Зошто ја сакаме Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ти уствари си бил заљубен во разгледница.
хаха многу духовито
љубов е кон местото а сликата да ве потсети

ако еден ден одам париз ке ставам слика на а.кула ама ако ја засакам ма да тешко

Абе ти уствари си бил заљубен во разгледница.
НЕ У РАЗГЛЕДНИЦА НИ ТОЈ НЕ ЗНАЕ У ШТО Е ЗАЉУБЕН МИ РАСПРАВА СИРЕЊЕ И КАШКАВАЛ ... НЕЗНАМ ОТИ И ЗА КОНТИЊЕРИ НЕ МИ СПОМНА НЕШТО

ИМА НАЈУБАВО СИРЕЊЕ НЕМА ПАРИ ДА КУПИШ ... КОГА КЕ ТИ ПУКНЕ ГУМА КЕ ТИ ПОМОГНАТ НО НЕМА ДА ТИ ЈА ЗАЛЕПАТ ... КЕ ЈАДЕШ НАЈДОБАР ЗЕЛНИК И ТАА ДЕН ТИ Е РОДЕНДЕН НА ЖЕЛУДНИКОТ ... КЕ БИДЕШ ПРЕЧЕКАН ВО СЕКОЕ СЕЛО ТАА ДЕН ЦЕЛА ГОДИНА СЛУШАЈ ГИ МУАБЕТИТЕ ЗА ТЕБЕ АХ БЕ ПРИЈАТЕЛЕ
абе брате за тоа има друга тема
јас имам добро искуство за посета на села ( непланирано ) без денар во џеб
и тоа бил најобар помин а незнам дека некој после 1 година зборел за тоа
па и да зборел сигурно ништо лошо
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 19:20 ---
НЕ У РАЗГЛЕДНИЦА НИ ТОЈ НЕ ЗНАЕ У ШТО Е ЗАЉУБЕН МИ РАСПРАВА СИРЕЊЕ И КАШКАВАЛ ... НЕЗНАМ ОТИ И ЗА КОНТИЊЕРИ НЕ МИ СПОМНА НЕШТО
абе ви кажав има тема ја јадење :гомце:

абе брате за тоа има друга тема
јас имам добро искуство за посета на села ( непланирано ) без денар во џеб
и тоа бил најобар помин а незнам дека некој после 1 година зборел за тоа
па и да зборел сигурно ништо лошо
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 19:20 ---

абе ви кажав има тема ја јадење :гомце:
НЕ БЕ НИШТО ЛОШО КЕ ЗБОРИ ДЕКА СИ МНОГУ ДОБАР И ТЕ ОЧЕКУВА НА СЛАВА НАРЕДНАТА ГОДИНА ... ЈАС 7 ГОД СУМ ПО ТИЕ СЕЛСКИ СЛАВИ ОД ПРЕД 2 ГОД ПРЕСТАНАВ И ПОДОБРО ДА ТИ КАЖАМ

добро вас двајца да ве прашам вака како ептен “неухранети“
дали ви се допаѓа сирењето или не?
дали пиете домашна ракија? дале е дибра или не?
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 19:28 ---
овде не се збори за политика
за тоа има 100000 теми
исто и за сиромаштијата

добро вас двајца да ве прашам вака како ептен “неухранети“
дали ви се допаѓа сирењето или не?
дали пиете домашна ракија? дале е дибра или не?
МИ СЕ ДОПАГА БЕ ПРИЈАТЕЛ АМА НЕКОЈ НЕМА НИ ДА ВЛЕЗИ У МАРКЕТ ДА ГО ГЛЕДА ... А ТИ ШОО МУ ЗАПНА НА ТОА СИРЕЊЕ САМО СИРЕЊЕ ЈАДЕТЕ ПО ДОМА .. А РАКИЈАТА ДА НЕ МИ ЈА НАПРАВИ МАКЕДОНИЈА ???

МИ СЕ ДОПАГА БЕ ПРИЈАТЕЛ АМА НЕКОЈ НЕМА НИ ДА ВЛЕЗИ У МАРКЕТ ДА ГО ГЛЕДА ... А ТИ ШОО МУ ЗАПНА НА ТОА СИРЕЊЕ САМО СИРЕЊЕ ЈАДЕТЕ ПО ДОМА .. А РАКИЈАТА ДА НЕ МИ ЈА НАПРАВИ МАКЕДОНИЈА ???
не се разбираме
не јадеме само сиреше по дома туку мислам дека имаме најдобро бар за мене
исто и за ракија не ја правиме дома туку стварно е добра
и да има уште 1000000000 причини да ја сакам земјава ако почнам за минато и се тоа
ама набројувам бар сега што е добро
АМАН ОТОК СТЕ СО ПОЛИТИКА
И СО СИРОМАШТИЈА
УШТЕ КАЈ НАС НИКОЈ НЕ УМРЕЛ ОД ГЛАД КОГА ВЕКЕ КОРИСТИШ НЕТ ИМАШ КОМПЈУТЕР А АКО ИМАШ КОМПЈУТЕР ИМАШ СТРУЈА

до толку да се мрчело бре

и овие да ги прашаш ке кажат дека ја сакаат нивната земја

африка.jpeg

сеуште кај нас ова го нема
а ако веке мрчите за власта е друго
пак македонецот на македонецот му помага
го видовме тоа бар со досегашните донации за болни деца или за лица кои немаат услови за живот
барем јас редовно донирам за се

не се разбираме
и да има уште 1000000000 причини да ја сакам земјава ако почнам за минато и се тоа
И СО СИРОМАШТИЈА
УШТЕ КАЈ НАС НИКОЈ НЕ УМРЕЛ ОД ГЛАД КОГА ВЕКЕ КОРИСТИШ НЕТ ИМАШ КОМПЈУТЕР А АКО ИМАШ КОМПЈУТЕР ИМАШ СТРУЈА

Прегледај го приврзокот 57845

го видовме тоа бар со досегашните донации за болни деца или за лица кои немаат услови за живот
ИНТЕРНЕТ ИМАМ И СУМ НАЈСРЕКЕН НА СВЕТ .. И НЕ МИ ПРАИ НЕКОЈ СПОРЕДБИ СО ДЕЦАТА ОД НИГЕРИЈА НА ТИА И ДА МУ ПОГОДИШ ПАК КЕ СЕ КАЧУВААТ НА ДРВА ДА МУ ДАЕШ ДА ЈАДАТ ПАК КЕ ГО БРААТ ЗАЈАКОТ .. ГРЦИТЕ ЗАГЛАВЕНИ ДО ГУША ШТАЈКУВААТ ЗА ПЛАТА ОД 500 Е ЗА ОБИЧЕН РАБОТНИК КАЈ НАС ЗЕМААТ ПО 10000 И ТИА МУ ГИ КАСНАТ И ДОСТА СО ТАА МАКЕДОНИЈА КЕ ОДАМ НА НЕКОЈА ППОИНТЕРЕСНА ТЕМА ОТИ КОЛКУ ВАС ДА ВИ ДОКАЖУВААТ ВИЕ СЕ МАВАТЕ У ГРАДИ МАКЕДОНИЈА И КРАЈ АЈ ЧАО
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 19:43 ---
не се разбираме
И СО СИРОМАШТИЈА

Прегледај го приврзокот 57845

ИНТЕРНЕТ ИМАМ И СУМ НАЈСРЕКЕН НА СВЕТ .. И НЕ МИ ПРАИ НЕКОЈ СПОРЕДБИ СО ДЕЦАТА ОД НИГЕРИЈА НА ТИА И ДА МУ ПОГОДИШ ПАК КЕ СЕ КАЧУВААТ НА ДРВА ДА МУ ДАЕШ ДА ЈАДАТ ПАК КЕ ГО БРААТ ЗАЈАКОТ .. ГРЦИТЕ ЗАГЛАВЕНИ ДО ГУША ШТАЈКУВААТ ЗА ПЛАТА ОД 500 Е ЗА ОБИЧЕН РАБОТНИК КАЈ НАС ЗЕМААТ ПО 10000 И ТИА МУ ГИ КАСНАТ И ДОСТА СО ТАА МАКЕДОНИЈА КЕ ОДАМ НА НЕКОЈА ППОИНТЕРЕСНА ТЕМА ОТИ КОЛКУ ВАС ДА ВИ ДОКАЖУВААТ ВИЕ СЕ МАВАТЕ У ГРАДИ МАКЕДОНИЈА И КРАЈ АЈ ЧАО

--- надополнето: 8 февруари 2013 во 19:43 ---

ПАК ЗА ПОЛИТИКА И ЗА СИРОМАШТИЈА ФАТИЛ
АБЕ ОДИ ОДИ ИМА ТЕМИ ЗА ТОА
УБАВО КОА ТИ ТЕКНА ДЕКА ИМА И ДРУГИ
СИГУРНО И БАБАТИ НЕ ЈА САКАШ

ПАК ЗА ПОЛИТИКА И ЗА СИРОМАШТИЈА ФАТИЛ
АБЕ ОДИ ОДИ ИМА ТЕМИ ЗА ТОА
УБАВО КОА ТИ ТЕКНА ДЕКА ИМА И ДРУГИ
СИГУРНО И БАБАТИ НЕ ЈА САКАШ
БАБА УМРЕ ИНАЧЕ ЈА САКАВ КОИГА ЗЕМА ПЕНЗИЈА

КАКО ШТО ТРГНАЛО КЕ БИДЕ
И ТРЕБА ДА БИДЕ ЗА ВАКВИ КАКО ТЕБЕ
НЕЗНАМ БЕ ЗШ НЕ СЕ ОТСЕЛИТЕ АКО НЕ ВИ Е ОВДЕ ДОБРО ВО ТАТКОВИНАВА АКО НЕМА ЗА ШТО ДА ЈА САКАТЕ
ЕВЕ ОДЕТЕ ГРЦИЈА И ДИРЕКТНО НА ПРОТЕСТ
ИЧ НЕ СЕДЕТЕ ОВДЕ
А АКО НЕМАШ ИЗБОР ЗА ОДЕЊЕ ТОГАШ МОТИКАТА И НА НИВА ПА КЕ ИМАШ
И АЈДЕ ГАСИ КОПЈУТЕР ДЕКА СТРУЈАТА Е СКАПА ПА БАР НЕМА ДА ГИ УНИШТУВАШ ТЕМИВЕ

И ТРЕБА ДА БИДЕ ЗА ВАКВИ КАКО ТЕБЕ
НЕЗНАМ БЕ ЗШ НЕ СЕ ОТСЕЛИТЕ АКО НЕ ВИ Е ОВДЕ ДОБРО ВО ТАТКОВИНАВА АКО НЕМА ЗА ШТО ДА ЈА САКАТЕ
ЕВЕ ОДЕТЕ ГРЦИЈА И ДИРЕКТНО НА ПРОТЕСТ
ИЧ НЕ СЕДЕТЕ ОВДЕ
А АКО НЕМАШ ИЗБОР ЗА ОДЕЊЕ ТОГАШ МОТИКАТА И НА НИВА ПА КЕ ИМАШ
И АЈДЕ ГАСИ КОПЈУТЕР ДЕКА СТРУЈАТА Е СКАПА ПА БАР НЕМА ДА ГИ УНИШТУВАШ ТЕМИВЕ
НЕ СЕ ДИВИ БЕ ПОЛЕКА ОДИ ЈАДИ СИРЕЊЕ

зашо си ја сакам Македонија..? хмм... тука и на никое друго место јас можам да си го најдам мојот душевен мир... Тука сум роден, тука научив да одам, да говорам и да сакам. Ги поминах најубавите години и имам доживеано моменти за кој би дал дел од животот само да се вратат тие убави моменти и да ги ижживеам пак. Тука ми се сите најблиски и сите тие шо ги сакам. Нема ништо поубаво од тава да кажам и да знам оти сум ДОМА! И да, последниот пат ко си бев дома направих нешто за кое може некој да ме изваде нетаман: у едно шамивче имам грутка земја од нашиот двор. Некојпат ко ме фака носталгија колку и да е чудно мене ми е доволно да ја погледнам та грутка за пак да си најдам некој вид на спокојство.. Емотивно сум поврзан кон тие такви работи. Има оште работи за кои би пишувал ама са ке оставам на другите да кажат...
:cuc:
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 20:00 ---
Пред тие што планираат да критикуваат и да мешаат политика на темава, нека разграничат прво што е земја, а што е држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom