Metta World Peace
Culé
- Член од
- 12 април 2010
- Мислења
- 1.602
- Поени од реакции
- 890
Исламски,џунуб е кога од полниот орган ќе излезе сперма од интимен однос меѓу сопружниците,мастурбација,или во сон.Аха значи во Куранот пишува дека Бог ги создал мажите како шовинистички свињи кои не можат да си ги контролираат своите сексуални нагони, па затоа, останува на жената да се покрива за да не ги предизвика истите свињи? Прекрасно!!! И уште ако не се покрива, таа е крива зошто е силувана!
И уште едно прашање. (знам дека сте мали ама ај може знаете)
После секс, дали е задолжително жената целото тело да го измие. (знам дека е пожелно туширање). Но јас како што разбрав има религиска основа за тоа, до тој степен ако си во пустина треба со песок да се поминеш на секаде. (превев муабет со муслиманка). Прашањето ми е Зошто?, ако ги тргнеме на страна хигиенските причини. Цитатче од Куран би било пожелно.
Ова важи и за машки и за женски.
6. О, верници, кога ќе сакате намазот (молитвата)да го извршите, лицата свои и рацете свои до зад лактовите измијте ги – а дел од главите свои допрете ги – и нозете свои до зад зглобовите, а ако сте џунуби, тогаш искапете се;(сура Ел-Маиде)
.......
43. О, верници, не пристапувајте на намаз (молитва) пијани сè додека не бидете свесни што изговарате, ниту кога сте џунуб, освен ако сте на поминување, сè додека не се искапете. А ако сте болни, или сте на пат, или после извршена
физиолошка потреба, или ако сте биле во допир со жените, а не најдете вода, тогаш со дланките чистата земја допрете ја и лицата ваши и рацете ваши допрете ги. Аллах, навистина, поминува преку гревовите и простува! (Сура Ен-Ниса)
........
222. И те прашуваат за месечниот циклус. Кажи: „Тоа е непријатност.“ Затоа немојте да имате интимни односи со сопругите за време на нивниот месечен циклус, и не приоѓајте им сè додека не се искапат! А кога ќе се искапат,приоѓајте им така како што Аллах ви наредил! – Аллах навистина ги сака тие што се покајуваат и ги сака тие што се чистат.(Ел-Бекара)
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 11:51 ---
Не знам за кого е прашањето,и зошто воопшто се поставува на ваков начин.Koga bi imale moznost da izbirate od
drzava so ustav i zakoni koi gi nosi/menuva parlamet
drzava so seriatski zakon
kade bi izbrale vie da ziveete ( dokolku sakate bi sakal da se izjasnite za vasiot pol, bidejki vo vtoriot izbor, so zakonite se ovozmozuvaat razlicni privilegii na lica od razlicen pol.)
Ама ај ќе ти одговорам.
Јас лично без проблеми би живеел во шеријатска држава,и машко сум.