- Член од
- 20 јуни 2011
- Мислења
- 192
- Поени од реакции
- 13
некој ми викаат ако нон стоп стои на струја ќе цркнел екранот?Мене од нонстоп на полнач сега батеријата си стои на 0%
Вади батеријате па тогаш користи го на полначот иначе ке си ја сјебеш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
некој ми викаат ако нон стоп стои на струја ќе цркнел екранот?Мене од нонстоп на полнач сега батеријата си стои на 0%
Вади батеријате па тогаш користи го на полначот иначе ке си ја сјебеш.
Екранот ми цркна од пад на земја...некој ми викаат ако нон стоп стои на струја ќе цркнел екранот?
Екранот ми цркна од пад на земја...
Ако ти е за нонстоп и сакаш да ти стои на полначот извади ја батеријата пошто ако ти работи нонстоп на полнач се сјебуваат келиите. Од лично искуство ти кажувам порано можев и во вц да отидам ми траеше 15мин сега тотално не ми работи а го исклучам од полнач ми се гаси.
Екранот ми цркна од пад на земја...
Ако ти е за нонстоп и сакаш да ти стои на полначот извади ја батеријата пошто ако ти работи нонстоп на полнач се сјебуваат келиите. Од лично искуство ти кажувам порано можев и во вц да отидам ми траеше 15мин сега тотално не ми работи а го исклучам од полнач ми се гаси.
Рекла-казла има милион муабети, сеуште не сум прочитал дефинитивен доказ дека треба да стои батеријата, или треба да е извадена. Јас конкретно на мојот лаптоп ја немам ниту еднаш извадено, ама баш ниту еднаш. Еве пет и пол години цепам со лаптопов, на батерија ми држи 40-50 минути, некогаш и саат зависи што правам. Пак ќе повторам, сеуште нема тврд доказ дали е вака или така, а ова е мое искуство.
Другар, лаптопот ми е стар 5 и половина години, пишав погоре. На барем 5-6 другари кои ги знам и што имаат понови лаптопи, батеријата им трае 3 минути. Со ова што ти го кажувам, повторно се потврдува дека нема правило. Можеби ќе го зголемиш траењето, односно ќе го одложиш деградирањето на батеријата. Ќе повторам, нема факт што го потрекпува мислењето дека треба лаптопот да се работи со или без батерија. Конечно, потврден факт е дека батеријата ако ништо друго ја филтрира струјата на некој начин, а и не дај боже да снема струја и работиш нешто, џабе имаш лаптоп. Они ми го продале со батерија, така и ќе го цепам. Сакав само да споделам искуство, не ми е намерата да докажувам некому дека треба да ја остави батеријата, секој со своето.Чекај, сакаш да кажеш дека 40-50 минути е многу за батерија на лаптоп? И зависи, може тебе ти трае малце подолго затоа што ја празниш од време на време. Тоа е океј, да се празни минимум 3 пати во неделата..