Воена интервенција на Франција/ЕУ во Мали

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Изненадува колку биле неспособни.Логистика им е ужас па молат за авиони за транспорт од соседите.Да не зборам што командосите не успееаја да го ослободат францускиот заложник кој наместо тоа беше убиен а во акцијата имаат и плус уште еден изчезнат.Имаат и соборен хеликоптер газела мислам каде загина пилотот
Франција нема добиено војна од времето на Наполеон, затоа и ми се смешни децава коа влагаат во филм и митовите за легијата на странци.

Све што е француско е преценето! Француско сирење, француско вино, француски парфем, ајфелова кула не знам што, цел живот во продавање магла го поминаа, али јбг дури има овци ќе има и овчари :)

Taoudeni_Basin_Map.gif

Абе Мали некако ќе ја поделат, на прв поглед се гледа кај ке оди границата, но Мавританија како ли ќе ја делат, видете нафтата колку незгодна позиција завзема.

Него додека е мирно да ја посетиме Мавританија, ми мириса на барут, чуствувам дека во блиска иднина нема да има човек кој не слушнал за неа.

Франција нема добиено војна од времето на Наполеон, затоа и ми се смешни децава коа влагаат во филм и митовите за легијата на странци.

Све што е француско е преценето! Француско сирење, француско вино, француски парфем, ајфелова кула не знам што, цел живот во продавање магла го поминаа, али јбг дури има овци ќе има и овчари :)

-Зошто француската легија на странци е најсилната единица во француската армија?
-Затоа што е составена од странци! :D:D:D

-4 најкратки книги во светот

Етиопски кувар
Добрите дела на Јозеф Менгеле
Француски херои
Француски воени победи

-Како се викаат 300 000 луѓе со рацете горе?
-Француските вооружени сили

:D :D:D:D:D:D:D:D

Некоја основа за француската воена историја??? , или само првачиња има на темава. (n)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_French_wars_and_battles

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_history_of_France

For BBC History "There were 53 major conflicts in Europe. France was a belligerent in 49 of them. In 185 battles that France had fought over the last 800 years, their armies had won 132 times, lost 43 and drawn once only 10, giving the French army the best record in Europe.

Абе што коментирате кога немате појма?

Па Франција интервенира во Мали по барање на владата на Мали за да ја задуши побуната на исламистите кои сакаат отцепување од Мали и формирање на нова исламистичка република!

Аха,значи сега преминаа од борба за демократија во борба за суверенитети на државите ...

OK, не сум во тек...

Германија ќе помогне во мисијата во Мали
пред 5 часа 0

Теми: Германија, мали, Франција
Коментари: 0

Германија е подготвена да помогне со воени авиони за транспорт на француската и ЕКОВАС мисија во Мали, изјави денеска министерот за одбрана на Германија, Томас де Мезиер.

Според него, Германија нема да испраќа војници во Мали.

Помошта од Германија најверојатно ќе бидат четири воени авиони за транспорт (Transall C-160) со капацитет за превеоз на околу 90 војници секој, и авион Ербас 310, јави ДПА повикувајќи се на свои извори во Министерството.

Абе што коментирате кога немате појма?

Па Франција интервенира во Мали по барање на владата на Мали за да ја задуши побуната на исламистите кои сакаат отцепување од Мали и формирање на нова исламистичка република!

Исто вакво барање пред некое време имало и од владата на Централно Африканската Република. Французите одговориле, негативно со изговор дека не се мешаат во внатрешните работи на други суверени држави. Кое лицемерие. Инаку, северот на Мали е богат со ураниум и други природни богатства.

И јас се чудам што се коментира кога се нема појма??? :sneaky:

ЛИФГ наоружана со француско оружје и потпомогната со финансиска финансиска и дипломатска помош, сега се бори во северна Сирија против сиријската армија.

Некои аналитичари сметаат дека се работи за планиран напад за овие исламски групации да навлезат во Алжир и да ја дестабилизираат таа земја.

Реков јас дека играта е поголема. Од подлата улога што Франција ја изигра во Либија (Берлускони јавно призна за што се работи пред некој ден), преку Сирија, сега Мали и Алжир, војната што ја наметнаа сега станува глобален конфликт.

Исламскиот "Крвав батаљон" ја нападна централата за природен гас во источен Алжир и зема 41 вработени таму како заложници, повеќето од нив Британци, Французи и Американци.

Sahara hostage siege turns Mali war global

http://news.yahoo.com/sahara-hostage-siege-turns-mali-war-global-010547607.html

Инаку жабариве биле разочарани од немањето конкретна поддршка од земјите во ЕУ за воените операвии во Мали. Дури и Америка вети, но се премислува...

најискрено....дури и да звучи малце грубо...ама ме заболе за ситуацијата во Мали :)

Инаку жабариве биле разочарани од немањето конкретна поддршка од земјите во ЕУ за воените операвии во Мали. Дури и Америка вети, но се премислува...
И што би значело ова?Ја наседнуваат Европа и насочуваат во војна со исламистите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom