- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
18.5![]()
Ништо. Бар 20 да имаше, ебаго

--- надополнето: 4 јануари 2013 во 01:02 ---
Имам 5 години поголема сестра и се додека не наполнив 14тина години а она 18-19 разликата не се осеќаше многу напротив бевме најдобри другарчиња, е кога веќе направив јас 14 она 19+ се осети разликата и почнаа конфликтите пред се поради тоа што бевме во една заедничка соба и поради тоа што делевме компјутер откако се среди тоа конфликтите значително се намалија.. а истите конфликти со текот на годините како растевме и скроз ги снема иако често пати се лутев што многу повеќе нејзе и дозволуваа и ја бранеа поради тоа што женско е нели... Инаку доста ми помогнала во животот од пишување состави за нашколо до цртежи исто така за нашколо, со позајмување на пари иако е доста скржавасега кога веќе е мажена и не живее под ист покрив мислам сфаќаш колку повеќе ти значела и ти недостига, и да не би ја мењавала за брат баш супер е вака.
Ретки се тие случаеви зошто повеќето кај нас наследството го пренесуваат традиционално кај машкото, ете и тато единствено машко во фамилија бил помеѓу две сестри па целото наследство му припадна него.
Не се ретки, но ептен сме офф топик.
Како и да е, твојов пост е пример за еден муабет на Мачорка во една сосема друга тема.

"

). Сега помалце се гледаме дека почна да работи, но кога е така поодморен, мора малце да ме исплеска на ПЕС, секогаш губам ( + ми попушта )
. За компјутер никогаш не сме се скарале кој да седи попрво.Си имаме џентлменски договор, ако мене ми се седи на ком, му давам 30-40 минути да стане од столчето, и обратно, тој на мене исто. Си имаме разбирање де, респект што се вели.И често се заебаваме за тимовите за кои навиваме, кој е поместачки клуб,Манчестер Јунајтед или Јувентус 
се ќе делат по пола што значи дека ако сестрата се разведе ќе си се врати дома кај што пораснала.....логика бе брат......си има дел таму.........
Иaко го учев aнглиски ко беше помaл сегa подобро и од мене зборит и aнглиски и гермaнски. Крaјно себично суштество, некогaш морaм пaри дa му дaвaм aко требит дa ми помогнит во нешто. Никогaш не не издaвa и мене и сестрa ми зa што и дa се рaботи. Домa со сестрa ми aнглиски збориме aко не сaкaме дa не рaзберaт родителите, a ко ќе криеме нешто од брaт ми збориме шпaнски, зa среќa не рaзбирaт. Ме викaт рaсисткa когa нa нервозa ќе речaм црнчиштa или цигaни, тоa него во нервот го мaвaт. Брaтчето ми е личнооо преличнооо, умно преумнооо, пaметно препaметнооооо, со нaјубо име нa светот