“Муслиманскиот прогон на Христијаните во светот“ според Институтот Гејтстоун

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
знаеш што омар
јас само го молам бог тие што ги убија децата да им ги сотре фамилиите исто и на тие што го прават ова со црквите и за нив да им цркне најмилото
само за тоа се молам

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Vo Labunista,kako sto slusnavme po anketite na zitelite,Muslimanite im ja izgradile crkvata. No,kako sto eden tamu kaza,na kuce postekija ne mu se pravi. Crkvata tamu moze sekogas da bide zapalena,ako go sakaat toa muslimanite. Vo tolkava muslimanska sredina ima 2 crkvi i 3 dzamii (edna skoro se izgradi).Covek sto saka da ti nasteti kukata ke ti ja zapali a ne kotarot od kuceto.Tie sto ja zapalija,mnogu ubavo vnimavale kade i sto da zapalat. Molcenjeto i zatajuvanjeto na slucajot naj ubavo kazuva koj ja zapali. Tamu baraat da se kaze koj e storitelot. Da bea tie,naj ubava prilika ke bese za vas islamofobite i bez drugo ke gi uapseja storitelite.
Аферим мил брате, аферим!

П.С. Берик и Тапа, иако медиумите не известуваат јас ќе ве известам дека во Река (каде што живеам) во последно време има нагло крадење по куќите. Дали да констатирам дека тоа го прават христијаните за да им стават до знаење дека ги чека денот во кој ќе бидат масовно протерани и истребени или да бидам трпелив и здраворазумен и да почекам истражните органи да ги расветлат случаите?

Инаку во Река ниедна црква не е чепната,
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:18 ---
знаеш што омар
јас само го молам бог тие што ги убија децата да им ги сотре фамилиите исто и на тие што го прават ова со црквите и за нив да им цркне најмилото
само за тоа се молам
И јас се молам тапо, и јас се молам. Ни случајно да не си помислил дека вистински муслиман оправдал или ќе оправда такви активности. Еј бре, во периоди на војувања и освојувања на муслиманите овие кодекси биле негувани.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Аферим мил брате, аферим!

П.С. Берик и Тапа, иако медиумите не известуваат јас ќе ве известам дека во Река (каде што живеам) во последно време има нагло крадење по куќите. Дали да констатирам дека тоа го прават христијаните за да им стават до знаење дека ги чека денот во кој ќе бидат масовно протерани и истребени или да бидам трпелив и здраворазумен и да почекам истражните органи да ги расветлат случаите?

Инаку во Река ниедна црква не е чепната,
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:18 ---

И јас се молам тапо, и јас се молам. Ни случајно да не си помислил дека вистински муслиман оправдал или ќе оправда такви активности. Еј бре, во периоди на војувања и освојувања на муслиманите овие кодекси биле негувани.
тоа река беше накај торбешијата
ростуше битуше тамо?
мн јасно дека нема да си ги чепкаат своите цркви
па од тој крај познавам ако не побвеке сигурно 20 фамилии што се муслимани ама одат почесто во црква од мене
ме сваќаш што сакам да кажам
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:23 ---
само кој е и кај е тој вистински муслиман?
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:26 ---
во тој крај како што кажувале постарите од тамо уште за време југославија имало големи пљачкосувања од качаците од албанија
барем тоа добро го знаеме
и добиток и што не им краделе
штом си од тој крај ова мн добро го знаеш
што значи дека не се македонците

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
тоа река беше накај торбешијата
ростуше битуше тамо?
мн јасно дека нема да си ги чепкаат своите цркви
па од тој крај познавам ако не побвеке сигурно 20 фамилии што се муслимани ама одат почесто во црква од мене
ме сваќаш што сакам да кажам
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:23 ---
Не се нивни цркви туку ваши, ама не ги чепкаат. Ниедна муслиманска фамилија не оди во црква на миса, треба да разликуваш некои работи. Можеби одат некои поединечно на посета, муабет, ово, оно... и јас сум бил многу пати и што?

Инаку Река е пример за цела држава како треба да се гради соживот. Колку убаво би било кога тој соживот ќе биде толку висок во сите аспекти и во оние средини каде што македонците немуслимани се 99% од населението.;)
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:32 ---
во тој крај како што кажувале постарите од тамо уште за време југославија имало големи пљачкосувања од качаците од албанија
барем тоа добро го знаеме
и добиток и што не им краделе
штом си од тој крај ова мн добро го знаеш
што значи дека не се македонците
Ги прескокна и македноците. И едните и другите големи зла му имаат нанесено на овој народ. Овие вториве го осакатија (преку државниот систем тогашен) на овој народ.Замисли во едно село од 300 куќи во кои имаше (минато свршено време) само 10 православни, претседател на месна беше православен, вработени сите, а ние ни да зуцнеме.....

Заборави ова да го спомнеш, ама јас сум тука да те потсетам. Сега одам на молитва,а ако сакаш ќе те потсетам и на смисленото осакатување на женскиот пол преку инекции за да се запре породот на муслиманите.;)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Не се нивни цркви туку ваши, ама не ги чепкаат. Ниедна муслиманска фамилија не оди во црква на миса, треба да разликуваш некои работи. Можеби одат некои поединечно на посета, муабет, ово, оно... и јас сум бил многу пати и што?

Инаку Река е пример за цела држава како треба да се гради соживот. Колку убаво би било кога тој соживот ќе биде толку висок во сите аспекти и во оние средини каде што македонците немуслимани се 99% од населението.;)
се лажеш или пак несакаш да признаеш
како и да е одат многу често палат свека итн
можеби се криат од своите ама бар овие 2-3 фамилии што ни се ептен блиски пријатели и те како одат
како што во иран ги има многу конвертирани па се кријат ;)
а река неможеш да ја споредуваш со други места затоа што тие “муслимани“ се МАКЕДОНЦИ
не се шошонци КАПАИРАШ БРАТЕ
не би да те убедувам за нивното одење во црква за да неморам да ти ги кажувам презимијања на тие то битуше требо итн па те оставам да си мислиш ти како си сакаш ама пак ке ти кажам реалноста е друга ;)
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:37 ---
Заборави ова да го спомнеш, ама јас сум тука да те потсетам. Сега одам на молитва,а ако сакаш ќе те потсетам и на смисленото осакатување на женскиот пол преку инекции за да се запре породот на муслиманите.;)
овој случај го имаше во косово од една шошонка врз србинките
и да бројот на тие 50% деца што успееа да се родат се родиа слепи
не измислувај глупости
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:39 ---
чудно ова твоево
од сите тамошни фамилии што ги знам сите знаат дека биле насилно исламизирани и иако не се конвертираат целосно сепак одат по црквите и повеке се чуствуваат како христијани
а верувам сега со рамковниве ваши побратими сите од тамо сте запослени :D
ај поз ја одам кафе да пијам

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.887
...
Заборави ова да го спомнеш, ама јас сум тука да те потсетам. Сега одам на молитва...
Каков е денешниот распоред за после молитва?
Корнење крстови или каменување црква?
или тоа беше за у петок после молитва....

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
се лажеш или пак несакаш да признаеш
како и да е одат многу често палат свека итн
можеби се криат од своите ама бар овие 2-3 фамилии што ни се ептен блиски пријатели и те како одат
како што во иран ги има многу конвертирани па се кријат ;)
а река неможеш да ја споредуваш со други места затоа што тие “муслимани“ се МАКЕДОНЦИ
не се шошонци КАПАИРАШ БРАТЕ
не би да те убедувам за нивното одење во црква за да неморам да ти ги кажувам презимијања на тие то битуше требо итн па те оставам да си мислиш ти како си сакаш ама пак ке ти кажам реалноста е друга ;)
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:37 ---

овој случај го имаше во косово од една шошонка врз србинките
и да бројот на тие 50% деца што успееа да се родат се родиа слепи
не измислувај глупости
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:39 ---
чудно ова твоево
од сите тамошни фамилии што ги знам сите знаат дека биле насилно исламизирани и иако не се конвертираат целосно сепак одат по црквите и повеке се чуствуваат како христијани
а верувам сега со рамковниве ваши побратими сите од тамо сте запослени :D
ај поз ја одам кафе да пијам
Наздравје нека тие кафето. Нема да коментирам многу, пошто очигледно не сакаме да се разбереме. Тие монтирани тези за некое си насилно исламизирање беа протнати од Нијази Лиманоски и тогашната комустичка фела за некои скриени интереси, ама фаламу на Бога нам на муслиманите ни ги опулија очите со таа кампања и не им излезе есапот како што го посакуваа. Инаку за конвертирани муслимани во христијанство во Река денеска, не постои ниту еден. Тоа е факт. Постојат атеисти, само декларирани муслимани итн., ама конвертирани НЕМА.

Дури реално гледано христијанството одамна исчезнало во овие краишта. Црквите по селата се тотално напуштени, дури и во Битуше со неколкумина активни стари жители, двете цркви се празни. Теолог од православните од овие краишта нема ниеден, ок не е битно, ама колку да те потсетам на некои битни фактори.

Инаку за смисленото медицинско осакатување на муслиман ите од овие простори доволно е да го спомнам Русе Бошкоски. Ама и него Господ го зеде....
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 15:21 ---
Каков е денешниот распоред за после молитва?
Корнење крстови или каменување црква?
или тоа беше за у петок после молитва....
Пиење на попладневно кафе и секој по својата работа...крстовите и црквите ви ги оставаме вам од ТМРО. Не ви го земаме занаетот не се плаши.;)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.887
Пиење на попладневно кафе и секој по својата работа...крстовите и црквите ви ги оставаме вам од ...
Да даде Господ оваа лага твоја вистина да се стори, остајте ги црквите и крстовите на нас.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.887
Ви реков дека ги открив сторителите на овие криминални дејствија.:D
и?
Одма ќе станат маченици на верата или треба мал грејс период, да даде амин некој шеик?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
soul out of space i omot mize slobodno da si otvorat temi kade toa muslimanite se progonuvani i se sto gi maci
pa ke diskutirame
temava e hristijanite kade se progonuvani
ama koga vi stiska odma prefrluvate
kako sto mu kazav preska na izgubenata dusa

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
soul out of space i omot mize slobodno da si otvorat temi kade toa muslimanite se progonuvani i se sto gi maci
pa ke diskutirame
temava e hristijanite kade se progonuvani
ama koga vi stiska odma prefrluvate
kako sto mu kazav preska na izgubenata dusa
Suredisija porakata.
Tesko moze covek da te razbere sto sakas da kazes,se gleda deka retko pisuvas.

Kajgana Shop

На врв Bottom