Благодарамзелено пазарче една женичка држи тезга

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Благодарамзелено пазарче една женичка држи тезга
Кажувај подетално за ова![]()
Има некој испробан чај за висок притисок кој би можел да го пијам паралелно со пилулите за висок притисок што ги пијам на дневна однова?
Да споменам дека пијам екстракт лук апчиња покрај Лориста Ха пилулите како најдобра превентива, но сепак не можам да го средам притисокот.
Наутро од будење при редовната контрола кога телото е најодморено знае да биде 150/100.
Чај од магданос тера на мокрење.Нешто чајче за висок крвен притисок како суплимент покрај редовната терапија што ја примам?
Засега пијам пилули од лук.
Знам за газираните сокови и алкохол дека се непрепорачливи исто како и се што содржи содиум, но за вода и останати течности не сум прочитал никаде.Чај од магданос тера на мокрење.
Инаку секоја течност го зголемува крвниот притисок.
Исто така крвен притисок намалува кечап, патлиџан или домашно припремен кечап т.е. се што содржи патлиџан.
Ако го пишат тоа би престанале и вода да пиеме.Знам за газираните сокови и алкохол дека се непрепорачливи исто како и се што содржи содиум, но за вода и останати течности не сум прочитал никаде.![]()
Удри на содиуми, содомиуми и газирани пијалаци и ич гајле да немаш. Иако притисокот ќе ти биде нешто повисок 10% од времето, шансите да добиеш здравствени компликации ти се исти како и да си ги избегнувал. Мислам дека Џуди Денч еднаш му рече на Џемс Бонд дека имал џентлменски однос кон смртта. Не дека сум Џуди, ама и ја ова го пропагирам.Знам за газираните сокови и алкохол дека се непрепорачливи исто како и се што содржи содиум, но за вода и останати течности не сум прочитал никаде.![]()
Во времето кај мене во селово се кажуваше една анегдота слична на тоа, уште пред Флеминг да го напише Бонд било ова.Удри на содиуми, содомиуми и газирани пијалаци и ич гајле да немаш. Иако притисокот ќе ти биде нешто повисок 10% од времето, шансите да добиеш здравствени компликации ти се исти како и да си ги избегнувал. Мислам дека Џуди Денч еднаш му рече на Џемс Бонд дека имал џентлменски однос кон смртта. Не дека сум Џуди, ама и ја ова го пропагирам.
Нешто чајче за висок крвен притисок како суплимент покрај редовната терапија што ја примам?
Засега пијам пилули од лук.