Ама кога ќе видиш од Гуам до мисури се невидливите стратегиски бомбардери -Б-2кои можат да погодат точно 84 мети со JDAM и да направи парче пишувано е за авионив има тема за стратегиска авијација, понатаму се Б-52
, па околу 60 сеттина Б 1 лансер кои се исто така убиствени и заедно со Б-2
уништнти од фиксните мети во Ирак-Б-1
Кој има најголема боева нносивост
има можност и за крстосувачки ракети покрај стратегиската која може за неколку часа да реагира на било која точка во светот(системот СА-17 има домет во височина ама..) ќе употребат се, не за џабе русија праќа бродови на средоземјето и најверојатно има некоја кило класа и барем еден тајфун или средоземје или во Персискиот залив(Тајфун класата успеа да патролира во мексиканскиот залив незабележана што е срам за НАТО а посебно за САД бидејќи они се задолжени за следење подморници).
Сега имаме носачи во персискиот залив, Инџирлик од Турција како и Турското воздухопловство, Франција,Британија и.т.н
Асад има 4-6 месеци да ја реши ситуацијата со бунтот-ако не успее ќе гледаме трејсери над Дамаск па и соборени НАТО авиони(кои моментално имаат посебна обука специјален за С-300 т.е ракети со брзина над 4-5 мах.
Од медитеранот ги очекува П-15 термит која распарчува бродови како Елиат и Јакхонт, можно е и импровизирани дрвени брзи чамци кои на радар ќе бидат невидливи, сепак мене моментално нешто сосема друго ме интересира-И(ран, Иран бидејќи со ова е активира нивниот сојуз така да Иран мора да праќа оружје(значи санкции врз сирија нема да имаат некој ефект) па и Борци а нема да ме чуди уште една закана од ахмадинеџад кон Израел.
Но почнувам да мислам дека планот на АЛ-Каеда полека се остварува т.е да создадат огромен калифат од Либија до Егфипет па и понатаму КСА,Сирија, еден огромен Исламски Калифат кој територијално ќе биде грубо кажано 70-80% од европа по километри на квадрат, што мислите можно ли е Арапската Лига со Ал-каеда претставници да се претвори во нов САД (Соединети Арапски Држави) како би можеле да одговорат на "крстоносната војна" иако они сами се тепаат, Асад уби над 200 000 Сиријци последниве 20 години, буквално самите арапски држави убија повеќе муслимани отколку САД.Израел и НАТО во последниве 50 години, но сепак друг е виновен, и доколку има напад врз Сирија и кај нас ќе треба да пазиме во Охрид па и да зголемиме обезбедување на амбасади на САД,Турција,Британија,нејсе дали ако се оствари оваа огромна муслиманска држава значи не како Турција по терк на Ататурк, модерна со образование како што треба туку држење на рајата под контрола со шеријат и булење, дали ако се оствари ова можеби веќе пренесениот вахабизам кај нас(балкан) и во Европа ќе постане закана??
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 00:54 ---
Те разбирам јас, но само ја давам како опција можноста дека режимот на Асад е без никаква контрола и е пред крај, а разни профитерски структури прават дилови со оружјето што останало и е лесно достапно во една таква ситуација.
Ништо чудно, засега лојална му е армијата барем поголем дело бидејќи имаа невидени привилегии, но можно е и да има дезертирање или преминување на друга страна штом хезболах праќа војници, ништо чудно но на Асад му треба лојалност само за ракетните единици за во случај да падне(како што рече самиот не заминувам од сирија) да испали се кон Турција,Израел, можеби и Сауди арабија навистина е симптоматично дополнителни 5000 Борци од една страна но од друга пак ако го загубат Асад губи хезболах логистика и Израел е победник само ме интересира сега реакцијата на Иран во периодов, истои така за прв пат Иран испрати подморница надвор од заливот кон медитеранот а сега не се знае каде е најверојатно во Сириско пристаниште добиле залихи и патролираат или шпионираат, ништо чудно Кило класата инструмент тешко е да ја детектира барем така велат.