Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Поздрав.ooo zdravo priatele prvin kazi eden pozdrav,,, ,
Поздрав.ooo zdravo priatele prvin kazi eden pozdrav,,, ,
e taka te lici sega sto te maciПоздрав.
So sega,pretpostavkata vo voda ti padna i aj teletabisi ke gledame ?Aj televizorot na Mtv1 i marsh da gleash teletabisi...."malecko" ...
...............................................................................................................pozdrav od tockite...
Ах бе ел кевсер, чудо од "луѓе" стеe taka te lici sega sto te maci
Ти пепел си тури одмна, уште коа кажа дека се невини.
Koga ke ja najdes taa recenica moja,togas javi se.
I jas ke ja vozvratam molbata da ti dojde nekoj na vrata doma i da te sobere tebe i da te obvini za ubistvo na dve/tri deca a vrska da nemas za toa
Ne te razbiram...koja pretpostavka ? Teletabisi te prativ da gleas zaradi "malecko" ...i moram li da ti go objasnuvam sekoj moj post...se custvuvam kako da razgovaram so dete od 7-8 godini...So sega,pretpostavkata vo voda ti padna i aj teletabisi ke gledame ?
a zosto mislis deka ti si popameten od drugite, baba ti siguno eАх бе ел кевсер, чудо од "луѓе" сте
Знаеш како велеше баба ми, бог да ја прости.
Синкооо, на чоек со сила можеш да му земеш, ама со сила не можеш да му дадеш.
Со сила да ви даеме разум не можеме, за жал.![]()
Не ве обвинуваме што сте интелектуално инфериорни и што сте не доволно еволуирани,не сте вие криви.a zosto mislis deka ti si popameten od drugite, baba ti siguno e
popametna od tebe , najlos e onoj koj svojata licnost si ja vozdignuva od ostanatite ,a gi potcenuva drugite![]()
sto ima veze islamot, co onie koi ne se dovolno evoluirani , ti zboruvas za nesto sto ne zanes , razbirlivo mieНе ве обвинуваме што сте интелектуално инфериорни и што сте не доволно еволуирани,не сте вие криви.
Исламот е.
![]()
Има врска многу,ве осакатил исламот и неговата гнасна доктрина.sto ima veze islamot, co onie koi ne se dovolno evoluirani , ti zboruvas za nesto sto ne zanes , razbirlivo mie
Јас лично сметам дека се баш они криви, а не Исламот.Не ве обвинуваме што сте интелектуално инфериорни и што сте не доволно еволуирани,не сте вие криви.
Исламот е.
Точно е ова што ти го велиш,познато низ историјата како "Златното доба на исламот",но сепак најпродуктивното време на Блискиот Исток е пред Исламот.Јас лично сметам дека се баш они криви, а не Исламот.
Имало периоди во историјата кога исламските земји биле најнапредните во светот и на тоа време се должи голем дел од европската ренесанса и многу достигања на секој план (природни науки, философија...). Така да, штом тогаш биле нај напредните во светот, а биле под Исламот, тогаш не ќе да е до него, туку до овие бастардни остатоци кои себе си се нарекуваат Муслимани, а не знаат дека некој како, на пример, Авицена, денес се превртува во гроб, кога ги гледа како најеминентните Муслимани во нивниот свет, се занимаваат, да речеме со прирачник за тепање на жените, фатва на фудбалот, но и со многу посериозни глупости.
ne si vo pravo priatele islamot site nas ne vozdignuva a osakateni se onie koi se otsutni na islamot a se narekuvaat muslimani , a takvi ima mnogumina. a eden od tie faktori za ovaa situacija sto se slucuva vo islamskite drzavi e rasipaniot moral na nivnite vodaci vladeteli precedateli, koi mislat deka narodot e sozdaden za niv, kako slugi i deka tie mozat da pravat so nego sto ke posakaat.Има врска многу,ве осакатил исламот и неговата гнасна доктрина.
Одбивни сте на сите останати.
![]()
Ве осакатува.
ja edno mu zboruvam toj drugo , jas mu velam zelezoto si e zelezo a on tvrdi deka e drvo , terajsi po tvoe priatele. mislisi kako sto sakas , podobro e ponekogas i da ne se diskutira so tie licnosti koga ke se zabelezi deka od taa diskusija nema da ima plod,Ве осакатува.
Религија која ви дава за право да убивате ве осакатува.
И дај малку среди си ги постовите,став ме фаќа кога ме цитираш.
Нека проработи естетиката во тебе.