Фан клуб: МЗТ Скопје

Cuore |nter

inter4life
Член од
14 јануари 2010
Мислења
504
Поени од реакции
140
Covekov vleze vo ZRD Vardar so dosta pari,a sea i tolkava sala ke prai. Znae li nekoj koj e, sto e, sto raboti ili predizboren marketing si prai Ivica. Baska nigde ne najdov koga ke e gotova i koga ke ni ja rusat starata?

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Гледам за утре најавен е бесплатен влез, треба да се подигнат карти од некаде, чисто ради нумерација или ќе биде кој каде фати место?

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Гледам за утре најавен е бесплатен влез, треба да се подигнат карти од некаде, чисто ради нумерација или ќе биде кој каде фати место?
Колку што ја разбрав, нема да има карти ќе биде кој каде фати место

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Covekov vleze vo ZRD Vardar so dosta pari,a sea i tolkava sala ke prai. Znae li nekoj koj e, sto e, sto raboti ili predizboren marketing si prai Ivica. Baska nigde ne najdov koga ke e gotova i koga ke ni ja rusat starata?
За 2 месеци ќе започне со градење на салата, а се планира за година ипол салата да биде завршена и пуштена во употреба.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
За 2 месеци ќе започне со градење на салата, а се планира за година ипол салата да биде завршена и пуштена во употреба.
А како ќе иде размената Русинов-МЗТ ? Русинот ќе го поседува МЗТ,ќе добие реклама следниве 35 години,МЗТ ќе плаќа за играње во салата ?

Дека никој не дава неколку десетици милиони за сала за џабе,ни Абрамович не би бил толку великодушен

.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
А како ќе иде размената Русинов-МЗТ ? Русинот ќе го поседува МЗТ,ќе добие реклама следниве 35 години,МЗТ ќе плаќа за играње во салата ?

Дека никој не дава неколку десетици милиони за сала за џабе,ни Абрамович не би бил толку великодушен

.
Мислам дека му е дадена на стопанисување на 35 години, нема ништо да плаќа за неа, комуналии и такви работи, е сеа дали МЗТ или ЖРК Вардар ќе играат без да плаќаат не знам, ама би требало и двете да играат без плаќање, барем според мене, бидејќи Русинот е инвеститор во неа, а за ова дека ќе го поседува МЗТ не ми е верно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.815

.
Не би требало да има некој удел во МЗТ, претпоставувам за возврат ќе добие некој тендер во Аеродром, божем незнаеш како одат тие работи :)

Би требало и ЖРК Вардар и МЗТ да играат во салата бесплатно...
За Вардар е пологично со оглед на тоа што нивниот газда ја гради.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Мислам дека му е дадена на стопанисување на 35 години, нема ништо да плаќа за неа, комуналии и такви работи, е сеа дали МЗТ или ЖРК Вардар ќе играат без да плаќаат не знам, ама би требало и двете да играат без плаќање, барем според мене, бидејќи Русинот е инвеститор во неа, а за ова дека ќе го поседува МЗТ не ми е верно.
Па сегашната сала е во сопствеништво на МЗТ.Не гледам која е целта ако се губи сала која ја поседуваш за да плаќаш да играш кај некој друг.

Некаков договор мора да има за и двете страни да се во добивка,и би било убаво да го објават.Дека се гради уште една сала со сличен капацитет на 100 метри.
.
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 00:31 ---
Не би требало да има некој удел во МЗТ, претпоставувам за возврат ќе добие некој тендер во Аеродром, божем незнаеш како одат тие работи :)

Би требало и ЖРК Вардар и МЗТ да играат во салата бесплатно...
За Вардар е пологично со оглед на тоа што нивниот газда ја гради.
Тоа е јасно дека ЖРК Вардар ќе игра за без пари кога е сопственик,најверојатно и највеќе ја гради за нив али убаво би било да се објави целиот договор да се знае што како.Дека позитивни шпекулации нема,само на негативно ќе иде работата.

Најчудното е дека се гради сала со ист капацитет 4500 гледачи на 100 метри од ЈС салата.По мене најфер би било МЗТ да игра бесплатно а за возврат да му носат реклама едно 35 години и да добие да не плати комуналии на што и да гради друго во Аеродром.

.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Па сегашната сала е во сопствеништво на МЗТ.Не гледам која е целта ако се губи сала која ја поседуваш за да плаќаш да играш кај некој друг.

Некаков договор мора да има за и двете страни да се во добивка,и би било убаво да го објават.Дека се гради уште една сала со сличен капацитет на 100 метри.
.
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 00:31 ---

Тоа е јасно дека ЖРК Вардар ќе игра за без пари кога е сопственик,најверојатно и највеќе ја гради за нив али убаво би било да се објави целиот договор да се знае што како.Дека позитивни шпекулации нема,само на негативно ќе иде работата.

Најчудното е дека се гради сала со ист капацитет 4500 гледачи на 100 метри од ЈС салата.

.
Па за истата сала станува збор, друга сала нема колку што сум јас запознаен, или?!

Ќе не караат модераторите/фановите на МЗТ што си збориме за салата :)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Па за истата сала станува збор, друга сала нема колку што сум јас запознаен, или?!

Ќе не караат модераторите/фановите на МЗТ што си збориме за салата :)
Пеце Наумовски гради Маракана стил сала лево од мостот Близнаци ископаа едно дупкиште до центар на земја.Повеќенаменска сала со 2 главни трибини ( таман за кошарка дека од страна е катастрофа за гледање) и хотел + продавници такви работи до кеј.Земјиштето го купи за бадијала за да ја изгради салата.Последен пат кога поминав темелите веќе беа готови и се градеше подножјето,до септември таа сала ќе е готова,

.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Пеце Наумовски гради Маракана стил сала лево од мостот Близнаци ископаа едно дупкиште до центар на земја.Повеќенаменска сала со 2 главни трибини ( таман за кошарка дека од страна е катастрофа за гледање) и хотел + продавници такви работи до кеј.Земјиштето го купи за бадијала за да ја изгради салата.Последен пат кога поминав темелите веќе беа готови и се градеше подножјето,до септември таа сала ќе е готова,

.
А тоа да не е аква парк и хотел ? Си се помешал нешто.. Со сигурност е 1 сала....

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
А тоа да не е аква парк и хотел ? Си се помешал нешто.. Со сигурност е 1 сала....

http://www.aerodrom.gov.mk/tl_files/za opstina/generalni podatoci/urbanistichki planovi/JaneSandanskiUEG.jpg

Салата за Хокеј само ја избришаа и ја додадоа на аква паркот.Таму лево од мостот се гради сала за 4500 гледачи и хотел.И тоа салата е веќе доста изградена.

.

dabo

TOMOX47
Член од
31 март 2008
Мислења
78
Поени од реакции
21
Салата која беше планирана до мостот близнак нема да се прави,заради тоа е прифатен планот за изградба на оваа,инаку да појасниме сегашната сала Јане Сандански никогаш не била на клубот,туку со неа најпрво поседуваше некоја државна фирма за стопанисување со спортски објекти,а од некоја година кога општината влезе во клубот салата и припаѓа на општината.

M

MrzaRules

Гостин
Конечно МЗТ ја има публиката што ја заслужува, 4000+ публика во Борис (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom