Assassin's Creed III

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Играва е феноменална.Графиката е прејака,само ако го стаам на Very High тогаш сецка а на High многу добро иде а нема некоја разлика од Very High.Бостон некако не ми се допага,изгледа интересно,но некако е премал за разлика од Истанбул.
Едно прашање.Дали има некоја најава од Uisoft за нова АС?Пошто ако барам на Гугл ке најдам секакви глупости :)

M

Muranyi

Гостин
Ок средив :D Побарав на нет и го најдов ова и мене ми среди работа.Го пастам на англиски бидејќи ме мрзи да преведувам :D Чудно зошто не ставиле опција во самата игра за V-sync.

I had this fps drop in Boston too but I found a way to fix this. Go to C:\Users\Your username\Documents and locate a file called Assassin3.ini. Find V-sync from the file and change its value from 1 to 0 an then save it. This disables V-sync in the game and gives a major fps boost. At least for me it did. After I disabled V-sync the gameplay is smooth, even in Boston. I highly recommend that you make a backup copy of the file before making any edits to it.

И btw фала што се понудивте да помогнете Корун и Неонинџа :D
Како што видов,играва тера на DirectX 11.Дали може и таа вредност да се смени или?Многу ме нервира што ми сецка играва.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Играва е феноменална.Графиката е прејака,само ако го стаам на Very High тогаш сецка а на High многу добро иде а нема некоја разлика од Very High.Бостон некако не ми се допага,изгледа интересно,но некако е премал за разлика од Истанбул.
Едно прашање.Дали има некоја најава од Uisoft за нова АС?Пошто ако барам на Гугл ке најдам секакви глупости :)
Добро, ама Истанбул е единствениот град во Revelations. Тука имаш и Њу Јорк, мали градчиња како Лексингтон и Конкорд. Имаш и мисии на море, на острови во Карибите. А плус, меѓуграничната територија меѓу Бостон и Њу Јорк е двојно поголема од Рим во Brotherhood.

Нема официјална најава, ама се знае дека веќе работат на нова AC и има гласини дека ќе ја најават некое врем пред Е3, а таму ќе го пуштат првиот трејлер, со план да ја пуштат при крајот на годинава.
Исто како што направија со Brotherhood и Revelations.

Се надевам дека со следната игра ќе не однесат на Далечниот Исток, во Кина...пред 2 недели видов концепти нацртани од некој фан, демек како би изгледала AC ако е во Кина и се изгледаше супер.

Ако сакаш да видиш, еве ти линк за концептите од Кина.

Еве и некои други фан концепти за во Индија, Египет и уште многу други места.

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Од убисофт кажаа дека следната 100% нема да биде во египет, кина или период од втора светска војна.
80% пак ке играме со Конор но овој пат во Франција бидејќи во еден дел од играта Конор спомнува дека би сакал да ја посети франција во иднина.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
Од убисофт кажаа дека следната 100% нема да биде во египет, кина или период од втора светска војна.
80% пак ке играме со Конор но овој пат во Франција бидејќи во еден дел од играта Конор спомнува дека би сакал да ја посети франција во иднина.
леле жити се само конор не.
попрво би играла со некој француски пијаница или некоја француска кан кан плесачица отколку со конор.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
И ако веќе прават пак со Frontier, нека стават едно плус 15 Viewpoints, умрев од трчање за да ја откријам целата мапа

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
леле жити се само конор не.
попрво би играла со некој француски пијаница или некоја француска кан кан плесачица отколку со конор.
Јебига, сите се навикнавме на Ецио и сеа Конор ни е досаден. Шо знам, мене конор ми е супер таков каков што е. Земајќи во обзир какво детство има мислам дека е реално претставен, не зборува многу само си ја врши работата :D . Само не ми се свиѓа што постои многу мала поврзаност со асасините, се тепа за освета и да го спаси неговото село, а не во полза на асасините.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
Јебига, сите се навикнавме на Ецио и сеа Конор ни е досаден. Шо знам, мене конор ми е супер таков каков што е. Земајќи во обзир какво детство има мислам дека е реално претставен, не зборува многу само си ја врши работата :D . Само не ми се свиѓа што постои многу мала поврзаност со асасините, се тепа за освета и да го спаси неговото село, а не во полза на асасините.
Малце не знаеле шо да прават убисофт со него. Ко еве го направивме и сеа шо? Ајде да го ставиме во најбитните случувања што се темел на американската историја. Ајде! Ајде да фрла чај! Ајде!
Сериозно уште да ја потпишеше декларацијата на независност фалеше.
Ецио работеше во сенка, колку толку, вака го гледаш Конор на најбитните случувања и е глупо. Едно е да ги сретне историските личности, друго е да им биде десна рака. Кај Ецио или АК2 се охрабруваше стелтот, имаш неколку начина за неприметно да ја убиеш метата, куртизани, крадци или платеници. Кај Конор нема стелт, поентата на асасин е да користиш стелт.
Bottom line: Сакале да му ја наметнат приказната на Ецио, ама не им успеало.

M

Muranyi

Гостин
Отиде uninstall 3.дел.Премногу фрустрачки беше нискиот фрејмрејт за мене,а ионака ми беше безвезе и досадна со долгите филмски секвенци.Успеаа да усерат уште една прекрасна игра,срам да им е:P

Член од
13 јуни 2012
Мислења
28
Поени од реакции
3
Отиде uninstall 3.дел.Премногу фрустрачки беше нискиот фрејмрејт за мене,а ионака ми беше безвезе и досадна со долгите филмски секвенци.Успеаа да усерат уште една прекрасна игра,срам да им е:P
da da i da najgolemo razocaruvanje za mene ovoj del,Za Assasin creed se znaeshe najveke vreme pominuvash po pokrivite na kukjite celo vreme a sega samo za viewpoint se kacuva na nekoja crkva shto ti znam tamu... Ja izbrzaa mn mn ne trebashe tolku brzanje za ovaj del direktno skoknaa od zazemanjeto na istambul 1435 ili taka neshto pa Amerika 1750-1800 vo narednata moze da ocekuvame James Bond da bide Assassin ili 4ak Noris i da nosi Uzi mesto strelki..... neznam se nadevam deka gresham

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
da da i da najgolemo razocaruvanje za mene ovoj del,Za Assasin creed se znaeshe najveke vreme pominuvash po pokrivite na kukjite celo vreme a sega samo za viewpoint se kacuva na nekoja crkva shto ti znam tamu... Ja izbrzaa mn mn ne trebashe tolku brzanje za ovaj del direktno skoknaa od zazemanjeto na istambul 1435 ili taka neshto pa Amerika 1750-1800 vo narednata moze da ocekuvame James Bond da bide Assassin ili 4ak Noris i da nosi Uzi mesto strelki..... neznam se nadevam deka gresham
А кај требаше да не носат?

Сто пати рекоа од Ubisoft дека нема да работат на AC игра во модерно време, па, не треба да се секираме за Assassin како Bond.

А, ај кажи ми, шо праеше во Рим, во Brotherhood? Скокаше по покриви каде што имаше, а кај што немаше јаваше коњ. Исто е и тука. Градовите се поголеми и имаш дел од мапата кој е во дивината, каде што нема куќи, ама сепак можеш по дрва да се качуваш.

И не е избрзана. Околу пет години работеа на играта.

Сите се жалат дека многу одолговлекуваа со приказната, ти се лажиш многу брзо тргнале напред...

Член од
13 јуни 2012
Мислења
28
Поени од реакции
3
ne izbrzana kao koga e pushtena i kolku vreme e pravena tuku ne trebashe tolku napred da idat vo idninata 1800 sega veke nema prostor kade da idat ushte, moze nekoja ke napravat napoleon vo francija i posle ili treba da se zabijat vo 19 vek ili da se vratat nazad pak.Sepak sekoj ima negov vkus mene licno ne mi se dopadna ovoj del a ja cekav kako malo dete paketce od dedo mraz

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
ne izbrzana kao koga e pushtena i kolku vreme e pravena tuku ne trebashe tolku napred da idat vo idninata 1800 sega veke nema prostor kade da idat ushte, moze nekoja ke napravat napoleon vo francija i posle ili treba da se zabijat vo 19 vek ili da se vratat nazad pak.Sepak sekoj ima negov vkus mene licno ne mi se dopadna ovoj del a ja cekav kako malo dete paketce od dedo mraz
Нема врска. Трлиогијата заврши. Приказната на Desmond заврши.

Ама тоа не значи дека нема да има уште AC игри. Можат да не носат во кој било период, во која било земја. Зошто не пред нашата ера? Можат да не пуштат да лутаме низ улиците на Рим или да ги откриваме тајните на египетските фараони.

Можат да бидеме сведоци на Француската Револуција, или да не однесат во Империјална Кина.

Не мора да одат само нанапред. Можат да не носат и назад во историјата. Тоа е поентата на Animus.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Некако се сомневам дека завршила приказната на Дезмонд, сигурно Џуно ке му помогне, или пак да влезе во него, али не верувам дека со Дезмонд сме завршиле

Kajgana Shop

На врв Bottom