Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Никаков Л.Ш. за Милан следната година,посебно не со оваа одбрана.

Јуве и Наполи 1-2 место,за трето сега за сега ми изгледаат сигурни Лацио,ние и Интер 4-5 место
Тоа е максимумот што може да се постигне оваа сезона.

GdS claims that Kakà told some of his friends yesterday that he's "waiting for news"Galliani would have promised Pazzini that Milan wouldn't sign another striker after the match against Bologna. [GdS]

Вчера одбраната беше супер освен несмасниот потег на Мексес,не им беше дозволено ни шут да упатат.
Тандемот Запата- Мексес според мене е доста мокен,тоа се показа и со Сампдорија и сега каде се прими само еден автогол .
Се надевам на Кака,најголан и Огбона барем да дојдат јануариво

Milan have agreed to pay Kaka the €6m per year, acc. to the latest reports. Only thing missing is the agreement with Real Madrid.

MilanNews writes that Milan wouldn't give Kakà more than 15 milion euros in 30 months, 15 less than what he earns at the moment.

Sky Italia reports that Real Madrid are very unlikely to accept the free loan deal for Kakà that Milan are proposing.

па нели Реал М го прифатил понудата на Милан што сега си играт со нас, па и подобро да не одбиат со тие пари Бали или некој по сагљам играч

Milan have agreed to pay Kaka the €6m per year, acc. to the latest reports. Only thing missing is the agreement with Real Madrid.

Sky Italia reports that Real Madrid are very unlikely to accept the free loan deal for Kakà that Milan are proposing.
Првото не може да е точно ако второто е точно.
Ваљда треба прво тимот да се согласи за да можеш да преговараш со играчот.

Иначе не ми се свиѓа 6 мил. по сезона,многу се,таа плата Силва ќе ја земаше и ќе немавме мака во одбрана.

Што знам,многу ја развлекоа работава,може е боље да земат некој ко Беломо,и уште 2-3 одбрана средина.........кој ги знае више што прават,едно зборат друго прават.

И медиумиве незнаат више што да напишат. Вчера излезе вест дека се е договорено со Реал, останува само на Кака а и Галијани го имаше изјавено истото.

Jас не знам што се фатиле да преговарат со Реал М , им го продатовме 67 мил нормално е да не сакат гратис да го дават , не па во Милан , а со 15 мил за платата на Кака би земал некој од Стротман, Наиголан

И медиумиве незнаат више што да напишат. Вчера излезе вест дека се е договорено со Реал, останува само на Кака а и Галијани го имаше изјавено истото.

The two sides haven’t still sorted out all the details as Milan will definitely have to pay Real Madrid for such loan but Galliani is expected to fly out to Madrid on Tuesday to negotiate face-to-face with Perez and try to close the Kaka deal. First, however, Kaka and Milan will have to find an agreement over the salary of the player. Kaka will have to at least halve his salary. Milan aren’t interested in paying Kaka more than €5-6 million for a year.
Real Madrid,Galliani and Kaka are set to hold a second round of talks over the player's future tomorrow, following positive discussions in Milan last week.
Утре лета Галијани за Шпанија,па ке видиме што ке направи.Искрено казано јас сум оптимиста,Галијани пак ке извади некој трик од ракавот.
Мене друго ме замисли,Ако го земат каде ке игра на која позиција,дали ке се фклопи во овој Милан.

И.....
El Shaarawy: Playing alongside Kaka would be a dream come true
Niang: “Kaka is a great player, we all have to improve”
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 18:21 ---
El Shaarawy: “The important thing is that the team won and if it’s me who scores or someone else, that’s not important. I think Constant is a great player and he put in a great performance today. He’s great qualities and there’s a good understanding between us and with Boateng on the left,” he added. “I really hope that the deal for Kaka goes through. He was always my hero and playing alongside him would be a dream come true.

M’Baye Niang-“I’m happy to have made my debut in Serie A and I’m happy with the result as well. El Shaarawy and I worked hard for the team here today, we did well and we won. We all have to improve and every day we work hard at that,” said Niang, whose only goal for Milan came in the Coppa Italia. “Kaka is a great player and if he came, that would definitely be a good thing. Balotelli would bring experience to the club as well.”

Pazzini-“Niang has very important qualities. As he’s young, he needs to learn tactically, but that’s normal. We’re all on his side though. I’ve done well against Bologna this season. Riccardo Montolivo (who played the regista role today) is a strong player, very intelligent and he can play in that role in front of the defense We’re all very curious to see if Kakà will come. If he does he’ll be welcomed with open arms and he’ll help us out.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 18:25 ---
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 18:30 ---

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol: Ги руши бре.

Која ѕверотиња е лепотанов,треба да го откупат од Џенова,без размислување,Gareth Bale е за Анте и Мезбах.

Galliani: "The negotiations for Kakà have broken down. It's not possible to complete the deal because of fiscal reasons."
Adriano Galliani: "The negotiations with Real Madrid for Kakà are over".

Толку од Леси. Кај и да е ќе кажат дека со доведувањето на Каспер трансфер пазарот за нас е завршен. :icon_lol:

Галијани да те тресне еден срцев удар да се спаси цел фудбалски свет.

