“Муслиманскиот прогон на Христијаните во светот“ според Институтот Гејтстоун

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.078
Дали палењето на црквите во тетовско и Лабуништа, кршењето на инвентарот и пишување смрт за каури по ѕидовите исто нема верска, туку криминално-економска заднина?
Каква заднина имаа тие од Лабуништа, што ги извадија сите крстови од гробиштата?
Зошто огромен процент од сквернавените, опљачканите, цркви е во муслимански средини?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Дали палењето на црквите во тетовско и Лабуништа, кршењето на инвентарот и пишување смрт за каури по ѕидовите исто нема верска, туку криминално-економска заднина?
Каква заднина имаа тие од Лабуништа, што ги извадија сите крстови од гробиштата?
Зошто огромен процент од сквернавените, опљачканите, цркви е во муслимански средини?
sega ke ti kazat deka nie sami toa go pravime

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Vo Labunista,kako sto slusnavme po anketite na zitelite,Muslimanite im ja izgradile crkvata. No,kako sto eden tamu kaza,na kuce postekija ne mu se pravi. Crkvata tamu moze sekogas da bide zapalena,ako go sakaat toa muslimanite. Vo tolkava muslimanska sredina ima 2 crkvi i 3 dzamii (edna skoro se izgradi).Covek sto saka da ti nasteti kukata ke ti ja zapali a ne kotarot od kuceto.Tie sto ja zapalija,mnogu ubavo vnimavale kade i sto da zapalat. Molcenjeto i zatajuvanjeto na slucajot naj ubavo kazuva koj ja zapali. Tamu baraat da se kaze koj e storitelot. Da bea tie,naj ubava prilika ke bese za vas islamofobite i bez drugo ke gi uapseja storitelite.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Vo Labunista,kako sto slusnavme po anketite na zitelite,Muslimanite im ja izgradile crkvata. No,kako sto eden tamu kaza,na kuce postekija ne mu se pravi. Crkvata tamu moze sekogas da bide zapalena,ako go sakaat toa muslimanite. Vo tolkava muslimanska sredina ima 2 crkvi i 3 dzamii (edna skoro se izgradi).Covek sto saka da ti nasteti kukata ke ti ja zapali a ne kotarot od kuceto.Tie sto ja zapalija,mnogu ubavo vnimavale kade i sto da zapalat. Molcenjeto i zatajuvanjeto na slucajot naj ubavo kazuva koj ja zapali. Tamu baraat da se kaze koj e storitelot. Da bea tie,naj ubava prilika ke bese za vas islamofobite i bez drugo ke gi uapseja storitelite.
нападот е најдобра самоодбрана

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Zatoa ti koga napagjas,neznas poveke ni so sto frlas.... pocna i so bumerang po nas da frlas,neznaejki deka toj po glava ke te udri.
хахахахахахаххахамногу добро свати што сакав да ти кажам само пак ја превртуваш тезата и го браниш своето
штета што нема кој да ти поверува

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
хахахахахахаххахамногу добро свати што сакав да ти кажам само пак ја превртуваш тезата и го браниш своето
штета што нема кој да ти поверува
po ironicnoto smeenje se znae koj sto svatil.
ima koj da poveruva,glupostite koi gi treses,islamofobijata koja ja pokazuvas,ne dava potreba jas da pisuvam,ti si dovolen dokaz.
Dosta e nekoj da te mrdne samo i pocnuvas gnasotiite od dlabocinata da si gi vadis.

Inaku vie ste kako edno bure polno so voda. Na povrsinata bistro se gleda a za da se uveris,malku treba da promesas,sto se nalegnalo na dnoto,Gospod da cuva.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
po ironicnoto smeenje se znae koj sto svatil.
ima koj da poveruva,glupostite koi gi treses,islamofobijata koja ja pokazuvas,ne dava potreba jas da pisuvam,ti si dovolen dokaz.
Dosta e nekoj da te mrdne samo i pocnuvas gnasotiite od dlabocinata da si gi vadis.

Inaku vie ste kako edno bure polno so voda. Na povrsinata bistro se gleda a za da se uveris,malku treba da promesas,sto se nalegnalo na dnoto,Gospod da cuva.
само што си се опиша браво секоја чест јас барав зборови и неможев вака попрецизно да те опишам одколку ти самиот

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
само што си се опиша браво секоја чест јас барав зборови и неможев вака попрецизно да те опишам одколку ти самиот
Kaj ti zborovi ke najdes,baraj ti sliki i klipovi. Detstvoto uste ne ti pominalo,ocigledno.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.078
Да, по шеснаесет миљонити пат, и ова сами сме си го направиле....
Сами сте си ги запалиле
Сами ги убивте децата
Сами шкртате по фреските Смрт за Каури
....

Патетично до бесвест

Но, тоа е. Простиот човек кога сака да излезе, а нема излез, на прост начин се обидува да излезе.

Само два профили на одговори. Едниот, ете ги горе. Втората опција е бесмислено етикетирање.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Сами сте си ги запалиле
Сами ги убивте децата
....

Патетично до бесвест

Но, тоа е. Простиот човек кога сака да излезе, а нема излез, на прост начин се обидува да излезе.

Само два профили на одговори. Едниот, ете ги горе. Втората опција е бесмислено етикетирање.
што разбираш ти дете едно
соул се знае тој е сезнајко и башка и видовит е

Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.078
што разбираш ти дете едно
соул се знае тој е сезнајко и башка и видовит е
И ја сакам да бидам сезнајко со само два спремни одговори на било кое прашање.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Сами сте си ги запалиле
Сами ги убивте децата
....

Патетично до бесвест

Zosto ti e cidno koga eden Protestant pogolema omraza ima prema krstot i ikonite odkolku bilo koj Musliman. Nam i onaka toa nisto ne ni znaci i ne veruvame.Ama protestantite vi se tie koi gi otfrlaat nim od hristijanstvoto.
Zosto mene voopsto ne bi me zacudilo ako nekoj po extremen vernik bi skrsil i srusil muslimanski grob ako e so slika (se naogjaat i takvi).

Zgora na toa,kaj vas ima mnogu polosi i od samite evrei. Tie bratot svoj go ubivaat roden za da naklevetat nekogo.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 13:55 ---
Сами сте си ги запалиле
Сами ги убивте децата
....

Патетично до бесвест

Zosto ti e cidno koga eden Protestant pogolema omraza ima prema krstot i ikonite odkolku bilo koj Musliman. Nam i onaka toa nisto ne ni znaci i ne veruvame.Ama protestantite vi se tie koi gi otfrlaat nim od hristijanstvoto.
Zosto mene voopsto ne bi me zacudilo ako nekoj po extremen vernik bi skrsil i srusil muslimanski grob ako e so slika (se naogjaat i takvi).

Zgora na toa,kaj vas ima mnogu polosi i od samite evrei. Tie bratot svoj go ubivaat roden za da naklevetat nekogo.
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 13:58 ---
И ја сакам да бидам сезнајко со само два спремни одговори на било кое прашање.
Ako primetuvas,nitu eden post ne ti e zaminat,za razlika od tebe koj kukavicki gi prefrlas postovite kade sto ti se pisuva za genocidi nad muslimanite od strana na pravoslavnite.
Znam deka e sramno da vidis eden vladika kako blagoslovuva takvi ubijci,no da napisese nesto.
Za ubienite tuka koi gi spomnuvas,po milioniti pat ti kazuvam deka nikoj ubijci ne brani,toa e rabota na sudot,koga ke kazat deka sega osomnicenite se vistinski storiteli neka si gi kaznat i molim lepo.
Ama ne zaboravaj deka 20-mina imavte privedeno na pocetokot i za ubijci gi smetavte. Mnogu sramota za tebe ke bide ako ispadne po nekoja slucajnost deka ne e nikoj ni od ovie trojca (bilo da se nekoi drugi albanci ili turci ili romi)....

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226

Ama ne zaboravaj deka 20-mina imavte privedeno na pocetokot i za ubijci gi smetavte. Mnogu sramota za tebe ke bide ako ispadne po nekoja slucajnost deka ne e nikoj ni od ovie trojca (bilo da se nekoi drugi albanci ili turci ili romi)....
значи признаваш со ова дека имаш омраза кон иконите и крстот
и кај вас имаше една секта што ајша не ја признава и ја смета за блудница
а за вториот болд 20 ако треба и 200 за деца се работи
вие гостивар кршевте излози исто како стоките низ село кога одат за полицаецот и први кажавте дека е на верска основа
па со тоа и нас ни кажавте дека убиствата на децата и рибарот се на верска основа
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 14:04 ---
ај сеа викај по кефсер да ти дојде напомош и да не спукате со по некој цитат

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Да , сето тоа има криминална заднина, во спротивно ќе беше поинаку и не само што ќе ја немаше црквата во Лабуништа, туку и комплетно Вевчани ќе исчезнеше од македонската карта, затоа што на случувањата во Лабуништа им претходеше примитивното исмејување од страна на паганските вевчанци на исламот и муслиманите преку страшното и недолично сквернавње на нивните светости.

Ама ти тоа не го спомнуваш бидејќи не ти конверира, како што не ти конверираат нашите деманти на сите твои :гомце:, истресени на секоја тема.

А сега одговор на болдираното прашање:

- Бидејќи не те задоволува одговорот дека тоа се дејствија на крадци и криминалци, туку свршуваш на теоријата дека е тоа смислено дело на муслиманите, ќе ти одговорам дека зад тие дела стојат македонци , меѓу кои си и ти лично и персонално вклучен, а сте предводени од озлогласената терористичка организација ТМРО на чело со терористот Ванчо Шехтански, кои имате за цел намерно потпалување на меѓурелигискиот и меѓунационалниот соживот.

Се додека надлежните институции не го потврдат обратното јас стојам на тезата дека современите христијански крстоносци без благослов од црквата на своја рака прават теории на завери со вакви подмолни дејанија.

Ај сеа разубеди ме дека не е така:

Kajgana Shop

На врв Bottom