Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Франција нема добиено војна од времето на Наполеон, затоа и ми се смешни децава коа влагаат во филм и митовите за легијата на странци.Изненадува колку биле неспособни.Логистика им е ужас па молат за авиони за транспорт од соседите.Да не зборам што командосите не успееаја да го ослободат францускиот заложник кој наместо тоа беше убиен а во акцијата имаат и плус уште еден изчезнат.Имаат и соборен хеликоптер газела мислам каде загина пилотот
Франција нема добиено војна од времето на Наполеон, затоа и ми се смешни децава коа влагаат во филм и митовите за легијата на странци.
Све што е француско е преценето! Француско сирење, француско вино, француски парфем, ајфелова кула не знам што, цел живот во продавање магла го поминаа, али јбг дури има овци ќе има и овчари![]()
For BBC History "There were 53 major conflicts in Europe. France was a belligerent in 49 of them. In 185 battles that France had fought over the last 800 years, their armies had won 132 times, lost 43 and drawn once only 10, giving the French army the best record in Europe.
Абе што коментирате кога немате појма?
Па Франција интервенира во Мали по барање на владата на Мали за да ја задуши побуната на исламистите кои сакаат отцепување од Мали и формирање на нова исламистичка република!
Абе што коментирате кога немате појма?
Па Франција интервенира во Мали по барање на владата на Мали за да ја задуши побуната на исламистите кои сакаат отцепување од Мали и формирање на нова исламистичка република!
Мислам дека нема исламисти во ЦАР.Исто вакво барање пред некое време имало и од владата на Централно Африканската Република.
Мислам дека нема исламисти во ЦАР.
ЛИФГ наоружана со француско оружје и потпомогната со финансиска финансиска и дипломатска помош, сега се бори во северна Сирија против сиријската армија.
Некои аналитичари сметаат дека се работи за планиран напад за овие исламски групации да навлезат во Алжир и да ја дестабилизираат таа земја.
И што би значело ова?Ја наседнуваат Европа и насочуваат во војна со исламистите?Инаку жабариве биле разочарани од немањето конкретна поддршка од земјите во ЕУ за воените операвии во Мали. Дури и Америка вети, но се премислува...
војна со исламиститеИ што би значело ова?Ја наседнуваат Европа и насочуваат во војна со исламистите?