Епа и годинава ќе си ги зачувам нервите од Милан :)

Галијани да те тресне еден срцев удар да се спаси цел фудбалски свет.

Епа и годинава ќе си ги зачувам нервите од Милан :)
Знаеш што почекај да направиме јак тим да се вратиме негде на врвот во Европа па после приклучи се во навивање за тимов. И онака денес не е во мода да кажеш дека навиваш за Милан. ;)

Браво за Реал М , му кажува на Милан дека нема free играчи , е сега нека продолжува Галиани со својот нов пројект .
И кај е Берлу со изјавата дека овој месец ке има еден јак трансфер , па и јас што очекувам од политичар да зборува реално , за него е само да зема пари од Милан , док е тој во Милан секогаш ке бидеме во трка за ...... 3 место

Нека не го даваат 12 мил секоја година ќе им идат за џабе. :D
А што сакате Галијани да им даде 30 мил?
Подобро ќе го земам Лоди ама не им давам пари и да им лижам од газот, нека си го чуваат, нека и пропаднат 100 мил (65 мил + досегашните плати). :D
И немој да мислите дека Наинголан и Стротман би можеле да ги земеме по 15 мил кога веќе еден играч од Сериа Б како Саломон и Беломо вредат по 10 мил.

Ок сега нека испаднат паметни и ФЕР тие пари за позајмици плата што еве ги заштедија од Кака,нека донесат неколку од тоа играчите што ги следат да му се севиди,не пак да ги проебат за некој 30 годишен муфљак ко лоди.

Кејф ми се напраи :D

Кампањските фанови ќе си останат надвор се до првите посериозни успесни а коа ќе дојдат тогаш ја лично ќе ги резилам.
Не можеш да прекинеш да го следиш клубот ако еден играч си замине,пази збориме за играч што донекаде педерски си отиде а полегендарен статус од него во клубот имаат многу други играчи.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 20:42 ---
Ок сега нека испаднат паметни и ФЕР тие пари за позајмици плата што еве ги заштедија од Кака,нека донесат неколку од тоа играчите што ги следат да му се севиди,не пак да ги проебат за некој 30 годишен муфљак ко лоди.

Денеска се јавија од директорите на Бреша,Милан бил единствен заинтересиран за Саломон и рекоа као тешко ќе било ама верувам деќа ќе успеат да се договорат.
Искрено го немам гледано многу,чат пат две три утакмици и многу коментари иам читано за него од стварно луѓе што го гледале и дечкото има огромен потенцијал.

Минатата сезона играше ко anchor и диригираше во средината,добра пас игра има и специјалност му се долгите топки но тоа не значи дека не знае и кратки пасови,многу повеќе влегува во дуели од Бускетс и е успешен во нив. (Го споредив со Бускетс пошто се слични по начинот на игра)

Оваа сезона повеќе игра ко CB у одбрана која ја сочинуваат тројца,нешто налик na sweeper е и му оди солидно но дефинитивно неговата иднина е во средината.

Нианг иако го споредуваат со Балотели сепак мислам дека немаат некоја сличност(по карактер) и се гледа дека нашиов доста се труди а и Алегри одлично ја врши работата со младиве.
Оваа сезона цела ќе му биде во адаптација и учење нови работи,жрвтувања за тимот(приметувате дека Алегри него и Ел Шарави ги има научено мн да помагаат у дефанзива?) и слично но следната сезона може да експлодира ко што беше тоа случај со Шарави годинава.

А за работава со Мбива од Монтпеље прочитав една интересна реченица низ нетов и идеше вака..
Кога богаташ и сиромашен човек ќе влезат во супермаркет да пазаруваат,дали цената на производите за нив е различна?
Не,иста е.

Епа и тука се работи за тоа,Милан летото нудеше 7-8 милиони но бидејќи тоа е Милан тој папагалот пробуваше да извади 30 милиони и обидот му пропадна. Сега играчот ќе оди во Њукасл за истата сума и Милан нема никаква кривица тука,кој курац е он па Милан да го ПРЕПЛАТИ? 4-5 пати повеќе од што вреди?

Не фала.
Niang: "I always give it a 100% in training, so that I can get to play in the matches.

"Niang: "I'm surprised that I've played so much this season. But I'm a confident guy and I'm not afraid of pressure.

"Niang: "I want to keep on doing well. I'm in a good moment now and I hope that I can continue like this.

"Niang: "I haven't prepared any goal celebration. Let's hope that I can score soon."
Niang: "I didn't expect to play as much as I've done this season. Allegri has shown faith in me and I hope that he's satisfied with me.

"Niang: "El Shaarawy is like a brother to me.

"Niang: "My Italian is better than Pogba's? I also studied it for a bit in school. But he's better at speaking English than I am."

Kobe Bryant: "My favorite team in La Liga is Barça, but Milan is the team of my heart."Kobe Bryant: "I'm first and foremost a Milanista, and I will always be a Milanista.

Brescia's SD: "We're working on selling 50% of Salamon to Milan, but it won't be easy seeing as they can't spend money in Italy.

"Brescia's SD: "We haven't received any offers from Germany for Bartosz Salamon. Milan is the only club interested in him."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom