Ветеринарно катче

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
абе прашвам онака дека пред 2-3 години гледаф на пазар3 имаше оглас околу 200-300 евра ги продаваја ама неможам да го најдам огласот за контакт(индивидуално лице беше, не легло со фирма ова она). иначе не ми треба да земам куче од шампиони , битно ми е само од расата да е. иначе тие поскапите демек нешто поарни се... финтата е само то шо имат победено на изложби и сеа демек кизне какви се. битна е исхраната и хигиената на кучето.
Не е баш така, тие што се поскапи обично не само што имаат одено по изложби и тоа специјалки, туку здраствено се максимално покриени, барем во мојата раса.

Инаку ова што ти кажав не е одгледувачница, мислам дека кај нас уште нема регистрирано за акити. Побарај на фб, Akita Toya или некако така, ќе го најдеш профилот, па прашај си.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
ако има некој да ми каже ако се одбира од риби што е поважно пумпицата за кислород или тоа како го викате... или филтерот... ве молам ако некој знае нека ми каже , поздрав :)
Дај бе не го глуши до толку може? Имаш подфорум/тема за акватистика има доста упатени во тие води таму и таму прашај си.:tapp:

Не е баш така, тие што се поскапи обично не само што имаат одено по изложби и тоа специјалки, туку здраствено се максимално покриени, барем во мојата раса.

Инаку ова што ти кажав не е одгледувачница, мислам дека кај нас уште нема регистрирано за акити. Побарај на фб, Akita Toya или некако така, ќе го најдеш профилот, па прашај си.
За акитата што ја спомна од профилот на фб некако не ми се како што треба вака гледани од страна. Мислам дека први они одседнаа тука со легло и после некако многу брзо почнаа да штанцаат кутриња.

Иначе пред некој ден што видов една акита на ул.Македонија права лепотица беше комплето од става, муцка, од итн итн.

Член од
3 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
Дај бе не го глуши до толку може? Имаш подфорум/тема за акватистика има доста упатени во тие води таму и таму прашај си.:tapp:

За акитата што ја спомна од профилот на фб некако не ми се како што треба вака гледани од страна. Мислам дека први они одседнаа тука со легло и после некако многу брзо почнаа да штанцаат кутриња.

Иначе пред некој ден што видов една акита на ул.Македонија права лепотица беше комплето од става, муцка, од итн итн.
добро а зошо се викаа ова ветеринарно катче? за виее да ми одговорите или тие... иначе веке се снајдов и фала за помошта -.-

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
добро а зошо се викаа ова ветеринарно катче? за виее да ми одговорите или тие... иначе веке се снајдов и фала за помошта -.-
Па ветеринарно катче не служи за прашања од типот како да го уредам аквариумот или што е поважно од тревка и пумпа во аквариумот.

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523

Може, не знам другар, знам дека ми искочи на профил па видов затоа и напишав. Не пратам и не знам. Мајката ја имам видено на изложби.

Член од
3 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
Па ветеринарно катче не служи за прашања од типот како да го уредам аквариумот или што е поважно од тревка и пумпа во аквариумот.
па и другите прашуваат за слични работи... ама ајде добро нема везе... јас дури за некои прашања најдов од страна за кучиња ... мислам... ама ајде другар не се замарај и онака најдов решение :):)

Член од
6 февруари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Имам џуџест пинч стара е 7 месеци,меѓутоа имам еден проблем,нејзиниот здив ужасно мириса.Го прашав мојот ветеринар а тој ми кажа дека е до храната,ја сменив храната веќе не и давам ниту месо ниту пак некаква друга храна каква што јадеме ние,јаде исклучиво кучешка храна,но нејзиниот здив и понатаму ужасно мириса.Дали некој имал ваков проблем и дали може да ми каже во што е проблемот?

SaltNPepa

Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Имам џуџест пинч стара е 7 месеци,меѓутоа имам еден проблем,нејзиниот здив ужасно мириса.Го прашав мојот ветеринар а тој ми кажа дека е до храната,ја сменив храната веќе не и давам ниту месо ниту пак некаква друга храна каква што јадеме ние,јаде исклучиво кучешка храна,но нејзиниот здив и понатаму ужасно мириса.Дали некој имал ваков проблем и дали може да ми каже во што е проблемот?
Прво зависи каков е мирисот,различни мириси укажуваат на различна патологија, на 7 месеци не би требала да има проблеми со забите, треба да го прашате ветеринарот. На крај краева...кај некои кучиња здивот едноставно мириса :D има некои дентални стапчиња мислам и за здив,побарајте во пет шоповите.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Некој да ми каже каде има ветеринарна аптека во Скопје? :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Перничето на ногата кај куче, ако се расече, како се третира? Дали брзо зарастува? Раната е исчистена, т.е. си ја излижа :) гледам дека нема некои страни делови во неа. Сепак ако постои нешто да ја премачкам да не се инфицира?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Перничето на ногата кај куче, ако се расече, како се третира? Дали брзо зарастува? Раната е исчистена, т.е. си ја излижа :) гледам дека нема некои страни делови во неа. Сепак ако постои нешто да ја премачкам да не се инфицира?
Обичен јод ако имаш will do :)

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Ветеринарите за џабе не постојат... незнаеш каква инфекција може да добие ако не се среди раната како што треба...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ветеринарите за џабе не постојат... незнаеш каква инфекција може да добие ако не се среди раната како што треба...
Не живееме сите во Скопје, па да имаме пристап по добар ветеринар. Ако си имал ист проблем сподели го, не ми соли памет.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Не живееме сите во Скопје, па да имаме пристап по добар ветеринар. Ако си имал ист проблем сподели го, не ми соли памет.
Никој не ти соли памет, ветеринари нема само во Скопје, има и во другите градови, а и да немаш пристап до ветеринар ( што не верувам дека е така ) постојат телефонски броеви од ветеринари и можеш да се јавиш и да добиеш стручен совет. Не ми беше намера да ти солам памет, туку да ти кажам дека за некои работи треба совет од ветеринар.

Kajgana Shop

На врв Bottom