Ч Е Н Т О
Методија Андонов
- Член од
- 3 јули 2008
- Мислења
- 1.698
- Поени од реакции
- 1.612
Па јасно де, не можеш ништо да правиш.Ако има вакви намери - што да правиме, да седнем и да ревем? Глас народен,глас Божи! Като гледам ни Германиja, ни Франциja се потресоха, а наjмногу се потресе САД.
Тоа ти треба да си го знаеш, не јас.fmi напиша:Можеш да ни ги наброиш минимум критериумите за влез во ЕУ, кога зборуваш за нив?
Нели вие сте "Европејците", или не сте..?
Пак = ТИ ТРЕБА ДА СИ ЗНАЕШ, НЕ ЈАС.fmi напиша:Колко години сме внатре?
Ако алудираш на политиките на СФРЈ, тогаш далеку сте вие од тоа.fmi напиша:Е, учиме от соседите,кои играха ем со САД и Велика Британиja, па ем со СССР.
Другарот Броз паралелно играше со повеќе страни, додека вие му бевте слуги на Хитлер, за после 45 години да му бидете најверни слуги на СССР.
Мислењето на Најџел Фараж воопшто не одразува мислењето на Британците. Ова е лидер на една популистичката партија,
а самиот Фараж е повеќе комичар отколку политичар.
Уште да го знаеше значењето на термините што ги употребуваш, ќе беше арно, ама вака...
Ај разгледај ја целата емисија, па види со кого највеќе се сложуваат луѓето.
А ова мене ме засега како..?Специално за Ч Е Н Т О и тенденциите и страховете во соседството и Бугариja и ЕУ.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/364655/Dacic-Ne-idemo-u-EU-jer-nas-neko-tera-vec-da-narod-zivi-bolje
Оди разбери си се со тој што дал таква изјава, и теши си се дека со тоа ти си "Европеец"
Како рече погоре:
Ај застани пред огледало, и прашај си се...fmi напиша:Колко години сме внатре?