БУГАРИЈА = ЕУ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ако има вакви намери - што да правиме, да седнем и да ревем? Глас народен,глас Божи! Като гледам ни Германиja, ни Франциja се потресоха, а наjмногу се потресе САД. :)
Па јасно де, не можеш ништо да правиш.

fmi напиша:
Можеш да ни ги наброиш минимум критериумите за влез во ЕУ, кога зборуваш за нив?
Тоа ти треба да си го знаеш, не јас.
Нели вие сте "Европејците", или не сте..?

fmi напиша:
Колко години сме внатре?
Пак = ТИ ТРЕБА ДА СИ ЗНАЕШ, НЕ ЈАС.

fmi напиша:
Е, учиме от соседите,кои играха ем со САД и Велика Британиja, па ем со СССР.
Ако алудираш на политиките на СФРЈ, тогаш далеку сте вие од тоа.
Другарот Броз паралелно играше со повеќе страни, додека вие му бевте слуги на Хитлер, за после 45 години да му бидете најверни слуги на СССР. ;)

Мислењето на Најџел Фараж воопшто не одразува мислењето на Британците. Ова е лидер на една популистичката партија,
а самиот Фараж е повеќе комичар отколку политичар.
:facepalm:
Уште да го знаеше значењето на термините што ги употребуваш, ќе беше арно, ама вака...
Ај разгледај ја целата емисија, па види со кого највеќе се сложуваат луѓето.

Специално за Ч Е Н Т О и тенденциите и страховете во соседството и Бугариja и ЕУ.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/364655/Dacic-Ne-idemo-u-EU-jer-nas-neko-tera-vec-da-narod-zivi-bolje
А ова мене ме засега како..?
Оди разбери си се со тој што дал таква изјава, и теши си се дека со тоа ти си "Европеец" :tapp:

Како рече погоре:
fmi напиша:
Колко години сме внатре?
Ај застани пред огледало, и прашај си се...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па јасно де, не можеш ништо да правиш.
Немам и претенции да правам нешто.
Тоа ти треба да си го знаеш, не јас.
Нели вие сте "Европејците", или не сте..?
Ти ни зборуваш за критериуми и за тоа како не сме ги изполнили,па мислев дека знаеш на што зборуваш и затоа те прашам,на кои минимум критериуми мислиш ти. Не сум во твоjaта глава,за да знам.
Пак = ТИ ТРЕБА ДА СИ ЗНАЕШ, НЕ ЈАС.
Jaс добро знам, но прашане е дали ти знаеш прво от колко сме и колко са потребни за сериозни резултати?
Ти правиш коментари за што ни бивало и за што не? Ако не памтиш... запишуваj си.
Ако алудираш на политиките на СФРЈ, тогаш далеку сте вие од тоа.
Другарот Броз паралелно играше со повеќе страни, додека вие му бевте слуги на Хитлер, за после 45 години да му бидете најверни слуги на СССР. ;)
Добри учители имавме. ;)
А ова мене ме засега како..?
Оди разбери си се со тој што дал таква изјава, и теши си се дека со тоа ти си "Европеец" :tapp:
Како рече погоре:
Ај застани пред огледало, и прашај си се...
Jaс да се разбирам со него? Не чувствувам потреба. Просто ти денес ни покажа Фарадж, jaс ти покажувам Дачич. Единиот се плаши от бугарска емигрантски бран, другиот се плашел да не сме станели запад. Паралела правам мегу твоjaта вест и моjaта само,ништо лично.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
715
ТВ програма со прашања за британските политичари со фокус околу останувањето на Велика Британија во рамките на ЕУ, во која е јасно дека на Британците им е преку глава од триковите и глупостите на ЕУ.

Директно по темата, од 3:10 минута.

ЕУ не е добротворна организација. Нормално е развиените земји да инвестираат повеќе отколку добиваат. Ова се разбира, се користи од популистичките (главно опозициски) партии на некои држави.

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
UK е во фаза на разделение, па за тоа лидерите во Англиja бараат вншен неприjател врз коj да ги обединат британците. Стар номер.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
715
За што протестираат?- за никаквиот живот :eek:каде е европскиот стандард ??????!!!!!!

http://www.versia.bg/2011-03-11-19-22-20/8-2012-04-08-22-33-40/20782-2013-02-04-08-46-30
Еден потпис за прием на држава е ЕУ, не гарантира на секундата европски стандард. Ова е само почеток на процесот, а ние одиме напред.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе шо викаат ова Англичаниве не ве сакале со Романците? Зш не ве сакат? :pos:

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Ајде сега , на вас цела Европа бара да се вратат визите , па ние не падаме от смех..
Зш не ве сака ?:pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ајде сега , на вас цела Европа бара да се вратат визите , па ние не падаме от смех..
Зш не ве сака ?:pos:
Нема грешка цела Европа барала :pos:
Ами вие во Европа и ви прават реклами за пуцање, греови!
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 11:54 ---
многу нашминкани им оделе на состаноци :pos:
Многу смрделе на копаротина :icon_lol:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
715
Плашат се Британците дека ќе им земеме работата, а Британките - дека Бугарките ќе им земат мажите ;)

Цитат од еден клиент:
I am always curious to know about Bulgaria
one of my clients from UK always used to tell me that programmers there are very good and girls over there are beautiful

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Не бре, Британците не сакат Македонци со Бугарски пасоши да наводнат Англиjа :pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Плашат се Британците дека ќе им земеме работата, а Британките - дека Бугарките ќе им земат мажите ;)

Цитат од еден клиент:
Во тоа не се сомневам! Кристално јасно е, не се за џабе бугарките први ороспии во Еу. Ете така јавно потврди си, немој ко твојве да се криеш кога ќе се спомнат бугарките. Нема сомнеж, во Британија може да им ги земете уличарските и амалските работи, а бугарските ороспии да го завземат пазарот на бедна проституција за 5 лева.
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 12:22 ---
Не бре, Британците не сакат Македонци со Бугарски пасоши да наводнат Англиjа :pos:
Бугарчево како се теши :pos:
И од еу ве пуцаат како голи кучиња, освестете се бе бугари.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Имат лошо изкуство со полвскиот вододжиja,но и самите тиja знаат,дека са поели обврзки со ратификациите на договорите и не можат да продолжат контролираниот достап до пазара на труда си.
Постоjaт и многу разлики мегу нас и романците. Пример ти е Шпаниja,коja е отворила наполно слободно трудовиот пазар за бугари, но не пушта романци, во Италитa е истото положението-бугарите се допуштат, романците не.Германиja ти е почти слична - грагани от БГ со висше имат право да работат во Германиja от романците немат право.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom