K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 191 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,7%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    588

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
алдо е опасен, проблем му е само кондицијата, може да издиши со онакво темпо кое едгар може да нападни, верувај ќе има бркотница во октагонот, останува да видиме дали може да се залепи и да го измори едгар алдо и после во 4-5 рунда да ја освои титулата, алдо се додека не заврши борбата е опасен, убиец е батето, едгар неколку пати фалело да биде финиширан, алдо му специјалност да прати некој на спиење по брза постапка, плус и на земја е многу опасен и силен одлична борба ќе биде.
Еванс и оверим се големи фаворити, оверим може да го реши бигфут силва за помалку од 5 минути, бигфут има слаба брада, нема ескиважа и движење, лесна мета е особено за она силно технички потковано муи таи што го поседува оверим, бигфут има punchers chance
евансе е многу добар борач најдобар во 205 или под џоунс
ногиера има проблем со борачи и ова е тешка борба за него, одличен бокс поседува ногиера и има шанси да изненади, али предност му давам на еванс
маиа и фич е оваа борба ќе биде или одлична или екстремно лоша, ако биде 15 минути кикбокс и стоење без никој да не биде соборен и граплинг елементот да не го видиме во борбава, страшно досадна ќе биде,ама ако има борба на партер очекуваајте овие мајстори да демонстираат техника, одлична борба помежу двајца екстра граплери, маиа е фаворит поради тој голем кредибилитет во граплинг и БЏЏ светот, а и страјкингот му е просечен, кардио слабо и та може да биде пресудно за него пошо фич е машина која тешко издишува,ќе биде забавно едвај чекам утре ова време :)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Од 4 саат вечер е да Aldo во standup е убица али неговото BJJ го немам видено на дело знам дека има одличен takedown defence,баш ме интересира како ке се снајде Edgar тука ја за него навивам:) Overeem мислам дека ќе го реши говедово во 1ва рунда,Lil Nog е одличен боксер и поседува јако BJJ ама не сум сигурен дали ке го спаси тоа кога Evans ке биде врз него,прошлата борба на Fitch,Silva неможеше да го удави невиден submission defence има кучево знам дека го имаше у rear naked choke едно добри 2 минути ми се бранеше и на крај го победи на одлука:) Maia според мене има само одлишен BJJ,за standup мислам дека Fitch е подобар ке биде јако вечерва(y)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Од 4 саат вечер е да Aldo во standup е убица али неговото BJJ го немам видено на дело знам дека има одличен takedown defence,баш ме интересира како ке се снајде Edgar тука ја за него навивам:) Overeem мислам дека ќе го реши говедово во 1ва рунда,Lil Nog е одличен боксер и поседува јако BJJ ама не сум сигурен дали ке го спаси тоа кога Evans ке биде врз него,прошлата борба на Fitch,Silva неможеше да го удави невиден submission defence има кучево знам дека го имаше у rear naked choke едно добри 2 минути ми се бранеше и на крај го победи на одлука:) Maia според мене има само одлишен BJJ,за standup мислам дека Fitch е подобар ке биде јако вечерва(y)
како чисто bjj тој е стварно добар, кој следи џиуџитцу натпреварувања ко знаат кобриња,епа алдо два пати го има победено, начинот како ги среди фабер и флориан(вториот е црн појас и тоа вистински) му се прошета на земја и доминираше, не оди на полуги пошто едноставно не е негов стил, во ММА уште многу треба за да покажи особено граплинг вештините

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мухамед Али е на смртна постела :(

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
и јас видов, човек во години плус паркинсонова болест во длабока фаза, алах нека е со него

Член од
9 февруари 2013
Мислења
32
Поени од реакции
11
:- ) go poznavam se slusam od vreme na vree i go molam da stavi na youtube novi mecevi.. trenira so CRO COP vo Zagreb samo da gi vidite tie snimki ...

Член од
8 февруари 2013
Мислења
23
Поени од реакции
6
:- ) go poznavam se slusam od vreme na vree i go molam da stavi na youtube novi mecevi.. trenira so CRO COP vo Zagreb samo da gi vidite tie snimki ...
Mozebi ne vidov od koga e videoto samo iskomentirav bazirajki se vrz toa sto go pravese na toj natprvevar kako sto bese prikazano na videoto, mozebi sega e mnogu podobar.. :)
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 00:11 ---
Mozebi ne vidov od koga e videoto samo iskomentirav bazirajki se vrz toa sto go pravese na toj natprvevar kako sto bese prikazano na videoto, mozebi sega e mnogu podobar.. :)
Sakav uste da prasam da ne poznavas nekoj goran risteski mislam deka se vikase od ohrid. Bev vo finale so nego vo natprevar vo gevgelija i batkata bese mnogu spremen i koga se gledav posle na videoto ko dete malo izgledav kako majkamu sto go tepa :D

Член од
8 февруари 2013
Мислења
23
Поени од реакции
6
60-71kg veke se otkazav nesto veke 1 god ama sepak me interesira koj sto kako postignal ama posto ne sum veke po natprevari nemozam mnogu da pratam situacija.

Kajgana Shop

На врв Bottom