Кој е посолидарен? Мажите или жените?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Оваа дебата неколку пати сум ја правела во животов и секогаш имало интересни дискусии и примери. Сега факт е дека е малку генерализирачка, ама сепак може да има интересна дискусија.

Обично се тврдело дека мажите се посолидарни меѓу себе и дека другар ќе застане секогаш зад другарот и ќе го поддржи дури и кога не е за поддржување, за разлика од женските друштва.

Се согласувате ли со ова?
Какво е вашето искуство до сега?
И што вие лично подразбирате под солидаризирање со другар/другарка?

Која дебата жити се, се знае пријател другар па и сосема случаен минувач кој по некоја случајност седнал со тебе на иста маса сигурно дека ќе се завземеш за него.
Нема оставање на цедило нема паметување од типот еј па зашо па како па ако ти е,така и ти треба или незнам што не.
Ама за жал денешниве џоа машки повеќе се феминизирани и добиваат женски манири и се почести се изразите - Па ако згрешил тој си е крив, затоа и се употребува зборот пичко-пичка-пизда-курва-ороспија-педер кога ќе дојде до некоја таква ситуација.

Во пријателство и другарство, се дели се и храна и пиење и добро и лошо или што би се рекло кога пиеме пиеме кога ебеме ебеме кога се тепаме се тепаме кога гориме гориме заедно.
Не ликуваме и не сме лицемерни и со насмевка под брк да се радуваме кога некој ни ги кажува маките.
Или ако заедно сме излезени и он се скачи со некого и се степа јас да не прашувам случајно кој е крив а кој прав па после да рипам да се тепам ?
Или ако му се итно потребни пари да не го прашувам па кај ја трошиш платата, па требаше да си штедиш а не да купуваш чизми од 7000 и телефони од 15 000, па зашто ти се па еј што ќе ти се такви глупости не ти треба.
Али јебига напоменав веќе се повеќе и повеќе има феминизирани педерчиња отколку мужи,така да не знам за нивното однесување како тие мислат дека треба.
Јас ова го зборам за една друга генерација и за едни други луѓе.

Мажите се посолидарни! Поради тоа што женските друштва почесто се изложуваат на расправии според мене за банални работи, честите оговарања меѓусебно (не викам дека кај мажите нема). Еве другарки што имам често се караат за разлика од машкото друштво. Све зависи од карактерот на лицето. :)

Добрата жена секогаш ќе му прости на мажот кога таа не е во право.

Напишав цел реферат и го избришав. Чисто да бидам солидарен кон останатите членови. :icon_lol:

Во моето друштво машките се посолидарни. Ама секогаш им попуштаме на женските оти се женски :) Но солидарност од нив - jок

Секој си има различен карактер и одредена доза на солидарност која може да ја даде. Без разлика дали е маж или жена. Мислам дека така поделбата е глупава.

Добрата жена секогаш ќе му прости на мажот кога таа не е во право.

Напишав цел реферат и го избришав. Чисто да бидам солидарен кон останатите членови. :icon_lol:

А соодветно на ова, дали значи и дека добриот маж ќе и прости на жената кога не е во право?
Пошо гледам у тој правец го тераш муабетот...

Се зависи од карактерот на личноста.
Генерално, мислам дека машките се посолидарни меѓу себе.

Солидарноста е индивидуална работа и не е поврзана со пол, раса, религија, етникум итн итн.
Не ја гледам поентата на ваквиве battle of the sexes дискусии.

Која дебата жити се, се знае пријател другар па и сосема случаен минувач кој по некоја случајност седнал со тебе на иста маса сигурно дека ќе се завземеш за него.
Нема оставање на цедило нема паметување од типот еј па зашо па како па ако ти е,така и ти треба или незнам што не.
Ама за жал денешниве џоа машки повеќе се феминизирани и добиваат женски манири и се почести се изразите - Па ако згрешил тој си е крив, затоа и се употребува зборот пичко-пичка-пизда-курва-ороспија-педер кога ќе дојде до некоја таква ситуација.

Во пријателство и другарство, се дели се и храна и пиење и добро и лошо или што би се рекло кога пиеме пиеме кога ебеме ебеме кога се тепаме се тепаме кога гориме гориме заедно.
Не ликуваме и не сме лицемерни и со насмевка под брк да се радуваме кога некој ни ги кажува маките.
Или ако заедно сме излезени и он се скачи со некого и се степа јас да не прашувам случајно кој е крив а кој прав па после да рипам да се тепам ?
Или ако му се итно потребни пари да не го прашувам па кај ја трошиш платата, па требаше да си штедиш а не да купуваш чизми од 7000 и телефони од 15 000, па зашто ти се па еј што ќе ти се такви глупости не ти треба.
Али јебига напоменав веќе се повеќе и повеќе има феминизирани педерчиња отколку мужи,така да не знам за нивното однесување како тие мислат дека треба.
Јас ова го зборам за една друга генерација и за едни други луѓе.
генерацијо, така е, тоа беа времиња. иако кај нас (постарите) уште важи тоа правило. солидарни до јаја. убаво рече околу тепачките, ....... ма одма скокам и ебавам све пред себе, па другар ми го закачнале. а и пред девојки, .... ете споредба со вицот кој го знае. ако жената (девојката) на некој праша тројца негови другари кај е ХХ (а ХХ седи до неа) сите тие ќе кажат нешто у стилу сега само што си отиде, другиот знам дека е на работа, а третиот .... еве го до мене, но во вц е е сега. :D
и како дополна, еве сега, знам некои луѓе од тука, не се многу на број, ама сеедно, ако видам дека некој од нив е во мака, јаде ќотек, сигурно прво нешто што би направил е дека би скокнал да го бранам. ако не ги знам луѓето фино, важно ГИ ЗНАМ!!!

Солидарноста е индивидуална работа и не е поврзана со пол, раса, религија, етникум итн итн.
Не ја гледам поентата на ваквиве battle of the sexes дискусии.
Има врска како нема врска, јавно се вришти како опшеството на глобално ниво се феминизира и тоа е добра работа. Јас ова што го напишав погоре ти се машки особини на солидарност, гледаш човек застанат на пат има мака си застанал да му помогнеш дали пукнала гума дали има механички проблем не е битно, али застанува човек МУЖ што би се рекло феменизиранине педерчиња не ни застануваат па и пред него да застанеш ќе те прегази, прво не е негов проблем фторо ќе си ги испрља фенци алиштата што му ги одбрала женската, или недај боже некој на пат во пустелија да го стопира во ниедно време пошто останал дефект срцето во грклан ќе му отиде и неможејки да земе ввоздух од страв смо ќе додаде гас мислејки си леле од кај го знам кој е и што може да ми напраи, па кога ќе стигне дома шеќер и вода и раскажување на стресни ситуации како бандити се обиделе да го застанат и да го ограбат, додека нормално би требало да засстане и притоа да си помисли што ли мака го снашло човеков во ниедно време и како да му помогнам. .
Јеби га тоа ти е уште малку како што викаш ти нема да биде сексуална одлика пошто и оние со мандала 95% ќе бидат со женски манири и размислувања.
Мене некој кога ќе ми ги кажува маките не превртувам со очи у стил ајјјјј ама замара овој леле колку напињааааа, јас го сослушувам и за цело време размислувам како можам да му помогнам, никогаш не сум рекол на некого тоа ти е ќе се среди, или такав ти е живот и да гледам шо побрзо да избегам од него пошо нели негативна енергија ширел. Секогаш сум гледал како да помогнам се разбира ако можам.

Иако сум женско, од лично искуство тврдам дека мажите се посолидарни меѓусебе за низа работи. Секако дека и кај нив може да се сретне понекој Јуда, ама сум во многу случаи и најнесолидарен маж е посаглам од т.н солидарна жена или другарка.

Како беше онаа приказната: Жената звони кај 10 другари на мажот, да види што се случува со него, бидејќи цела ноќ не се вратил дома. Од нив 10, 8 тврделе дека биле со него, а двајца дека моментално спие кај нив.

Обратното беше дека мажот ја бара жената кај другарки и сите до една рекле како немаат поим каде е типката и каде била цела ноќ.

И ќе ми рече некој женска солидарност? Како што може да те заебе т.н солидарна другарка, не може да те заебе ниеден маж, ни солидарен, ни несолидарен. You get the point.

генерацијо, така е, тоа беа времиња. иако кај нас (постарите) уште важи тоа правило. солидарни до јаја. убаво рече околу тепачките, ....... ма одма скокам и ебавам све пред себе, па другар ми го закачнале. а и пред девојки, .... ете споредба со вицот кој го знае. ако жената (девојката) на некој праша тројца негови другари кај е ХХ (а ХХ седи до неа) сите тие ќе кажат нешто у стилу сега само што си отиде, другиот знам дека е на работа, а третиот .... еве го до мене, но во вц е е сега. :D
и како дополна, еве сега, знам некои луѓе од тука, не се многу на број, ама сеедно, ако видам дека некој од нив е во мака, јаде ќотек, сигурно прво нешто што би направил е дека би скокнал да го бранам. ако не ги знам луѓето фино, важно ГИ ЗНАМ!!!
Ало фирма таа и таа
Да повлете,
Перо ми треба ( перо една недела не годишен одмор очи не му виделе у фирма ).
ааааааа Перо не може да збори сега има работа не смее да ја прекинува а може и прекувремено ќе остане денес.
Одговара женско на телефон: Петра каква петра бе цел месец не сме ја виделе у фирма те боловања, те одмори таа си ја прчи со оној од кадрово, па добро бе има ли таа жена срам и перде бе има ли маж таа жена.
Ако Петра цел месец на косто зглобно зашо се испокршила целата и ја бара некој роднина кој што не знае што и се случило на Петра.

Истото тоа и јас го кажав(y)
Тоа не е виц тоа е жива вистина видено во живо со свој очи и слушнато со свој уши, се јавува женаму човеков нити на работа нити ништо на телефонот се јавува човек кој што не стои баш најдобро со бараниов и знае дека е во швалерај отиден дури знае и со која и каде.
Одговорот : На пат се и возилото им е дефект не знаеме кога ќе дојдат ама утре до 12 кај да се ќе се вратат.
Ова се случи во времињата кога мобилните не беа распосранети и беа лукуз,а ете се карале се расправале и пак го скри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom