- Член од
- 1 јануари 2013
- Мислења
- 312
- Поени од реакции
- 363
Сакав да напишам нешто паметно,ама на крај револтиран од коментариве поврзани со будизмот само ќе напишам "Буда да ми јаде муда".Ебате еден филозоф ми го направивте бог.
“Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.”
Buddha
However many holy words you read, however many you speak, what good will they do you if you do not act on upon them?
Buddha
Тоа не го пишав за Ѓурѓа и “разбудените“ ко него. За луѓе го напишав.Џабе Гурџи не знае Англиски, сеа ако моеш преведи му на Италијански.
Ostaj, ako rikne gromoglasno po vinicki mojt i ke ne razbudi!Тоа не го пишав за Ѓурѓа и “разбудените“ ко него. За луѓе го напишав.
Зато ја прејдов у шамани. ај сега да те видам?A
Ostaj, ako rikne gromoglasno po vinicki mojt i ke ne razbudi!
Posle sto prajme
Budizmot e religija, Ateizmot takugjere
Koja школа(шаманска) си ти бе?Зато ја прејдов у шамани. ај сега да те видам?
Да бе зини да ти кажам. Тебе ќе ти откривам.Koja школа(шаманска) си ти бе?
Дај приложи диплома....вака на збор само да ти се верува ли?
Или ако сакаш може и вака....наредното торнадо тргни го од МК, нека си оди од овде
Викај ако треба нареден пут да се рипа на музика од тапани.Да бе зини да ти кажам. Тебе ќе ти откривам.
Торнадо не ама дожд повикувам со успешност 97.86% Уште малку треба да доучам за 100%
Јок, не ја бива брат, елекроктроника нема кај нас.Викај ако треба нареден пут да се рипа на музика од тапани.
Sviras kurcu ili uz gusle?Јок, не ја бива брат, елекроктроника нема кај нас.
Јас на тапан тропам, Тоа болдираното за некој друг што мрчи на секоја тема.Sviras kurcu ili uz gusle?
Onaka samanski?
Ja ne se budam. Spijam so Isus u srce i Bog cekori do mene!
Tito!!Јас на тапан тропам, Тоа болдираното за некој друг што мрчи на секоја тема.
Тој тој, КомуњаратаTito!!
Zaspan?
Не приметив. Добро прашање, арно ама многумина не прават разлика. Ти што мислиш?A се прави разлика помеѓу учењето на Сидарта и тоа што е настанато како религија по неговата смрт?