До сите крводарители

• Креатор на темата Креатор на темата Famosito
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 јули 2012
Мислења
106
Поени од реакции
62
Локација
Штип
СЕ МОЛАТ СИТЕ РЕГИСТРИРАНИ КРВОДАРИТЕЛИ . ПОТРЕБНА Е ИТНА ДОНАЦИЈА НА КРВ ЗА МЛАДАТА ДЕВОЈКА МЕРИ АНТОВА(16) КОЈА Е СО КРВНА ГРУПА А+(ПОЗИТИВ). ДЕВОЈКАТА Е СО АКУТНА ЛЕУКЕМИЈА И СЕ НАОЃА НА ХЕМАТОЛОГИЈА - ДРЖАВНА БОЛНИЦА - СКОПЈЕ . СИТЕ ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ЗА ИНФО НА МОБ. НА МАЈКАТА ДРАГИЦА 077/ 590 -492 .

СЕ МОЛАТ СИТЕ РЕГИСТРИРАНИ КРВОДАРИТЕЛИ . ПОТРЕБНА Е ИТНА ДОНАЦИЈА НА КРВ ЗА МЛАДАТА ДЕВОЈКА МЕРИ АНТОВА(16) КОЈА Е СО КРВНА ГРУПА А+(ПОЗИТИВ). ДЕВОЈКАТА Е СО АКУТНА ЛЕУКЕМИЈА И СЕ НАОЃА НА ХЕМАТОЛОГИЈА - ДРЖАВНА БОЛНИЦА - СКОПЈЕ . СИТЕ ВЕ ЗАМОЛУВАМЕ ЗА ИНФО НА МОБ. НА МАЈКАТА ДРАГИЦА 077/ 590 -492 .

Зашто никој не одговара на овој број? Вчера се утепав вртејќи и ништо, ни да крене ни да се јави

Добро бе да ти еб*м државата шо пра со мојата крв јас сум а позитив ,уствари пола македонија има а позитив и пак нема крв .
Ќе дадев ама пред месец ипол имам дадено нема да ми земат :(

Добро бе да ти еб*м државата шо пра со мојата крв јас сум а позитив ,уствари пола македонија има а позитив и пак нема крв .
Ќе дадев ама пред месец ипол имам дадено нема да ми земат :(
Се шитка на Косове.

И јас сум А+ и дадов во декември на факс кога имаше како и 472929383 други кои се А+ и пак нема, комедии.

јавте се директ у трансфузиологија таму ќе ви кажат се

Ај кога ќе се јави некој, нека информирам дали има потреба или не. Вчера се собрало доволно крв и немало потреба за повеќе. За денеска не знам.

Едноставно не е можно да има недостиг на А+,не знам какви се не дубари се прават на Клиника.
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 18:48 ---
Се шитка на Косове.

И јас сум А+ и дадов во декември на факс кога имаше како и 472929383 други кои се А+ и пак нема, комедии.
Погоди кој е директор на трансфузија:vozbud:

и јас сум А+, на 26 септември дарував крв на училиште, покрај мене имаше уште еден куп деца... другиот ден од чкембари имаше крводарителска акција, па по 1 недела имаше уште една организирана крводарителска акција... кај отиде крвта ? тријат раце докторите... мани мани е работата.
иначе дека првпат дарував крв во септември, послем 6 месеци можи следен пат да дарувам или грешка сум?

и јас сум А+, на 26 септември дарував крв на училиште, покрај мене имаше уште еден куп деца... другиот ден од чкембари имаше крводарителска акција, па по 1 недела имаше уште една организирана крводарителска акција... кај отиде крвта ? тријат раце докторите... мани мани е работата.
иначе дека првпат дарував крв во септември, послем 6 месеци можи следен пат да дарувам или грешка сум?
може и на три месеци, но за тоа треба“тренинг“, односно да имаш давано бар 3-4-5 пати, па после тоа и да зачестиш. вака од прва не ти советувам.

може и на три месеци, но за тоа треба“тренинг“, односно да имаш давано бар 3-4-5 пати, па после тоа и да зачестиш. вака од прва не ти советувам.
Нема потреба од каков и да е тренинг,пред дарување се проверува хемоглобинот и ако резултатот е во рамките на нормалното,тогаш може да дарува крв.За мажи на 3,за жени на 4 месеци.

Нема потреба од каков и да е тренинг,пред дарување се проверува хемоглобинот и ако резултатот е во рамките на нормалното,тогаш може да дарува крв.За мажи на 3,за жени на 4 месеци.
Taka de.

A be, trening na krv?? Za krv davanje?? :facepalm:

Tri kruga okolu zgrada ebago.

Ne pred tri meseci od poslednoto davanje. od prvpat do milioniti.

Hitno e potrebna krvna grupa AB,se molat site ,sto se vo moznost da pomognat za informacii javete se na 070 26 58 68

Пред 6 месеци се праев операција на рамово, дали ќе можам сега да давам крв ??

Јас можам да дадам крв ако е потребно, кога ќе биде потребно напишете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom