Jamie Woon

• Креатор на темата Креатор на темата Шкорпион
  • Време на започнување Време на започнување

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Локација
Meridian (Earth 99-2525)
Jamie Woon е (по)нов изведувач од Велика Британија кој се проби некаде втората половина на 2010, и полека станува се попопуларен.

Има интересна боја на глас, чувство за ритам, и аранжман на звуци (голем дел од музиката на песните е изработена токму од него). И сам си ги пишува своите песни, кои исто така често не спаѓаат под типичното што го нуди овој пазар, туку како испеана поезија.

Начинот на кој звучи е како да пее soul музика, но на акустична или електронски подгреана трака (нешто што јас лично го немам сретнато кај друг изведувач). Неретко, можат да се забележат и примеси на R&B и dubstep во неговата музика.

Еве нешто од него:

Hope you like it :D

нема поуба песничка од night air :D

претпоставувам сите знаат за:

Таа сега се врти по радио, ама се вртеше долго време и Night Air, барем станициве што ги фаќам општо, не само нашиве добро познати.

Добар е Jamie, го слушам одвреме-навреме, албумот му е солиден. Очекувам добра музика од него во иднина.

Екстра е, си го имам на iPod-от, редовно си го слушам кога идам накај работа.

Како опушта човеков, за мерак е.
Night air обожавам да ја слушам додека седам на тераса, темница насекаде околу мене и летно ветерче ми дува во грб...
Прекрасно...

Башка стиховите: I've acquired a kind of madness, daylight fills my heart with sadness... :love:

Онаа најт еир малце порничка песна или немичинат ушиве? :pos:

Исклучително пријатни песнички има. Која од која поубава, рај за уши. :love:

Jamie Woon ми е еден од омилените изведувачи. Скоро сите песни му се ремек дела. Омилени песни од него ми се Middle, Street и Shoulda.

Shoulda, Night Air и Lady Luck.
Сите посебни на свој начин.
Shoulda секогаш ја слушам ко ми е преку глава од сѐ и коа не знам како да постапам.
Night Air ми е песна шо ме дига буквлано до небо. Деловите кај шо вика I control the skies above us и Till the morning makes me angry ми се посебно моќни. Особено пошо секад ја слушам навечер, сам, на слушалки со отворени прозори и дигнати ролетни.
Lady Luck ми е песна шо ја слушам коа мислам на љубов.

Одличен е. Би сакал и нов материјал од него

Back
На врв Bottom