Помош, софтверски проблеми и совети

M

Mamba.

Гостин
Фала...гледам до 55 проценти стигнал апдејтот па че го оставам нека заврше.

M

Mamba.

Гостин
Никако не го гаси компјутерот додека не заврши!
Прегеска стигна до 20 проценти па го угасив и не сакаше да се уклуче..пишеше нешто го конфигурира виндоусот и после 20-30 секунди тргна се уклучи и пак го уклучив апдејтот сега че оставам да се апдејтира. :D

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Прегеска стигна до 20 проценти па го угасив и не сакаше да се уклуче..пишеше нешто го конфигурира виндоусот и после 20-30 секунди тргна се уклучи и пак го уклучив апдејтот сега че оставам да се апдејтира. :D
Среде апдетирање на виндовсот ако го исклучиш компјутерот или снема струја после може ич да не стартува виндовсот и ке треба да правиш формат наново :)

M

Mamba.

Гостин
Среде апдетирање на виндовсот ако го исклучиш компјутерот или снема струја после може ич да не стартува виндовсот и ке треба да правиш формат наново :)
Ејј не знаев...арно шо пак стартува виндоусот

Ајде уште 10 проценти и нека си ебе матер да не а мислам нуму да снема струја :D

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ејј не знаев...арно шо пак стартува виндоусот

Ајде уште 10 проценти и нека си ебе матер да не а мислам нуму да снема струја :D
Не тогаш него кога го гасиш компјутерот и нели ти вика уште 30 сек не го гаси компјутерот е тогаш ако снема струја се отиде у курац :)

M

Mamba.

Гостин
Ми побара рестарт напрајв и не се уклучи..пишеше дека го конфигурира виндоусот, отиде 100 проценти сам рестарт напрај и пак истото го пишеше и пак отиде до 100 проценти..

Се уклучи некако и пише од 141 апдејти само 1 не е инсталирана сега а инсталирам

Врска неам шо да праам че заебам нешто

Microsoft. NET 4 Framework - не се инсталира нешто а и пише фаилед на уште 3 апдејти..да му ебам матер кој курац стиснав апдејт на виндоусот..уште еднаш ни апдејт ни ништо нема да виде мамето да му го ебам че го оставам да рѓоса :mad:

M

Mamba.

Гостин
И сега уклучува ли се 7-цата?
Да, заврши апдејтот сега е таман.

Виндоус 7 апдејт не било инсталирано, фаилед пишеше па ај одново само него го апдејтирав и бидна некако шо го ебам и ја појма неам..важно сега е у ред..

И сега че го оставам да умре од бавна смрт, не чистам вируси, не праам апдејт на ништо!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Сега стварно ми треба ваша помош: Имам неколку документи кои ми се многу потребни. Работата е што пред некое време инсталирав Windows 8 и ставив Microsoft Office 2013 па сега кога ќе ги отворам не ми ги дава ко што се на кирилица, тука само коцкички имам и хиероглифи. Ги копирав на друг компјутер истата работа. Инсталирав macedonian proofing(editing languge) во Word, директ од Microsoft, пак истава работа. Дали има начин да се спасат некако, да се вратат ко што беа читливи?

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Инсталирај Мак фонтови, најверојатно го немаш истиот фонт во кој е пишан документот.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Инсталирај Мак фонтови, најверојатно го немаш истиот фонт во кој е пишан документот.
Не е ова, инсталирав исто. Го инсталирав и макрото LSKonvertMak, кое нели врши конерзија од мак фонт во македонска подршка и обратно. Не вроди со плод. Си останаа коцкичките...

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Ај пробај вака:
File-Open, во Files of type листата кликни Word Documents или All Files.

P.S. која верзија ја имаш на word

M

Mamba.

Гостин
На Shut down има извичник и пише

Installs updates and then shut down your computer.

А вчера правеше апдејт...сега гледам само 13 има ама 600 мб е цел апдејт да се напрае..кој кур му е секоа ден нови апдејти..?

Kajgana Shop

На врв Bottom