против него.

Оди легни си таму, и уживај си у гурбетот. Не си дораснат за многу нешта.
Vratete se nazad na temata.
Ajde !

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Ne ti trebase voopsto da se pojavuvas. Povtorno li ke ni ja buvnes sofrata na omrazata i tuka ? :)
Луѓето и за божјите пратеници велеа на времето дека не треба да се појавуваат - им ја кажуваа вистината на луѓето во лице и нивните грешки. Јас се појавив за да те поправам дека си зло и дека си лицемер и дека не поднесуваш христијани(и богот им го правиш обичен смртник и пророк како твојот Мухамед) и дека не си суфија бидејќи тие се сосема нешто друго (над исламот и твоите дрдорења) и немаат омраза и навредливи зборови кон другите....
Затоа, не се појавувај тука оди работи на себе си... проповед не води кон разбирање меѓу луѓето! Води кон омраза.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Луѓето и за божјите пратеници велеа на времето дека не треба да се појавуваат - им ја кажуваа вистината на луѓето во лице и нивните грешки. Јас се појавив за да те поправам дека си зло и дека си лицемер и дека не поднесуваш христијани(и богот им го правиш обичен смртник и пророк како твојот Мухамед) и дека не си суфија бидејќи тие се сосема нешто друго (над исламот и твоите дрдорења) и немаат омраза и навредливи зборови кон другите....
Затоа, не се појавувај тука оди работи на себе си... проповед не води кон разбирање меѓу луѓето! Води кон омраза.
Најголемата вистина, досега кажана на форумов:свиркам:

Член од
8 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
15
Суфиите не се над Исламот суфиите се Муслимани .
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 14:35 ---
И не гледам како и на кој начин Евреите ги сакаат Христијаните , Муслиманите Исус го сметаат за Божји пратеник , а Евреите тогаш го сметаа за копиле , а денес си знаете сами .
Незнам кој е поголем лицемер во овој случај .

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
И не гледам како и на кој начин Евреите ги сакаат Христијаните , Муслиманите Исус сметаат за Божји пратеник , а Евреите тогаш го сметаа за копиле , а денес си знаете сами .
Ovie se Hienite Brat... sega e redot temata da se isprevrti.
Sega pocnuvaat provokaciite. Allah sabur da dade.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 14:40 ---
И не гледам како и на кој начин Евреите ги сакаат Христијаните , Муслиманите Исус го сметаат за Божји пратеник , а Евреите тогаш го сметаа за копиле , а денес си знаете сами .
Ova odavna mu go kazav. Ateistite go smetaat za nikoj i nisto,nitu za Bozji pratenik,ama tie ne gi vregjale so toa hristijanite. Evreite go smetaat za kopile,ama nikomu nisto. Muslimanite,vrti suci naj bliski im se i naj mnogu pocit imaat od sekoj na planetava zemja prema Isus ete,nie sme gi vregjale so toa.
Ama heptagram,ja postavi sofrata so omraza kade sto ke srkame nie muslimanite i hristijanite. Ah be Heptagram,I da odreknuvas,postapkata te pravi EVREIN.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Се молат сите атеисти , секташи и христијани „направи сам“ да не ја уништуваат темата...

А муслиматите да ги игнорираат провокациите, имате соодветни теми каде да се препукувате, не одговарајте на такви.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Што вие се трудите да ги победите сите и да бидете најголеми лицемери? Сега зборувам и ве обвинувам ВАС муслиманите дека сте лицемери. НЕ зборувам јас за евреите сега ниту за христијаните!
Секогаш кога ќе покажам со прст кон вас муслиманите го земате јорганот наречен евреи и се криете зад нив и си ги оправдувате неделата со нив!! Ако вашиот совршен ислам е навистина совршен и Алах е совршен ќе ги надминевте нив, нема да имате вакви расправии што е суфизмот, нема да има „неверници“ и нема да барате оправдување за вашите грешки и лицемерие.... Секој што е лицемер ќе биде покажан со прст и обвинет! А негово е дали ќе се поправи или не.

И Суфизмот го трансцедентира исламот и Е над исламот. Некој го кажа ова претходно: без суфизам исламот е празна лушпа во која секој насилник би побарал заштита. НЕ знам кој го кажа ова претходно. Основата е таа, но врвот на суфизмот оди во облаците, дури до ѕвездите, до највнатрешното кај човекот ;)
И вие муслиманите, одлучете се дали суфизмот ќе биде секта и искривено учење на исламот или не!
После дојдете и ни кажувајте за суфизмот... Сами си ги распнувавте и убивавте суфите... што покажува тоа? Или суфизмот не е ислам, или суфизмот не го разбрале вистинските муслимани или пак вие не сте спремни за вистината...

П.С. Јас не сум ниту христијанин ниту евреин... ниедна вера сум јас бре :)

Член од
8 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
15
Брат не им се мешам јас во нивната лажна Љубов , нека си се лажат меѓу себе колку сакаат . Таква им е милоста едните лажат а другите слепо им веруваат .:)
Ние знаеме за соживот со прифаќање на разликите меѓу луѓето , не веруваме во тие разлики но ги прифаќаме како туѓи обележија и убедувања . Тие нас никогаш не не прифатиле како луѓе , по се ми се чини и дека воопшто нема да не прифатат .
Нај итересно е тоа што ние не бараме да бидеме прифатени од страна на створението туку сакаме наште дела да бидат прифатени од страна на Створителот . Мене дури и не ми е грижа веќе што ќе кажат за нас Аллах џ.џ ја знае и вистината и лагата и кај Него е Судот и од него е Пресудата .

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Sekako,ke najdete i mnogu drugi slicni raboti,ne samo vo Sufiskoto ucenje tuku opsto pomegju site religii postojat mnogu slicnosti. Za sekoj eden Bozji pratenik a.s Bog bese istiot.
Ako ti kazam deka Bog e eden,ne sto ke mi reces deka e slicno kako kaj evreite tuku deka e isto.

Inaku delata go pravat na covekot. Musliman ne te pravi ako samo velis deka si musliman. Ili si slusnal za goleminata na sufiite i samo odis vo halka pravis zikr,se nishas a vnatre vo dusata smrdis.
Nemora Matta da bide sufija,nemoram ni jas.... Neka pravi zikr koga god e sloboden (vo sebe),sekogas neka se trudi koga razgovara so drugi da e so nasmevnato lice,sekogas neka gleda prednost na drugiot da mu ja dade,neka bara postojano greski vo sebe.... ovie se rabotite koi kaj sufiite ke gi ucite.
Metta World Peace
Dali ovie raboti Muhammed s.a.w.s gi zabranil ?
Овие работи се учат кај муслиманите,а не кај суфиите.
Ова е исламски едеб а не суфиски.

а тие халки ха-ху со нишање не ме интересираат. :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
И Суфизмот го трансцедентира исламот и Е над исламот. Некој го кажа ова претходно: без суфизам исламот е празна лушпа во која секој насилник би побарал заштита. НЕ знам кој го кажа ова претходно. Основата е таа, но врвот на суфизмот оди во облаците, дури до ѕвездите, до највнатрешното кај човекот ;)
И вие муслиманите, одлучете се дали суфизмот ќе биде секта и искривено учење на исламот или не!
После дојдете и ни кажувајте за суфизмот... Сами си ги распнувавте и убивавте суфите... што покажува тоа? Или суфизмот не е ислам, или суфизмот не го разбрале вистинските муслимани или пак вие не сте спремни за вистината...

Od toa sto nekoj prethodno go kazal bi trebalo da svatese deka Islamot e zastita na sufizmot. Sufizmot e kako svetloto vo fenerot a islamot e lambata okolu nego. Svetloto bez lamba moze da go izgasi i naj malav veter,kako sto moze i Sufizmot da se unisti bez islamot i bez Fikhot.

PS: Ti mozes da negiras deka si ova ili ona,ama postapkite te pravat,ne Evrein,vistinski CIONIST.

Член од
8 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
15
Што вие се трудите да ги победите сите и да бидете најголеми лицемери? Сега зборувам и ве обвинувам ВАС муслиманите дека сте лицемери. НЕ зборувам јас за евреите сега ниту за христијаните!
Секогаш кога ќе покажам со прст кон вас муслиманите го земате јорганот наречен евреи и се криете зад нив и си ги оправдувате неделата со нив!! Ако вашиот совршен ислам е навистина совршен и Алах е совршен ќе ги надминевте нив, нема да имате вакви расправии што е суфизмот, нема да има „неверници“ и нема да барате оправдување за вашите грешки и лицемерие.... Секој што е лицемер ќе биде покажан со прст и обвинет! А негово е дали ќе се поправи или не.

Шефе кога ќе научиш што си тогаш можеме да разговараме ... сега са сега разговорот со тебе не вреди и не планирам да трошам мисли на твојот безвреден и глуп говор , само незналица може да треска глупости како твоите . Оди научи врати се и биди добар .
пс . И си Евреин само уште не знаеш колку .
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 15:10 ---

А ти глуп ли си или се правиш глуп , кој Суфија не е Муслиман .
И кој Суфија не негува Исламски едеб .
Ај не си ништо подобар од Евреин и ти , ако размислуваш така .
Не се смеј на тоа Ху - Тој , се мисли на Аллах ....или можеш да си дадеш дозвола да се подсмеваш кога некој ке го сети својот Господар . Или сакаш да ти пуштам едно клипче да видиш како се нишаат твојот Крал на Саудиска Арабија и неговиот Кадија и тоа пред КИП НА ОРЕЛ за денот на Мухаммед ибн Абдул Веххаб .

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538

Jas ne sum sretnal nitu eden edinstven Sejh od tvoite ke recam koj pottiknuva na vakvo nesto. Edinstveno po dersovite mozete da slusnete ova e bidat ona e bidat ovie vaka pravat onie taka pravat,ovie se taguti onie gresnici ovie od din izleguvaat ovie batili si i strogosti i strogosti,,,,,
Ako se ucat kaj muslimanite,togas jas retko mozam da vidam musliman so golema brada i poducuva na Edeb,na Ahlak....

Heptagram,kako sto vo Evrejskata prkazna koja te potseti na zborovite deka Sufija ne mora za sebe da znae deka e Sufija,postapkite i ubavite dela toa go pravat.
Taka i ti i tebe,kolku god da negiras deka si Evrein potocno Cionist,delata toa te pravat,nacinot na koj sto se odnesuvas.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Od toa sto nekoj prethodno go kazal bi trebalo da svatese deka Islamot e zastita na sufizmot. Sufizmot e kako svetloto vo fenerot a islamot e lambata okolu nego. Svetloto bez lamba moze da go izgasi i naj malav veter,kako sto moze i Sufizmot da se unisti bez islamot i bez Fikhot.

PS: Ti mozes da negiras deka si ova ili ona,ama postapkite te pravat,ne Evrein,vistinski CIONIST.
:cautious: Нека Алах ми те освести ;) Реков решете си вие муслиманите што ќе ви биде суфизмот - секта или светло. Оти може да те каменуваат овие ортодоксните муслиманите!!! Ете си го јадиш стапот од еден муслиман веќе и ти вели дека не е така ко што велиш. Вие му велите глуп па ваков па онаков... а со убаво ми велиш... вие сте лицемери. Не сакам да читам лицемерие. Замолчете! Ајде да видиме што велат ортодоксните муслиманите за суфизмот, не вие што мислите дека суфизмот е дел од исламот.
Постапките мои се огледало на вашите муслимански дела. Огледалце :) Вие(ти и твојот другар тука што заморуваат со сказни) на другите велите неверници и ги осудувате, јас покажувам на вашето лицемерие... Тоа нема врска со евреите има врска со здравиот разум и потребата за слобода на поединецот.

Шефе кога ќе научиш што си тогаш можеме да разговараме ... сега са сега разговорот со тебе не вреди и не планирам да трошам мисли на твојот безвреден и глуп говор , само незналица може да треска глупости како твоите . Оди научи врати се и биди добар .
пс . И си Евреин само уште не знаеш колку .
Истото важи и за тебе... решете си ги проблемите внатре во совршениот ви ислам, па после проповедајте. Вака исламот го сметнавте по каливите патеки на човекот и совршеноста ја нема никаде... Бладање во празно...

П.С. Ок ок ајде ционист сум, имам Израелски пасош и овде сум во Македонија да ви ги уништам сите идеи за суфизмот и исламот за да остане Македонија и европа спасена од исламските пропаганди на омраза и тероризам. :facepalm: Можам и јас вака да си забегувам ко тебе... :) Не ми е проблем, та имам гледано и филмови вакви...

Член од
8 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
15
:cautious: Нека Алах ми те освести ;) Реков решете си вие муслиманите што ќе ви биде суфизмот - секта или светло. Оти може да те каменуваат овие ортодоксните муслиманите!!! Ете си го јадиш стапот од еден муслиман веќе и ти вели дека не е така ко што велиш. Вие му велите глуп па ваков па онаков... а со убаво ми велиш... вие сте лицемери. Не сакам да читам лицемерие. Замолчете! Ајде да видиме што велат ортодоксните муслиманите за суфизмот, не вие што мислите дека суфизмот е дел од исламот.
Постапките мои се огледало на вашите муслимански дела. Огледалце :) Вие(ти и твојот другар тука што заморуваат со сказни) на другите велите неверници и ги осудувате, јас покажувам на вашето лицемерие... Тоа нема врска со евреите има врска со здравиот разум и потребата за слобода на поединецот.

Истото важи и за тебе... решете си ги проблемите внатре во совршениот ви ислам, па после проповедајте. Вака исламот го сметнавте по каливите патеки на човекот и совршеноста ја нема никаде... Бладање во празно...
Темата е Суфизам , темата го опфаќа Исламот .
Тесаввуфот е Наука кој е од Исламот . Суфиите се Муслимани практиканти на Тесаввуфот .
Не гледам овде зошто твоите коментари би значеле нешто . Ако сакаш да научиш нешто за Суфизамот бујрум . Во спротивно не гледам зошто воопшто пишуваш на темата .

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Jas ne sum sretnal nitu eden edinstven Sejh od tvoite ke recam koj pottiknuva na vakvo nesto. Edinstveno po dersovite mozete da slusnete ova e bidat ona e bidat ovie vaka pravat onie taka pravat,ovie se taguti onie gresnici ovie od din izleguvaat ovie batili si i strogosti i strogosti,,,,,
Ako se ucat kaj muslimanite,togas jas retko mozam da vidam musliman so golema brada i poducuva na Edeb,na Ahlak....
Тоа што ти не ги слушаш е твој проблем.
Мухаммед Хасан на пример има милион такви дерсови,но странските шејхови ги слушам,гледам кога се во прашање некои други прашања.

за едеб,ахлак ќе ги послушаш Елведин Пезич,Сафет Кудузович,Бушатлич итн..

Kajgana Shop

На врв Bottom