Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 458 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.192
Член од
15 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
3
па тоа видиш, баш тоа сакам да ти кажам, јас кажувам што и како се зборело, врз основа на што се правени филмовите (не им прднало сигурно на памет еј ајде сега ќе ја земеме ареа 51 како фантазија), а ти тука искочи со сигурност да збориш ова вака е, она онака е... Прво научи нешто околу сето ова, и после постирај, а не без познавање од проблематиката, ендоставно да се втурнеш и да кажеш абе што ви е на вас, вака е работата... :wink::wink:
:pos2: :pos2: :pos2:
OK , fala za sovetot , ne se razbirame jas i ti , pozdarv :salut:
p.s Samo kade vide deka tvrdam so sigurnost , nesto , ako nesto e sigurno toa e smrtta .
p.s 2 Izvini golem poznavacu na problematikata , ti se klanjam :drk:

Член од
26 септември 2007
Мислења
89
Поени од реакции
1
уживај, и немој многу да се клањаш, ќе ти стане навика :wink: Не, сериозно, го каѓав моето мислење, ти твоето и толку, сега останува само дебатирањето :wink::wink: И уште нешто, не барај ни ти нити пак некој друг тука докази, не за џабе овој подфорум се нарекува мистериии... Да беше со докази, ќе се нарекуваше Наука или Историја и сл.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Италијанските научници заклучиле дека за серијата пожари, кои ги зафатиле домашните апарати, биле одговорни вонземјани бидејќи го тестирале своето ново оружје.

Едно село во Сицилија било на сите насловни страници пред три години по несреќата во која сите апарати од домаќинството како телевизори, телефони, фрижидери, печки, започнале сами од себе да горат во пламен.

Италијаните заклучиле дека вонземјаните на овој начин го тестирале своето ново оружје. Набрзо била побарана помош од војската која веднаш пристигнала на местото на настанот. Во екипата пристигнале воени инжинери и научници да ја истражат оваа невообичаена појава.

Пироманијата веднаш била исклучена, а главниот егзорцист во Ватикан го обвинил Сотоната. Докази за можно слетување на НЛО се пронајдени во непосредна близина на едно локално поле, каде се гледало запалена трева во облик на круг.

- Не кажуваме дека сме виделе мали зелени суштества од Марс како го предизвикуваат пожарот, но тие пожари биле невообичаена и чудна појава - рекол Francesco Mantegna Venerando, шеф на цивилната заштита на Сицилија. hmmm e ova deneska go najdov na tocka.com.mk

Член од
4 април 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
Различни видови на вонземјани

Greys
Reptoids
Draconians
Plejarens
Cassieopians
Shape shifters
Nordics
Sleepers invisible shape shifters
Oh and Chupacabras(no really)

една теорија вика дека..наводно ке има три фази на живот на планетава..едниот е поврзан со рептилите и диносаурусите,другиот е сега хуманоидите и трет ке е грејовците или период кога со земјата ке доминираат инсектите

The Greys

1,50 см висина греј во боја со големи очи ако на бубачка малечка уста и мало носе.3 прсти и палец долки слаби рамена и нозе.Често е во комбинација со малечки животинчинја.Најчест тип сврзан со грабнувањата од вонземјани.

The Reptoids

1,70 см висина со црвени очи слични на гуштерите,многу гадни со кратки зборови...Се мисли дека чивеат во подземни бази односно има гласини дека ги имаат запоседнато америчките подземни воени бази...и живеат од Човечка крв..

Blonde Nordic Humanoids

нормална човечка големина многу слични на нордиските народи..човеколики но ова сеуште се дискутира???поврзании се со грабнувања покрај морињата но не се злобни како претходните други раси.

Chupacabras

Најнов од видовите на алиени,првпат видени во бразил 90 години.Сличност имаат во изгледот како гаволот и со чудна киселкаста насмевка...Црвени жар очи со три големи рога и се верува дека му ја пијат крвта на жртвите.Многу од истиве се наогаат во Централна Америка и се претпоставува дека можат да летаат.

http://www.unexplained-mysteries.com/forum/index.php?showtopic=39563

Cryptozoology

Cryptozoology (од Greek: κρυπτός, kryptуs, "hidden"; ζῷον, zфon, "animal"; and λόγος, logos, "knowledge" or "study" – c.f. zoology) што значи потрага по животни кои хипотетички постојата за кои цврсти докази не постојат.Оваа наука исто вклучува и потрага по видови на животни кои исчезнале од начиов камен.

Лугето кои ги изучуваат овие луге се викаат криптозоолози,а сучтествата кои се изучуваат од нив "cryptids",термин користен од John Wall во 1983.

Цитат
John Wall (1620–1679) was a Catholic martyr and saint.

He was born in Preston, Lancashire, and entered the English College, Douai. He was ordained a priest in 1645 four years after entering. He remained Master of the Novices until 1656, when he moved to Worcestershire. Here he became a Governor (Six Master) of the Royal Grammar School Worcester. In 1678, he was apprehended and sent to Worcester gaol. His trial was on April 25. After being sent to London he was brought back to Worcester and executed for being a Catholic priest and exercising as such.

www.trueauthority.com/cryptozoology/moore.htm

http://benthicbohemia.wordpress.com/

http://www.unexplained-mysteries.com/forum/index.php?showtopic=39563

Rod (cryptozoology)

Rods, a rather new entry in the field of cryptozoology, are said to be creatures which flit about in the air at such a high speed as to not be seen by the naked eye. Rods appear to be observational artifacts produced by rapidly flying animals. Practically all sightings of rods are based on video evidence, due to the propensity of video cameras to produce characteristic stroboscopic artifacts when imaging rapidly flying animals, especially insects, but also including birds. Their recent popularity seems to be a result of media exposure in television and in tabloids. Jose Escamilla, has appeared in numerous interviews and television "investigations".

<<< :salut:

<<< :nesum:

Член од
15 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
3
Cupacabrata poveke lici na nekoe kuce ,cija kucka go ostavila za sosedot - macor :pos2: :pos2: ...( a mene mi smrdi na "mestenka" )
A ovie Rods ili Criters , mnogu cesto se pojavuvaat , ako ne se lazam mozat da se vidam samo so kamera za nokno snimanje , zabelezani ( snimeni ) za prv pat se od 195 i nekoja , ima na you tube prikazni za ova kolku sakas , i se veli deka se nekoj vid na zivotni koi se adaptirale za zivot vo pogornite delovi od atmosferata .... itn ....

A za Chupacabraaa se veli deka imaat kengurski noze , postaveni kako na kengur i mozat mnogu brzo da se dvizat , a zrtvata ja ostavaa bez kapka krv :nesvest: , pritoa mestoto od kade ja zmukaat e hiruski precizno iseceno ( dupnato ) , WOW , najcesto sakaat da mezat zajci , kozi ( od tamu mu e imeto ) i kravi , a za desert po nekoe pile :zlo: ...

mene posebno me zaiteresiraa Rods i Criters , ali toa vo nekoja druga tema :)

Член од
4 април 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
штета неможам да го најдам 3 дел од ова како се факале rods..._
може мала помоШ ОД колегиве????:nesum:

Член од
15 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
3
штета неможам да го најдам 3 дел од ова како се факале rods..._
може мала помоШ ОД колегиве????:nesum:
Nema nigde , ili jas ne mozam da najdam ....

Bas naitreresniot del , koga ko faka Rod-ot ( Skyfish ) , mozda zatoa fali , oti ovoj klip e sranje , ako go fatil ke imase najgolema gledanost :):tv:

Член од
4 април 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
кој чека ке одчека..може уШте чека да му дојде ..за да го фати..:pos2:

како и да е ова е интересна појава и вреди да се подетално испита..нели???
:wink:

Член од
15 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
3
кој чека ке одчека..може уШте чека да му дојде ..за да го фати..:pos2:

како и да е ова е интересна појава и вреди да се подетално испита..нели???
:wink:
Definitivno se soglasuvam , otsekogas me zanimale i fascinirale SF desavkite :)

Inaku za Rods i Criters mozat da se objasnat , barem nekoj od niv kako insekti , bidejki i tie brzo letaat i so malku editiranje da se dobijat sakanite klipovi , t.e nekoi se vistinski , poveketo mislam deka se lazirani , isto kako i sekoja tema povrzana so nepoznatoto :tv:

drag43_sexy

вауууУ!
Член од
3 октомври 2007
Мислења
1.349
Поени од реакции
2
Blonde Nordic Humanoids сестра ми со вакви по дома си игра у курац добро е со е тука темава инаку вецер ... :vozbud: :vozbud:

Член од
4 април 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
Definitivno se soglasuvam , otsekogas me zanimale i fascinirale SF desavkite :)

Inaku za Rods i Criters mozat da se objasnat , barem nekoj od niv kako insekti , bidejki i tie brzo letaat i so malku editiranje da se dobijat sakanite klipovi , t.e nekoi se vistinski , poveketo mislam deka se lazirani , isto kako i sekoja tema povrzana so nepoznatoto :tv:
во клипчето вика дури 300 км брзина...а виде во дрвото ДУПКА:uvo:

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
верувам, зашто да не постои живот и надвор од планетава....ама не верувам дека на земјава ќе дојдат некои зелени створења, во летачки чинии и други такви глупости од Холивуд...

Kajgana Shop

На врв Bottom