Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во ред сваќам дека со гледањето на таткоти чичкоти вујкоти дедоти и останата поблиска и подалечна фамилија си го стекнал мислењетодека сите кој служеле војска поготово во јна се такви, но гледаш грешка си тоа значи само дека ти си од пропалитет фамилија и опкружување не дека сите што служеле восјка и што истата ја служеле во јна се такви.Не реков сите 100% се такви, зборам за повеќето екс.ЈНА војници ............ дека има и исклучоци секако дека има и ти верувам ............. инаку тие што служеле во ЈНА сега имаат сите повеќе од 40 год. ............ јас конкретно зборев за типови(кои секојдневно ги гледам/среќавам насекаде) кои сега имаат и по 50 па и по 60 год. и освен шишето друго појма немаат од ништо, ниту дисциплина, ниту работни навики, ниту бутур ............ па си викам мајке му овие типови на времето служеле по 1-2 години во ЈНА која била поим за армија во тие времиња а ги гледам денес тешки вошкари и абдали од луѓе се во секој поглед, дан’бетер се и од денешниве тинејџ пубертетлии !
Во ред сваќам дека со гледањето на таткоти чичкоти вујкоти дедоти и останата поблиска и подалечна фамилија си го стекнал мислењетодека сите кој служеле војска поготово во јна се такви, но гледаш грешка си тоа значи само дека ти си од пропалитет фамилија и опкружување не дека сите што служеле восјка и што истата ја служеле во јна се такви.
Значи таткоти и ужа и шира твоја фамилија не се репер за тоа какви се останатите.
Знам дека ти е тешко да гледаш пропалци околу себе поготово ако тоа ти се најблиските но тоа значи дека тие се такви тие потфрлиле во животот, не можеш да генерализираш дека ако татко ти е алкохоличар и пропалитет човек без образ шлокаџија дека сите што се негова генерација и сите што служеле војска се такви како него .
Просто нели ?
Тоа е анархија веќе, а ако сака некој да живее во анархија тоа е сосем друга работа.
Педер у душа и педер у гз не се за војска. Едниот и другиот ќе ја предадат.
Шедерч,арколафски, тебели резиме да ти давам бе, тафталиџанецу?
Ха...па уште смрдијенца ми мрмотиш.
Ти моето резиме да го имаш нема да бљаботиш вака и да љубиш колбаси.
Тој, газодаец, ќе зборел за војска и сериозности.
Не е личен избор, државата ако така каже, ќе куртулиш. ВМРО не сака абоминации. А Македонија од акви ко тебе се гнаси.
Војската не е личен избор секогаш. Туку е нужност.
..........
Во 2001 год. ниту еден син на политичар не загина, туку само синови на сиромашни земјоделци и сточари од Битолско и Прилепско !
Теоријата воопшто не ти држи вода со кванитет и квалитет.Дури и да дојде до војна, ако државата има квалитет пред квантитет, нека е поброен непријателот, пак ќе падне, со минумум жртви од наша страна. Целата поента што јас и ред други се обидуваме да ја потенцираме е дека не можеш некого со сила да направиш војник (дали тој сакал или не сакал). Џабе ќе пројде три месеци во таа институција, нема нешто многу да научи, шансите со тоа да брзо да загине во случај на војна се големи, и ем пари се фрлени за џабе, ем имаш човек кој живот изгубил затоа што некој не ги пресметал убаво работите однапред.
Ако сакате да одите во војска, одете. Ако сакате после тоа да гинете и да оставате ваши фамилии во црно, fine, правете го тоа, ама немојте да инсинуирате дека тоа е правилниот начин, како што рече членот Randy дека сме некоја си велесила богата со секаков вид оружје па ќе идеме сами против сите, два милиона. И така ако сака некој за 2 саата ќе направи да не снема.
Јас во еден пост претходно кога одби да ми реплицираш од само за тебе познати причини ти нагласив дека пример атомското оружје кое го трупаја советите и американците не служеше за напад или за војна туку како превентива да не дојди до истата. Не за џабе веке ако навлегуваме во тие теми запнаја за нуклераната програма на Иран. Кога сме веке кај тоа тука е и Северна Кореја. Да немаше таа нуклерано оружје досега пепел ке ја направеа, ама за жал нивна има.
Затоа и го притиксаат Иран . Ако тој развие можат само да лааат од страна пошто веке ја немаат стратешката предност..
Сега кој свати свати кој не не, убаво би било да имаме нуклерано оружје и капата на криво, ама за жал немаме и тоа е тоа.
Ова! Многу помирно ќе се спие во Македонија ако знаеш дека Гвујо или Бранко имаат можност да лансираат нуклеарен проектил. Уште подобро ќе биде да се назначи командант Мисајлиу за шеф на нуклеарната програма.
И кој дел од ова не ти е јасно, мислам кај се збуни? Тоа ти е исти курац друго паковање од тоа што јас го кажав.Ајде бе, се користела нуклеарката како превентива за да не дојде до војна?А случајно да не беше работата сосем трета?Да не беше работата поради тоа што едните имаа страв од другите ( и обратно) да не развијат оружје со поголема разорна моќ кое може да биде употребено против нив?!
.
Шо кажа сега и ти....Ова! Многу помирно ќе се спие во Македонија ако знаеш дека Гвујо или Бранко имаат можност да лансираат нуклеарен проектил. Уште подобро ќе биде да се назначи командант Мисајлиу за шеф на нуклеарната програма.
И кој дел од ова не ти е јасно, мислам кај се збуни? Тоа ти е исти курац друго паковање од тоа што јас го кажав.
Како велат стравот лозје чува.
Баш ради стравот да не им возвратат со иста мера и можноста за долга и крвавав војна ( која никој ја нејки, сите сакаат брза победа)проследена со тотално разурнување на двете страни доведе да немаме 3 продолжение од серијалот светски војни.
А споредбата нема никакво мешање на баби и жаби со темата, само кој колку може да види или да свати.
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 11:49 ---
Шо кажа сега и ти....
Јас во еден пост претходно кога одби да ми реплицираш од само за тебе познати причини ти нагласив дека пример атомското оружје кое го трупаја советите и американците не служеше за напад или за војна туку како превентива да не дојди до истата.