Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
Немиен го примивме денес од Јанка, маму и ..... :mad::mad: ! Не осакати, ваков колоквиум на душман не се дава. Прашањата на Фотката изгледаат смешно во однос на овој ѓавол што не снајде денеска. Копано од амбисот, каде сунце не сија .. ПОКОЉ !!

Инвестиции Втор колоквиум
1.Период на дисконтирање и избор на нулта точка-раскажување
2.Сензетивна анализа на почетокот дефиницијата на дополнување ги нема зборовитепресметување и нето приливите.
3.На 282 стр на дополнување деф. за проектен менаџмент треба да се дополнат ,Проектен менаџмент и мониторинг и контрола
4.298 стр. на дополнување, Гантограми треба да се дополне и редоследот на извршување.
5.на закор на 302стр. Вториот чекор е шема на мегузависност да заокружеш
6.Анализа на времето според Pertметодот-раскажување
7.На заокр. имаше нешто за планирање на човекови ресурси 302 стр
8.Страна 333 на дополнување , иницијала фаза-ланирање треда да се дополне
9.стр,336 на раскажуване шемата на едната група ,а на другата стр 338 за мониторинг и шемата за контрола .
10.343 страна на заокр за Увидот во текот на двивање на проектот се врши од инспектори и прокт менаџер на заокружуване
11. На дополнување на 184 страна деф под формулата Дисконтен фактор покажува колку вреди еден денар.......

Задача за NPV
Декане, а некои прашања финансиски менаџмент за втор колоквиум?

Финансиски менаџмент ви е фотов или маџова? дајте прашања некои и од каде учите?

Od slajdovite i od knigata ucime....
--- надополнето: 23 декември 2012 во 18:12 ---
Немиен го примивме денес од Јанка, маму и ..... :mad::mad: ! Не осакати, ваков колоквиум на душман не се дава. Прашањата на Фотката изгледаат смешно во однос на овој ѓавол што не снајде денеска. Копано од амбисот, каде сунце не сија .. ПОКОЉ !!
Jako ne zaeba Janka.....gjavol od zena

Стварно ли МОРАЛО да се прикачуваат семинарски по Англиски на курсот на е-учење ?? :cautious:

Btw : Семестаров една 8ица ако се фати, ќе биде за частење .. :cenzura::unsure:

А кога се предаваат/прикачуваат тие семинарски по англиски? На нас никој ништо не ни кажал :confused:

Ke zamolam nekoj sto se sekava na prasanja za vtor kolokvium po monetarna da napise...vi blagodaram :)

Што се учи по финансиска математика, четврти семестар? :)
Да се обезбедам со материјали јас уште сега :rolleyes:

Што се учи по финансиска математика, четврти семестар? :)
Да се обезбедам со материјали јас уште сега :rolleyes:
Ако имаш учено средно економско, задачите од 3 и 4 година. Пресметување на каматна стапка, пресметување на вредност и сл. Ако сум грешка нека ме поправи некој бидејќи и јас сум сега 2 година :unsure:

До 15ти најкасно, затоа што уплатите си каснат секогаш.. а заверката е од 21.01.. а не може да се завери/запише семестар без да се пријават семинарските :)

До 15ти најкасно, затоа што уплатите си каснат секогаш.. а заверката е од 21.01.. а не може да се завери/запише семестар без да се пријават семинарските :)

А уплатниците со семинарските треба да се евидентираат на студентски прашања, или не ?

хммм мислам не, не се сеќавам лани како беше.. :unsure: Знам само дека чекавме на е-индекс да стасаат парите за да ги пријавиме семинарските, оти без пријавени семинарски не сакаа на студентски да заверат семестар :mad:

a административни такси колку требаше да се уплатат, една или број на предмети X 50ден

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom