Препорака за добар соковник и блендер

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Олимпија кај го има овај макс соковникот??
Рамстор и агротехна :pipi:
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 17:15 ---
Абе ова прејак од искуство кажуваш или како. Мене ми треба моќен соковник бидејќи на татко ми му е препорачано строго свежи сокови особено цвекло, морков, јаболка, сокови од зеленчук (спанаќ, брокула..). Поради вакви работи ми е потребен. Да не излези после ама чекај сега морков и цвекло мора да ги вариш, јаболкото да го лупиш оти имам еден таков дома бескорисен. За да напрајш една чаша сок 2 кила портокали ќе ти треба.
Испробан е пауер џусерот и макс соковникот за сите потврди овошја/зеленчуци.
Конкретно за тој сок шо посочи ќе ти брка работа Макс соковникот и повеќе од доволно ;)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Олимпија кај го има овај макс соковникот??
Јас во прилеп скоро секаде го најдов, за скопје немам сеуште побарано незнам. Во Прилеп во продавниците велат дека бил Германски али некако сумливо ми е. Ми личи повеќе ко да има некој германец во кинеска фирма па германски од таму :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Јас во прилеп скоро секаде го најдов, за скопје немам сеуште побарано незнам. Во Прилеп во продавниците велат дека бил Германски али некако сумливо ми е. Ми личи повеќе ко да има некој германец во кинеска фирма па германски од таму :)
Каде поточно во прилеп??
Олимпија моиве и купиле на бабами ваков соковник ( а ја незнам :( ) и таа ми вели дека лушпата од овошјето ја фрлал неисцедена. Ти си имала ваков проблем?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Абе ова прејак од искуство кажуваш или како. Мене ми треба моќен соковник бидејќи на татко ми му е препорачано строго свежи сокови особено цвекло, морков, јаболка, сокови од зеленчук (спанаќ, брокула..). Поради вакви работи ми е потребен. Да не излези после ама чекај сега морков и цвекло мора да ги вариш, јаболкото да го лупиш оти имам еден таков дома бескорисен. За да напрајш една чаша сок 2 кила портокали ќе ти треба.
Домам имаме ваков. Искрено само еднаш имам цедено на него. Го одвојува сокот посебно, кашата посебно која може и како салата да се користи и ѓубрето посебно. Не сум го чистел за да ти кажам, ама мајка ми е презадоволна. Еднаш си направив сок од портокал, јаболко и морков и вкусот беше одличен. На крај краева, 1200 денари е мајко му стара. Ги гледаш оние Павер Џусер по 13.000. И да не ти чини, ќе го фрлиш, иако мислам дека не се разликува од тие од 13.000. Купи го, премногу е ефтин.

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Каде поточно во прилеп??
Олимпија моиве и купиле на бабами ваков соковник ( а ја незнам :( ) и таа ми вели дека лушпата од овошјето ја фрлал неисцедена. Ти си имала ваков проблем?
Видов и во Нептун, и во 4-5 продавници за бела техника Шула комерц го имаше исто Макс. А инаку во едно за бела техника кај автобуската ми го препорачуваше http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=30_125_38&product_id=201764 ме скапа убедување за овај дека бил најдобар 1000 вати е плус.
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 17:38 ---
Домам имаме ваков. Искрено само еднаш имам цедено на него. Го одвојува сокот посебно, кашата посебно која може и како салата да се користи и ѓубрето посебно. Не сум го чистел за да ти кажам, ама мајка ми е презадоволна. Еднаш си направив сок од портокал, јаболко и морков и вкусот беше одличен. На крај краева, 1200 денари е мајко му стара. Ги гледаш оние Павер Џусер по 13.000. И да не ти чини, ќе го фрлиш, иако мислам дека не се разликува од тие од 13.000. Купи го, премногу е ефтин.
Абе не е проблем за парите. Јас се согласувам да го платам и скапо али да знам дека нема да имам никаков проблем, да можам да направам сок од се на него без да мора да варам или да лупам, а и многу битно да не излези да цеди 50/50 оти соковников што го имам дома повеќе фрла од што цеди. За power juicer имам слушано дека отпадокот што го фрла е скоро сув. Истото ми го велеа денес и за од Бош и од Филипс. За тој Ронсон или како и да се вика американскиот незнам, сеуште неможам да најдам некој што има таков и го користи, а од гледна точка на моќност тој е со мотор од 1000W, а другите се кој со 700, koj со 800. а Power juicer ако не се лажам 200 или 250W mu e motorot.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Видов и во Нептун, и во 4-5 продавници за бела техника Шула комерц го имаше исто Макс. А инаку во едно за бела техника кај автобуската ми го препорачуваше http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=30_125_38&product_id=201764 ме скапа убедување за овај дека бил најдобар 1000 вати е плус.
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 17:38 ---

Абе не е проблем за парите. Јас се согласувам да го платам и скапо али да знам дека нема да имам никаков проблем, да можам да направам сок од се на него без да мора да варам или да лупам, а и многу битно да не излези да цеди 50/50 оти соковников што го имам дома повеќе фрла од што цеди. За power juicer имам слушано дека отпадокот што го фрла е скоро сув. Истото ми го велеа денес и за од Бош и од Филипс. За тој Ронсон или како и да се вика американскиот незнам, сеуште неможам да најдам некој што има таков и го користи, а од гледна точка на моќност тој е со мотор од 1000W, а другите се кој со 700, koj со 800. а Power juicer ако не се лажам 200 или 250W mu e motorot.

Не, ништо не треба да вариш или да лупиш. Само ако цедиш јаболко, ќе треба да го исечеш на пола за да го собере. Ама тоа е кај сите така. Ај баш сега ќе видам марка и дали има спецификации.

H

HITCH

Гостин
Јас имам соковник од Горење, ама нема блендер. Секој дел се вади посебно, премногу лесен е за чистење и склопување, а телото му е инокс. Сега е 5300 денари и вреди за парите. Јачината на моторот е 800 w. Јас сум презадоволна! Секојдневно го користиме година и нешто, моторот спие. Навистина сум презадоволна.

Земја на производство на сите ти е Кина, зависи како ќе ти се погоди. Порано имаше разлика помеѓу германска, турска и кинеска бела техника, сега се` е произведено во Кина поради ефтина работна рака. Замисли поефтино им е да го направат во Кина и да го дистрибуираат во Европа, отколку да го произведат во Германија, Турција или Словенија, па да го дистрибуираат во Европа... :tapp:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Каде поточно во прилеп??
Секој соковник ко ќе пробаш да го цедиш овошјето на "сила" т.е ко ќе притискаш посилно, ја фрла лушпата неисцедена. Односно се дешава да има цели парчиња овошје неисцедени ;)
Затоа ко ќе цедите сокче не запнувајте, шо полесно притискате тоа повеќе сок и нормално во делчето позади нема да ви остане неисцеден дел од овошје/зеленчук.

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Јас имам соковник од Горење, ама нема блендер. Секој дел се вади посебно, премногу лесен е за чистење и склопување, а телото му е инокс. Сега е 5300 денари и вреди за парите. Јачината на моторот е 800 w. Јас сум презадоволна! Секојдневно го користиме година и нешто, моторот спие. Навистина сум презадоволна.

Земја на производство на сите ти е Кина, зависи како ќе ти се погоди. Порано имаше разлика помеѓу германска, турска и кинеска бела техника, сега се` е произведено во Кина поради ефтина работна рака. Замисли поефтино им е да го направат во Кина и да го дистрибуираат во Европа, отколку да го произведат во Германија, Турција или Словенија, па да го дистрибуираат во Европа... :tapp:
Не баш сите. На Бош видов дека е произведен во Словенија (ако е бош германска фирма), Филипс во Холандија, Роксон пишува Made in PRJ (vrska nemam ova kade e)

H

HITCH

Гостин
Не баш сите. На Бош видов дека е произведен во Словенија (ако е бош германска фирма), Филипс во Холандија, Роксон пишува Made in PRJ (vrska nemam ova kade e)
Мх, да... ќе најдеш во Македонија произведено во Европа. Никој не ги проверува декларациите и вистинското потекло на производот. Најискрено ти кажувам, не се лажи дека ќе најдеш нешто што не е произведено во Кина, освен ако не си појдеш во Германија, Белгија, Франција па да си купиш од таму.
Мој совет, сечи го овошјето на пола или на 4 дела. Така ем поубаво ќе се исцеди овошјето, ем повеќе ќе ти трае соковникот. Мојот е 800 w мене може без мака да ме сомеле, ама овошјето го сечам на 4 дела. Да бидам искрена и портокалите ги лупам, премногу хемикалии содржат, а јаболка, киви, праски, кајсии со лушпа ги ставам, оти знам дека моите не ги се прскаат.
Мојот соковник крвнички го цеди овошјето, мене ми се погоди. Јас се преориентирав на свежо овошје, па го користам буквално секој ден. Во Горење самите ми кажаа дека е произведено во Кина и дека во Македонија нема соковници произведени во Европа. Фрижидери има на некои места, соковници не.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Киви обожавам, ама исцеден сок од киви во некој соковник е многу гадна работа. Мислиш 100 мушмули си изел у секунда. Некој одвратен вкус, бљак :confused: Као кал и мушмули да пијам :(

А

Атомската мравка

Гостин
Ние имаме дома соковник 2000-3000 беше купен али фрла доста течност па и др работи што се корисни плус чистењето е доста зафркнато затоа не го користиме.. моментално баш сега тестирав пасер кој вреди 9.99 евра да го порачаш преку интернет и вади добар сок од мандарини и портокали, само ќе си најдеш потесна (тврда) пластична чаша за да не ти бегаат овошјата и ги ги чистиш/лупиш и го уклучуваш во работа.. еве каков сок испадна подобро од ова здравје 100% природно :)

100_2969.JPG

После ќе пробам и со потврдо овошје како јаболко па ќе пишам резултати.

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дали сте некој запознаени како одат резервни делови со соковниците. Бидејќи овој соковник кој го имам дома знам дека е се ОК другото само еден од ножевите е скршен. Цела македонија ја поминавме и делот не го најдовме за него. Дали има делови откако ќе му заврши гаранцијата. Особено овие Макс ми се сумливи. Ме интересира и за Филипс и Бош ако сте некој запознаени како стојат со делови за нивните производи. Дали произведуваат резервни делови или послабо.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Прво ми се прочита препорака за СОНОВНИК.Си реков ај белја и за тоа ли почнаа препораки да бараат :)
Иначе и јас ти го препорачувам Power Juicer.

Kajgana Shop

На врв Bottom