Мачки (општи дискусии)

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
Јас за ова првпат слушам дека Сијамските мачки несакале да се парат со други мачори осван ако не се Сијамци.
А зошто би ја парел твојата Сијамка со друга раса на мачка?
Ако сакаш јас имам Сијамски мачор, али сеуште е мал, уште неколку месеци да порасне па ако сакаш може да ги спариме.
Сијамските мачки се многу убави, незнам зошто ти твојата Сијамка би ја парел со друга раса на мачка кога може да ја париш со Сијамец и да се родат чисти Сијамски мачиња.
i jas se slozuvam deka se najubavite i najgracioznite macki na cel svet :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Мачорок

Свер Мачка
Член од
18 јануари 2013
Мислења
6
Поени од реакции
7
Последната ми мачка се кажуваше Мурла. Тоа беше вистински свер! Незнам зошто, но буквално полуде и постојано ме напаѓаат. Да напаѓаат сопствениот господар без причина си е глупост. Имајќи во предвид сите бакнежи кои и дава едноставно не заслужувам такво однос! Сепак веќе се скроти.

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
Едни и единствени :love:

Ova e tvoeto mace ili najde od net slika :)
Последната ми мачка се кажуваше Мурла. Тоа беше вистински свер! Незнам зошто, но буквално полуде и постојано ме напаѓаат. Да напаѓаат сопствениот господар без причина си е глупост. Имајќи во предвид сите бакнежи кои и дава едноставно не заслужувам такво однос! Сепак веќе се скроти.
Toa e zatoa sto ne si se postavil/a vo dominantna uloga i premnogu si i dozvoluval obicno koga zivotnite takvo nesto pravat e toa sto sakaat da bdat dominantni nad nekoj vo ovoj slucaj TI- sopstvenikot a toa se odrazuva so nepocituvanje napaganje itn. dokolku se povtori toa pak zivotnoto odnosno mileniceto se kaznuva na toj nacin sto se nosi vo prostorija kade sto ke bide sama nekolku chasa , po nekolku pati ostavanje (kaznuvanje) ke imas mnogu pozitiven fidbek :)

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Минатата недела некој ми го отру мачорот, очајна сум....До кога ке ми умираат мачките поради некои психотични личности не знам?! Стварно ми е мака затоа што ни една мачка до сега што сум чувала не умрела од природна смрт туку секогаш умира од труење. Многу си го сакав мојот Сани... Почивај во мир ангелче, те сакам... :place:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ova e tvoeto mace ili najde od net slika :)

Toa e zatoa sto ne si se postavil/a vo dominantna uloga i premnogu si i dozvoluval obicno koga zivotnite takvo nesto pravat e toa sto sakaat da bdat dominantni nad nekoj vo ovoj slucaj TI- sopstvenikot a toa se odrazuva so nepocituvanje napaganje itn. dokolku se povtori toa pak zivotnoto odnosno mileniceto se kaznuva na toj nacin sto se nosi vo prostorija kade sto ke bide sama nekolku chasa , po nekolku pati ostavanje (kaznuvanje) ke imas mnogu pozitiven fidbek :)
Аха,што ќе ти успее тоа со мачка....

Член од
14 јануари 2013
Мислења
81
Поени од реакции
16
Аха,што ќе ти успее тоа со мачка....
ke uspee ke uspee mora da e povrzana so nekoj od tvojot dom najmnogu toj neka ja kazni i ke imapromena :D
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 15:39 ---
zalam
Минатата недела некој ми го отру мачорот, очајна сум....До кога ке ми умираат мачките поради некои психотични личности не знам?! Стварно ми е мака затоа што ни една мачка до сега што сум чувала не умрела од природна смрт туку секогаш умира од труење. Многу си го сакав мојот Сани... Почивај во мир ангелче, те сакам... :place:
navistina zalam

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
ke uspee ke uspee mora da e povrzana so nekoj od tvojot dom najmnogu toj neka ja kazni i ke imapromena :D
Со мачка нема оправија :pos: Или ќе биде по нејзино или ќе те измами да помислиш дека е по твое а у суштина те заебала :D

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Абе мојана џукела имала температура, слабо јадела 3-4 дена веќе и моите ја однеле на ветеринар и швркнале некоја инекција, некоја друга превентива? :)

Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Ако има некој од Скопје што поклонува мало машко маче старо до 3 месеци нека ми пиши во ПП.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
M

Moon Child

Гостин
Луѓево стварно зимаат мачки што брцале по контејнери дома ? Мислев дека е заебанција.
Зошто? Сигурно нема нечисто да го чува дома. Ќе го земе, ќе го избања, ќе го исчисти од болви и готово. Јас не гледам ништо невозможно тука, неопитроидот е 120 денари од ветеринарна аптека. Едно шишенце да потрошиш ќе го исчистиш од болви.

Kajgana Shop

На врв Bottom