- Член од
- 28 август 2008
- Мислења
- 2.321
- Поени од реакции
- 538
Tuka onie koi gi tumacat aetite a takvite za zal naj mnogu se nemuslimanite,se kako luge koi imaat apoteka so lekovi a ne znaat koj lek za sto sluzi pa taka go trujat narodot.
Извини...мене ме интересира од каде името Ислам...коренитеTuka onie koi gi tumacat aetite a takvite za zal naj mnogu se nemuslimanite,se kako luge koi imaat apoteka so lekovi a ne znaat koj lek za sto sluzi pa taka go trujat narodot.
Zborot Islam e od zborot Selam sto znaci Mir,pravda,red,sloboda...Ај друго прашање....
Зошто се нарекува Ислам..од каде потекнува тој збор?
Некој би помислил дека значи - Смрт на каури.Zborot Islam e od zborot Selam sto znaci Mir,pravda,red,sloboda...
Islam e glagolska imenka od glagolot aslama sto znaci i pokoruvanje,znaci i pokornost.
takvite ko tebe i dr ,,taka mislatНекој би помислил дека значи - Смрт на каури.
Не, не, не.takvite ko tebe i dr ,,taka mislat
Vrati se nazad,ne prefrlaj gi komentarite,ako si malku barem sovesen covek.Некој би помислил дека значи - Смрт на каури.
Vrati se nazad,ne prefrlaj gi komentarite,ako si malku barem sovesen covek.
Ne zavisi od vas kako ke pomislite,Kucinjata na polna mesecina laat. Ama,lavezot na kucinjata nikogas nema da stigne do usite na mesecinata.
ahh taa dvolicnost, neeeeee ne si tiii , samo ti bi pomisli na toa , ti si toj na ovoj forum sto najpoveke go izgovaras toj zbor,gggggggggНе, не, не.
Јас реков - некој би помислил.
Јас не. Не сум јас од тие. Али има такви луѓе кои се под влијание на еврејско-српско-американско-вмровско-руско-индијско-кинеската пропаганда.
Т.
Ja go sakaf mnogu na Islam,pasha zotin.Mnogu sum go sakal i bakljav i tuljumb,svega mi.ahh taa dvolicnost, neeeeee ne si tiii , samo ti bi pomisli na toa , ti si toj na ovoj forum sto najpoveke go izgovaras toj zbor,ggggggggg
i sto postigna segaJa go sakaf mnogu na Islam,pasha zotin.Mnogu sum go sakal i bakljav i tuljumb,svega mi.
Malku me ljutishe tova sto vikaa smrt za kaura ama nema veza.
Ti zasto taka zboruvas be o budal? Mi ne go mrazimo.
Јас и другите тука, ја имаме таа среќа да го запознаеме вистинскиот Ислам, од вас.ahh taa dvolicnost, neeeeee ne si tiii , samo ti bi pomisli na toa , ti si toj na ovoj forum sto najpoveke go izgovaras toj zbor,ggggggggg
pa nisto be ooo budal.i sto postigna sega
abe pa i ti ograbeni crkvii , koje toj sto gi ograbuva crkvite , i koj e toj sto gi prima kradenite ikoni ajde kazi , sto tuku ja vrtis topkata na druga strana, se edno isto zboruvas ne si interesen,Јас и другите тука, ја имаме таа среќа да го запознаеме вистинскиот Ислам, од вас.
Но другите за жал, не можат тоа да го заклучат од секојдневието. Запалени и ограбени цркви, убиство на деца на Велигден, подршка за убијците, тепање каурчиња... све тоа им го сервира гореспоменатата пропаганда во секојдневието.
manise be gitla,, isss, is ispa nisto be ooo budal.
T