СПОРЕД МЕНЕ:
Вака не си ти дете, ти си маж, не смееш да дозволиш тие да те прават будала и ти да ги оставиш со понашање дека тебе таквото не те боли за тоа.
Ситуацијата е дека тебе те боли и то многу, насочи ја болката на правилното место, кон тие што те направија будали.
Нема да ти филозофирам, само ќе ти ја кажам ситуацијата на брат ми.
И него го изневери девојкаму (се клецнала настрана со бившио нејзин шо се вратил од америка) со која одеа скоро три години, исто како во твојот случај разбра од друг ( поточно од мене). Го посоветував како сусаро, да биди ладен да се преправа дека таквото не го боли и да и се скара со една порака „готово е со нас“, го посоветував да ја преболи инстантно и да не и дозволи да се извинува и да го предомислува (тоа и го направи).....
Се беше ок 1 недела, таа го барала, овој и спушташе, дури и она ги ангажирала сите другарки за да го смират со неа. Тоа траеше 1 недела, ама не успеа. Е сега изгледа кучката се изнервирала и раскажала на сите како го изневерила братми. Веќе гласнините беа низ цел град (јебига провинција) до тој момент кога стаса до татко ми. Другарите и другарките го гледаа со потсмев, како можел така да им дозволи и така да си поминат со ништо. Татко ми го гледаше и предходно дека братми е окапан невесел, ама ништо не велеше. Инаку татко ми е чист комуниста, на прво место му е образот и честа. Откако разбра за гласините го седна на маса и му рече: „сине животот е краток, мажо може да изгуби се во животот и се да врати, само немој да дозволиш да го изгубиш образот и честа, тие никогаш не се врајчаат“ , после се сврти кон мене „суртук немој да го учиш брат ти да биди плачко“... „ мажи сте или шо сте, ебаго“ ... слеадниот ден братми знаеше што да направи. го прати тој швалеро на болница, а таа кучката и втера еден шамар и ја исплука во сред кафич, а таа демек навредена си заминала право дома. Следниот ден веќе не се зборуваше за тоа каков плачко е братми, туку каква курва е таа.
По два дена ете го нејзиниот татко на кавга кај нас, како за неговото девојче се зборува дека е курвиче, ама си замина со наведната глава откако ја дозна за целата вистина. После тоа ситуацијата се среди двајцата си го добиа тоа што заслужуваа, а братми си се врати во нормала.
затоа прави како ти што се чустуваш, ако стварно не те боли таквото остави ги работите така, ама ако те боли таквото тогаш исфрли ја болката и исфрли ја на правилното место