Проблем со T-mobile Move Balance

• Креатор на темата Креатор на темата The_Red1
  • Време на започнување Време на започнување
Малку нубовско прашање... Дали може да се отклучи телефонов од Т-Мобајл?

Дали некој има сличен проблем како мојот? :rolleyes:
Значи телефонов го имам од декември месец. Имам со него SD - картичка (2GB). Подесено е се' што ќе симнам да оди директно на картичката. Имам искористено многу малку од неа. Скоро 1.6GB ми се слободни. И кога ќе пробам да симнам нешто од маркетот ми доаѓа известување дека немам доволно меморија. F*ck! -.-

И секогаш истата приказна.
Секој ден симнувам апликации, па кога ќе посакам некои други, старите ги бришам... И така во круг.

Се надевам ќе ми одговори некој.
Благодарам. :)

Дали некој има сличен проблем како мојот? :rolleyes:
Значи телефонов го имам од декември месец. Имам со него SD - картичка (2GB). Подесено е се' што ќе симнам да оди директно на картичката. Имам искористено многу малку од неа. Скоро 1.6GB ми се слободни. И кога ќе пробам да симнам нешто од маркетот ми доаѓа известување дека немам доволно меморија. F*ck! -.-

И секогаш истата приказна.
Секој ден симнувам апликации, па кога ќе посакам некои други, старите ги бришам... И така во круг.

Се надевам ќе ми одговори некој.
Благодарам. :)

Проблемот не е во сд картичката туку полна ти е внатрешната меморија. Побарај ја апликацијата app2sd и префрли ги оние апликации што може од внатрешната меморија на сд картичката.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Како и каде го напавивте тоа ротување(900ден) со се кустом ром кој подржува мултитач
--- надополнето: 14 април 2013 во 00:21 ---
Како и каде направи ротување(900ден) со се кустом ром кој подржува мултитач.

Како и каде го напавивте тоа ротување(900ден) со се кустом ром кој подржува мултитач
--- надополнето: 14 април 2013 во 00:21 ---
Како и каде направи ротување(900ден) со се кустом ром кој подржува мултитач.

Мене ми е само декодиран. Евтино ме фати. За рутирање ми рекоа дека можно било да се заебе цел телефон и не се нафаќаше типот. Ако те интересира местото пиши ми пп.

Мене ме интересира друга работа-ако го рутирам сега, дали пак ке ми се кодира или веќе тоа нема никаква врска?

Незнам за тоа ако му се направи root дали пак ке се кодира јас мојот нитѕ сум го декодирал ниту root сум му направил ништо од тоа.
--- надополнето: 14 април 2013 во 12:45 ---
Мојот телефон ми падна и тачот му се скрши и сеа пола екран нагоре не работи тачот. И сегде барам тач за овој телефон но никаде не можам да најдам. Де кажете ако знае некој каде можат да се најдат делови за овој телефон.

Ако користиш SuperOneClick или Unlockroot можно е да ти се зезне (софтверски, се поправа) , но постои мн подобар начин да се рутира којшто е 100% сигурен. Еве ја на мојот баланс му имам ставено и оригинален софтвер со мултитач од T-Mobile, рутиран отклучен на Вип, дури и 3G му раб на вип мрежа и си работи топ, без кочења рестарти force close и други тракатанци и мн сум задоволен од него за тие пари подобро амин. И нема да ти се заклучи додека ако го рутираш сега, еднаш отклучен не се заклучува каков софтвер и да му ставиш. (y)

Значи вака,
Имам T-mobile Move Balance, го имам веќе пола година и денес пред саат време на екранот ми излегува ова: The application HUAWEI Launcher (process com.huawei.launcher2) has stopped unexpectedly. Please try again. И има само една опција а тоа е Force Close. Стискам на неа, 2-3 секунди е ок (не знам за 2-3 секунди дали се вика дека е ок) и пак одново со горната порака...

Целo vreme праам Форс клоус ама неќе да почне да работи како што треба и неќе...

Прашањето ми е: Што може да му е, да не имал некој случајно ваков проблем и како можам да го решам? За 3-4 дена ке одам на одмор а мене ми се покака мобилниот...

Патем ако треба ресет да му праам преку пц:

Како можам да ги зачувам податоците што се на меморијата на телефонот?-Некоја програма...
Како можам да го ресетирам преку пц? Со каква програма можам да се послужам?

П.С. Знам декка не треба за ова да отварам нова тема ама стварно ми се брза па би ги замолил администраторите да не ја преместуваат темава барем 2 дена :)

Со должна почит се Заблагодарувам!

Iskluci go i ukluci go i se ke bide ok :)

Iskluci go i ukluci go i se ke bide ok :)
Викса369 воскресна, навистина воскресна! :)
Фала многу Викса али има година дена од дешавкава. Исклучување-вклучување не помогна. Сепак фала.

Zdr.decki
Sakav da prasam , dali znae nekoj od vas kako se otklucuva move balance u8600 , vnukot si stavil pattern attempts i sega gmail adresata i paswordot ne gi znae, ne go pamti ni ednoto ni drugoto i ne mozeme da se najavime, samo pin moze da se vnese od sim kartickata i moze da mi se javat a menito ne saka da se otvara znaci bara gmail adresa.
Jas otvoriv nov account so moja email adresa nova i tel broj i se e ok se prifakja toa na kompjuter,znaci mi se otvara e-mail adresata i play store ama koga ja pisuvam adresata na telefon pak ne saka i non stop me vrakja.
Prasanjeto mi e : kako mozam da napravam restart komplet na telefonot t.e. dali imam takva moznost pred da se vleze vo menito.
Pozdrav i odnapred blagodaram.

Zdr.decki
Sakav da prasam , dali znae nekoj od vas kako se otklucuva move balance u8600 , vnukot si stavil pattern attempts i sega gmail adresata i paswordot ne gi znae, ne go pamti ni ednoto ni drugoto i ne mozeme da se najavime, samo pin moze da se vnese od sim kartickata i moze da mi se javat a menito ne saka da se otvara znaci bara gmail adresa.
Jas otvoriv nov account so moja email adresa nova i tel broj i se e ok se prifakja toa na kompjuter,znaci mi se otvara e-mail adresata i play store ama koga ja pisuvam adresata na telefon pak ne saka i non stop me vrakja.
Prasanjeto mi e : kako mozam da napravam restart komplet na telefonot t.e. dali imam takva moznost pred da se vleze vo menito.
Pozdrav i odnapred blagodaram.

има :) пиши пп ако сеуште го имаш проблемот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom