Винчини

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.625
Поени од реакции
9.160
Препознатливиот бренд Винчини долги години опстојува на македонскиот пазар. Производите на Винчини може да се најдат низ 30 држави ширум светот. Постојано го зголемуваат својот асортиман на производи, при тоа одржувајќи го долгогодишниот квалитет и пристапната цена.
tuk_08.gif

Асортиманот на производи Винчини вклучува разни вариjации на бисквитно тесто полнето со крем или со овошно полнење во форма на ролати, мини ролати, тортички, готови торти, медењаци, рум и кокос десерти, чоколадни кремчиња, мафини, бисквити, кекси....
421783_10150622404794361_1853310058_n.jpg

Almi-cream-569x305.jpg

Колку често купувате производи на Винчини? Кои ви се омилени?

Винчини е фирма, има воведено HACCP систем и своите производи им се изложени секаде во светот. Иначе имам пробано само од првите на сликата и би рекол дека се солидни.

само тортина милк 7/10... останатото е катастрофа.. поготово тие ролатите со чоколаден прелив... мислиш леб и маргарин јадеш... :/

Од она што имам пробано од Винчини, се ми се допаднало.
Немаат променлив квалитет, често менуваат амбалажа и имаат пристојни цени.
Би ги издвоила тортиците
tortina_22.jpg

мафините
brownies-440x380.jpg

рум десертот

штрудлите
strudla_165.jpg

колачињата
kukis.jpg

Денес дознав и дека имаат готови торти
torta_500.jpg

и преливи
preliv-1kg-440x380.jpg

следни на листа за проба :D

Мафините со вишна им се убави баш вчера ги пробав:)

Филот/кремот со микроскоп треба го бараш во производите, не ми се убави ниту ги конзумирам.

Ич не ми се убави како што кажа PsychoalieN како леб и маргарин да јадеш.

Знаев дека не требаше да ја отворам темава пред да идам да спијам. :(

Тортините ми се највеќе допаѓат.

И не знам колку е вистина, ја имам слушнато сторијава за еден гастербајтер во Канада кој бил во супер маркет да пазарува и забележал цел рафт со производи од Винчини. Ги „собрал“ сите.

Ги имат и во Романија ама се скапи, а повкусни конкурентски производи се дупло поефтини така да никогаш не сум купил. Сепак мило ми е шо гледам македонски производи во странска држава.

tortina_22.jpg

мафините
brownies-440x380.jpg

рум десертот

колачињата
kukis.jpg

+1.
пЉус
medenjaci_500.jpg
mini_roll120.jpg
folio-cake-440x380.jpg

Да не е само дека ги испофалив, можит некогаш во Swiss Rolls да се опуштат со ‘мастрафот‘.

Освен блага програма (Винчини), Макпрогрес Виница работат и палета пакувани земјоделски производи, житарици, зеленчук, какао, пире, готварска сол, зачини итн. под заеднички име Сончева Долина.Почетокот на фирмата е баш со нив.

Последното е Армониа - солена програма, переци, крекери, соленки.Штиклирани за проба :D
И стандард вакив теми отворам во ниедно време за јадење :mad:

Тортината им е убава а медењаците се добри не се како тие од пионир ама добри се.

Олимпија имаш 5+ за румот другото е леб и маргарин :D
Пробај ги оние шо ги посочив па после коментирај леб и маргарин:icon_lol:
Тоа мафинчето ко ќе го подгрееш у микро, па ко ќе се растопи чоколадното полнење у прилог со топка/две сладолед :vozbud:
Kid-eating-Cake-7-Health.jpg

Или штрудлите шо идат супер со кафе, како и кукисот :pipi:
Го пробав и кремот Алми, мало пакување. Супер беше на вкус. И викам да си зеам поголемко пакување, арно ама дали лошо чувано дали некоја утка у производство - црниот дел од кремот ќутук тврд, да го размачкаш на лепче/палачинка треба орден да ти даат, а белиот дел топ.
Од тогаш си купувам Лино крем или Алпико.

Back
На врв Bottom