Ветеринарно катче

Член од
2 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
15
и на моето куче му се јави така нешто пред една година, са малце глупо ќе звучи ама ај можи ќе ти помогни и тебе. татко ми на кучето мое му клаваше товатна маст за подмачкување. ако има некој механичар ќе разбери шо е. само еднаш го намачка и му помина. преје зборнаф на телефон ми рече ќе се врател поручек ќе го препрашам пак подетално и ќе ти пишам ПП од кај можиш да ја најдиш.
Мене сабајле ми рекоа за грес-мас мислам дека мислиме на истото.. :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
и на моето куче му се јави така нешто пред една година, са малце глупо ќе звучи ама ај можи ќе ти помогни и тебе. татко ми на кучето мое му клаваше товатна маст за подмачкување. ако има некој механичар ќе разбери шо е. само еднаш го намачка и му помина. преје зборнаф на телефон ми рече ќе се врател поручек ќе го препрашам пак подетално и ќе ти пишам ПП од кај можиш да ја најдиш.
Мене сабајле ми рекоа за грес-мас мислам дека мислиме на истото.. :)
Не си играјте со тоа,прашајте ветеринарот за некоја маст за да и пораснат влакната

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
имам проблем од пред 2 дена мачето како што си играше наеднас падна и се здрви по некое време се свести но задните нозе му се укочени дали имате претстава(или на некој од вас му се има нешто слично десено )што може да :( е? од ветеринарна сите различно ни кажуваат ве молам помогнете ми
od ova sto go procitav maceto ti padnalo od visina taka i posle se javuvaat problemite.Ne e točno deka mackite nemaat problem so visinata, sekoj koj ke padne od odredena visina ima pogolemi ili pomali povredi a nekoi pominuvaat i bez nisto se e individualno,isto taka mene spored ova sto go napisa ne mi izgleda na epilepsija sto ne znaci da ne e,vaka e tsko da se proceni. Nikako ne go bodi so igli i slicni ostri predmeti toa ne go pravat ni najiskusnite neurolozi koi znaat kako da gi interpretiraat neuroloskite reakcii toa e samo mit.Mene ova iskreno mi izgleda na traumatska povreda, prasanjeto e sega kade e tocno lokalizacijata na stetata dali e vo glavata ili vo rbetniot mozok, ili s eraboti za traumatski pacient so nekoja fraktura na karlicata toa mora da go utvrdi strucno lice nakon klinicki i neuroloski pregled. Ako sum te razbral pogrsno deka ti padnal od visina napisi mi.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Не си играјте со тоа,прашајте ветеринарот за некоја маст за да и пораснат влакната
брат тестирано е, еве го препрашав татко ми и ми потврди. само еднаш го намачка и повеќе не му се јави. то е то :D

Член од
3 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
сакам да поставам неколку прашања: далии филтритее може да се купат посебно... далии мораа да се има филтер и доколку нема филтер колку пати и кога да ја менувам водата... колку пати да ги хранам и колку да ги хранам. и дали рибитее може во аквариумот даа спијат наноќе со неонките со светло или може и без тоа. :vozbud: ии сакам да знам информациии за хигиената на аквариумот и заа вестачкитее сколки камчиња и друго во аквариумот, и колку пари чини една риба...Ви благодарам однапред! (y)
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 12:09 ---
сакам да поставам неколку прашања: далии филтритее може да се купат посебно... далии мораа да се има филтер и доколку нема филтер колку пати и кога да ја менувам водата... колку пати да ги хранам и колку да ги хранам. и дали рибитее може во аквариумот даа спијат наноќе со неонките со светло или може и без тоа. :vozbud: ии сакам да знам информациии за хигиената на аквариумот и заа вестачкитее сколки камчиња и друго во аквариумот, и колку пари чини една риба. дали е потребно тоаа цревце за воздух и дали може и без тоа...
...Ви благодарам однапред! (y)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
сакам да поставам неколку прашања: далии филтритее може да се купат посебно... далии мораа да се има филтер и доколку нема филтер колку пати и кога да ја менувам водата... колку пати да ги хранам и колку да ги хранам. и дали рибитее може во аквариумот даа спијат наноќе со неонките со светло или може и без тоа. :vozbud: ии сакам да знам информациии за хигиената на аквариумот и заа вестачкитее сколки камчиња и друго во аквариумот, и колку пари чини една риба...Ви благодарам однапред! (y)
--- надополнето: 3 февруари 2013 во 12:09 ---
сакам да поставам неколку прашања: далии филтритее може да се купат посебно... далии мораа да се има филтер и доколку нема филтер колку пати и кога да ја менувам водата... колку пати да ги хранам и колку да ги хранам. и дали рибитее може во аквариумот даа спијат наноќе со неонките со светло или може и без тоа. :vozbud: ии сакам да знам информациии за хигиената на аквариумот и заа вестачкитее сколки камчиња и друго во аквариумот, и колку пари чини една риба. дали е потребно тоаа цревце за воздух и дали може и без тоа...
...Ви благодарам однапред! (y)
тука и тука имаш мислам се одговорено во врска со риби и риби :)

Член од
3 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
добро, ако некој има искуство со акваристика нека ми ги одговори прашањата :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
дане знај некој колку пари се продаваат акита ину расата?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Баш синоќа барав низ нет колку се, незнам во Македонија дал има легла на така раса, ама во Германија се движат од 900 до 1500 евра :eek:

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Има, мислам дека моментално има легло на акита во Македонија и сигурно е некаде 400-500 евра ама не сум сигурна.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Баш синоќа барав низ нет колку се, незнам во Македонија дал има легла на така раса, ама во Германија се движат од 900 до 1500 евра :eek:
Има, мислам дека моментално има легло на акита во Македонија и сигурно е некаде 400-500 евра ама не сум сигурна.
абе прашвам онака дека пред 2-3 години гледаф на пазар3 имаше оглас околу 200-300 евра ги продаваја ама неможам да го најдам огласот за контакт(индивидуално лице беше, не легло со фирма ова она). иначе не ми треба да земам куче од шампиони , битно ми е само од расата да е. иначе тие поскапите демек нешто поарни се... финтата е само то шо имат победено на изложби и сеа демек кизне какви се. битна е исхраната и хигиената на кучето.

Член од
3 февруари 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
ако има некој да ми каже ако се одбира од риби што е поважно пумпицата за кислород или тоа како го викате... или филтерот... ве молам ако некој знае нека ми каже , поздрав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom