А што мислиш ти дека ова се вонземјани? Тоа се ангели ил икако што пишува во библијата синовите на сонцето.
еве ти уште две поучни видеа дека целата работа со нло е маска и дека тоа сакаат да го искористат за креирање на новиот светски поредок.
Zote, два пати ти поставувам прашања на кои одбегнуваш да дадеш одговор. Само лепиш видеа за кои поим немаш што се и што обработуваат како што успеав да забележам, а ко ништо друго, само ја докажуваат спротивната поента од твојата.
Треба да ги поставувам пак прашањата или ќе бидеш good boy и сам ќе си ги прочиташ одново, ќе размислиш, и ќе одговориш
ZOTE што по ѓавола ти значат видеата кои ги ставаш по темиве???
Ни самиот не знае.
Значи има неколку прашања за кои кога ќе се постават станува јасно кој се нло.
факт е дека имало контакти но човештвото е во лага и измамено дека се тоа посетители од друга планета.
А за што се другите планети? И која би била смислата само ние да сме единствен облик на живот? Толку арогантно размислуваш?
карактеристики на контактите:
1) - осеќај на страв, и ужас кај тој што контактира;
Не е точно. Кај некои - да, кај други не. Имаш контакти каде се се сведува на пријателска комуникација надвор или во летало.
2) - насилство од страна на "вонземјаните" Над неговата воља и телото;
Пак - во некои случаеви, не сите. Или ти ги земаш в предвид само тие случаи кои ти одговараат?
3) - бесмислено земање на примерок на кожа (не се зне зашто и за која цел);
А, за ова немаш објаснение? Ајде нека ти проработи мозочето, размисли убаво зошто би било тоа. И дали "демони" би го правеле тоа.
И навистина, зашто толку многу НЛО "слетува" право на сред пат? ЗЋашто толку совршени бродови захтеваат толку чести "поправки"? Зашто на нихвните патниц им е потребно да собираат толку мноштво камења и стапови (нон стоп повеќе од 25 години) или да "тестираат" толку мноштво љуѓе?
Индивидуални истражувања. Од друга страна, се работи за вонземјани, па од каде ние ќе знаеме за нивните начини на размислување 100%?
Сите сцени со контакти се лишени од секаква цел и се бесмислени.
Според тебе, кој ни самиот не може да се објасни, нити видеата кои ги постира.
ова е само дел од доказите и затоа ако те интересира прочитај ја книгата љуѓе и демони која има 66 страни а го обработува нло од 46 страна. значи друго не мора д ачиташ прочитај го делот само за тоа. и ќе ти стане јасно ќе познаеш вистината.
http://rapidshare.com/files/314418040/ljudi_i_demoni.pdf
Пак, ќе прашам, од кога демоните се возикаат со летала наоколу?
И ако се демони, објасни како можат да се прокреираат со луѓето? Да имаат физички полови односи (Нефилим)?
И од кога се демоните склони кон умирање?
Еве и на македонски:
Речиси е сигурно дека постојат вонземјани, но луѓето треба на секој можен начин да се обидат да избегнат средба со нив, порачува Стивен Хокинг, споредувајќи ја можната "посета" на нашата планета со откривањето на Америка, во кој случај ние би ја доживеале судбината на Индијанците.
извор
Ме плаши колку може да биде во право типов :S но од друга страна... и сами знаеме дека некогаш и ние прикажуваме добра страна спрема новите нешта кои ги откриваме
Ги имам читано неговите перспективи за егзобиолошкиот свет во универзумот ( а ја гледав и документарката на Дискавери од која го цитираше делов), и мислам дека има многу добри поенти. Но, не се согласувам дека сите или најголемиот дел од вонземјаните би биле агресивно настроени кон нас како вид. Секако и ова е само претпоставка, но сепак не мислиш дека е малку нелогично ние да сме единствените кои имаат развиено некое солидно ниво на морал и етика кога станува збор за третман на останатите живи суштества, ако можеме така да го наречеме?
Значи за нежива природа,но за жива природа-јас мислам дека ако веќе немаш фајде од стадото Офци....КОЛЕШ!!
Чунки....ќе дојдат не ВОЛЦИ туку ЛАВОВИ!!
Да, тоа ти така би постапил, како
ЧОВЕК.
Јас не го третирам тоа како мит. Зборам за тоа што ќе најдеш како објаснение за терминот лемур.
Како е можно кога е МИТ-нема НАЈВЕРОЈАТНО И МЕЈБИ!!
Јас реков дека е можно. Митот е збор кој други го употребуваат.
Јас гледам-кои се останатите,зошто дошле и АКО) веќе сме биле СОВРШЕНИ РОБОВИ....Зошто друга генетска Манипулација(ами Еволуцијата на формите на живот).
Најдобриот затвор е тој во кој луѓето не знаат дека се заробени и живеат во илузијата на слобода.
Заборавив кој го има кажано ова.
За останатите, сакаш листа?
Чекај да ти објаснам-не може повеќе раси од една фракција!!
Фракција е на пример ГРУПА ИСТА која се одделила Поради Х-причини.
Значи збориме за СОЈУЗ!!
Whatever term makes it sound more logical to you. Повеќе раси, со заеднички идеи и ставови. Тоа е.
if it suits you better, you can call it the Galactic (Con)Federation
Chess does not evolve-but human warfare YES,so it's not Logical your "God-like Version" because as you said they made genetic manipulation,which leads us to conclusion that THEY KNOW THE WAY WE EVOLVE!!!
That's why I said, a chess play from a God's perspective. It's not plain chess. And since they know the way we evolve, they know exactly what parts of us to tweak and modify. Get it?
Assumption based on assumption.
That's Unwise,thus Irrelevant.
Yes, that's according to me, theory-wise. According to you ass-wise.
Но 90% од темите во Мистерии се базирани на претпоставки Паметен Заднику. Изгледа заборави во кој форум дискутираш. Тука нема релевантно/нерелевантно. Да беше така, ништо немаше да се дискутира на форумов.
Робови...има доволно Нуклеарно оружје+ хемиско да го уништи светот 5000 пати...30 микрограма VХ се смртоносни-атропин не помага!!!
И нуклерките ги имаат исклучено голем број пати. Со други зборови, рендерирани се како неупотребливи. Имаш официјални извештаи од луѓе инволвирани во такви инциденти.
Има но НЕ ЗА ЗАГОВОРИ,туку за инфо-информациите вредат!!
Вредат жими г'зов ако сите беа паметни луѓе како тебе.
Да го платиле дебело, и сега ќе кисне 70 години во затвор. КАДЕ СЕ ПАРИТЕ, ПАМЕТЕН ЗАДНИКУ!? НА ШТО ЌЕ ГИ ТРОШИ!?
He wasn't taking info-he was deleting crucial system files that shut down many mil computers(navy has suffered-NASA indirectly...think about the spy and navigation satellite's)
Пак ќе прашам, да не очекуваше да го признаат тоа што го набројав?
Фајловите се избришани,координација е изгубена и штета е направена-истиот мислел дека нема да го фатат...аххх ЖЕНИ
+ со самиот Shut DOWN на мрежата која ја нападнал тешко дека ќе извлечел нешто бидејќи како прво станува збор за јака енкрипција-тој нема никакви сочни информации или пак критични-да ги имал-немаше да преживее,а сега пак на конспираси ТВ кај што лоботомираат-нема шанси НИКОЈ да го чепне(ќе го направат херој).
Ако беше убиен, тоа ќе беше индиректна потврда за тоа што го нашол, и ќе се сметаше за truth martyr. А ти имаш потврда дека навистина фајловите се избришани? Немаш. А и врска немаш.
Тераформинг технологија...хммм немаме а на марс атмосферата е сулфур диоксид-само истражувачки мисии,па ако има услови...здравје...
Си бил на Марс, или НАСА инфо?
НАСА има кредибилитет, колку што имаат и луѓето од скиентологија.
Јас не гледам разлика меѓу нив, и кога некој тип ќе излезе со приказна дека бил на Марс и дека НАСА лаже (па НАСА после ќе рече дека типот лаже/луд е and so on and so on).
Технологијата на тераформација е доста реална инаку.
The point is that you don't have nor point nor a clue,therefore irrelevant all text...I WILL ask YOU again LOCATION OF THE PLANET PLEASE???
Ти ја кажав локацијата веќе, зошто пак прашуваш?
А за тоа кој има поим, поента а кој прави претпоставки ти кажав погоре.
"ЧУДАТА НА НАЦИСТИЧКА ГЕРМАНИЈА"
Ајде да ја урнам убавата фантазија на сите членови и гости за мистеријата за НЛО и воземјани.
A јас да ти ја довршам недоработената приказна?
Гледам си земал да копаш малку длабоко. Уште да си се потрудил малку повеќе ќе беше супер.
Преку 2500 нацистички научници од Германија работат на проектот на летало кое ќе користи алтеранитвни извори на енергија и кое ќе може да се маневрира во сите можни положби.
Оригинално насловен како "Project Bell", проектот е испланиран и започнат од страна на пратениците на Vril - баварско тајно окултистичко друштво, кое, да .. погоди, контактирале редовно со вонземјани од соларниот систем на Алдебаран. Сега, може да се смееме на ова, но децата на овие окултисти се токму тие научници кои го создаваат прототипот на леталото Bell, а подоцна и други слични летала. Ако се луѓето се само обични одлепени шутраци, од каде ги добиле информациите за да изградат такво нешто? Која е поентата да измислуваат приказна дека контактирале со вонземјани кои им помогнале околу дизајнот на леталата? Ако не е така?
Самиот Никола Тесла има тврдено едно дузина пати дека и тој контактирал со вонземска цивилизација од која добил соодветно почетно знаење за неговите изуми.
Што значи пак сме назад кај вонземјаните. Се појавуваат како мирудија во секоја "чорба". Т.Е. како Smart Ass во секоја тема
Американците подоцна баш поради тоа стапуваат во контакт со Зетанците поради тоа што го виделе во Баварија како прогрес од страна на вонземска помош.
Почнав да се смеам на постовите на членовите, за разни верзии за постоење на НЛО и воземјани и не издржам, а да не прокоментирам.
Јас пак на ова се изнасмеав:
Н(ацистички)
Л(етечки)
О(бјект)
- А
U.F.O. што ќе значи?
Ugandian
Flying
Object?