Sony објави официјални фотографии од Xperiа Z и ZL

• Креатор на темата Креатор на темата Avenger99
  • Време на започнување Време на започнување
A

Avenger99

Гостин
sony-objavi-oficijalni-fotografii-od-xperia-z-i-zl-116638.jpg Sony на својот официјален јапонски сајт ги објави првите официјални фотографии новите смартфони од Xperiа Z и ZL, кои функционираат на Android оперативниот систем.
Пред нивното претставување кружеа многу шпекулации околу моделите, а според очекувањата Xperiа Z треба да биде водоотпорна, да има екран од пет инчи и камера од 12 мегапиксели. Исто така овој паметен телефон треба да има 2GB RAM, како и процесор со четири јадра и работен такт од 1,5Ghz.
Фотографијата покажува дека Xperiа ZL ќе има слично тело како и Xperiа Go, како и предна камера во долниот десен дел.
Sony би требало да ги претстави новите уреди во текот на овој месец на CES или пак во февруари на Mobile World Congress.
Извор:http://kajgana.com/sony-objavi-oficijalni-fotografii-od-xperia-z-i-zl
Ваши мислења за новите модели на Sony?:)

Предобро, септември сакам да зимам икс 10...ама за вој ...

Ми се допаѓа што наскоро секој ќе може да си дозволи солиден смартфон, ова веќе се чудовишта кои мене лично не ми се потребни. :)
Како испаѓаат вие "чудовишта" така на послабите смартфони им се намалува вредноста и секој си дозвоува ама ..

Конечно android телефон од Sony вреден да го носи називот flagship продукт (y) Уште да ја средат работата со апдејтите и супер ќе биде.

Конечно android телефон од Sony вреден да го носи називот flagship продукт (y) Уште да ја средат работата со апдејтите и супер ќе биде.
Полека полека Sony се враќаат со светот на смартфоните,убаво е да се има уште еден добар избор на андроид покрај Самсунг и Хтц :)

Полека полека Sony се враќаат со светот на смартфоните,убаво е да се има уште еден добар избор на андроид покрај Самсунг и Хтц :)
Уште се далеку од враќање.
Quad-core после една година и jelly bean после една година, а веќе излезе Android 4.2 (како и да се вика...)
Плус flagship телефоните им добиваат по еден апдејт, а и тој еден касни и по една година.
Далеку се од враќање Сони уште.

Од хардверска страна е одличен Full hd резолуција и krait quad-core, ама софтверот и подршката ги кочи за да бидат конкурентни на самсунг.

П.С. Уште колку букви од азбука им останаа, претераа веќе со имињата. Xperia S, P, U, J, V, T, Z, E

Уште се далеку од враќање.
Quad-core после една година и jelly bean после една година, а веќе излезе Android 4.2 (како и да се вика...)
Плус flagship телефоните им добиваат по еден апдејт, а и тој еден касни и по една година.
Далеку се од враќање Сони уште.

Од хардверска страна е одличен Full hd резолуција и krait quad-core, ама софтверот и подршката ги кочи за да бидат конкурентни на самсунг.

П.С. Уште колку букви од азбука им останаа, претераа веќе со имињата. Xperia S, P, U, J, V, T, Z, E
Да,после една година,ама сите знаеме што се случи во Јапонија последниве 2 години :).Можеби каснат со софтверот,ама си имаш root бе другар :)

Да,после една година,ама сите знаеме што се случи во Јапонија последниве 2 години :).Можеби каснат со софтверот,ама си имаш root бе другар :)
Имам Sony Ericsson Arc S, апдејт има излезе од сони за ICS, со многу багови ама не е битно, и џабе сега што има ромови за JB кога сите имаат багови, треба прво Сони да извади jelly bean па после да се портира.
Root не менува апсолутну ништо, потребен ти е за некои апликации само.

Инаку сега прочитав дека ке излезе во март со цена од 650 евра :facepalm:

Имам Sony Ericsson Arc S, апдејт има излезе од сони за ICS, со многу багови ама не е битно, и џабе сега што има ромови за JB кога сите имаат багови, треба прво Сони да извади jelly bean па после да се портира.
Root не менува апсолутну ништо, потребен ти е за некои апликации само.

Инаку сега прочитав дека ке излезе во март со цена од 650 евра :facepalm:
Jelly Bean e изваден веќе за сони,мислам оти веќе Xperia T во некои земји доби офицјален апдејт..Чекај малце,што се чудиш,за таков телефон очекуваш цена од 300 евра?Дај не ме заебавај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom