Les Misérables (2012)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

Бидејќи ми се смачи да тролам и да подигнувам очекувања на сите теми, отворам тема за филмот кој заедно со Линколн на Спилберг и евентуално (ама не верувам) Хобитот на Питер Џексон ќе има главен збор околу филмските награди оваа година.

На кратко, Les Miserables е адаптација на книгата „Клетници“ која на времето се учеше во школо (не знам за сега) или поточно, адаптација на театарската претстава по истата книга. Филмот е мјузикл а во главните улоги се Wolverine, Gladiator, CatWoman, Borat итн...

Направен е за големо платно според дел од сцените кои можат да се видат на трејлерите:

Иако сум убеден дека оскарот ќе му го дадат на Линколн, не се секирам многу пошто Ането ќе си земе оскар за ова. Сепак мислам дека ова е филм кој нема да разочара, барем според она што го читам од рецензиите до сега.

А додека го чекаме филмот, еве и малку занимливости: http://www.imdb.com/title/tt1707386/trivia

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Лани ја прочитав книгата, значи да, сеуште се работи како лектира во трета година. И според нејзината содржина за мене не е предизвик да го гледам филмот. Но сепак ако е толкаво ремек дело како што читав критики можда вреди да се погледне. Инаку на нет пред некое време видов смешна критика за овој филм, морам да ја ставам :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Се чека во Синеплекс, иако не знам колку ќе биде тоа сигурно поради тоа што гледам на ниту еден Синеплекс на балканскиве страници го нема во најавите. Јас мислам дека или Милениум ќе ги престигне, или ќе го дават евентуално после Оскарите, обично доста наградувани филмови тогаш повеќе гледаат бел ден во кината. Така мислам „Говорот на кралот“ од истиот режисер исто така почна да се дава во Рамстор после Оскарите. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Лани ја прочитав книгата
Пробај со ова прво: #3242

Се чека во Синеплекс, иако не знам колку ќе биде тоа сигурно поради тоа што гледам на ниту еден Синеплекс на балканскиве страници го нема во најавите.
Мислам дека ќе биде на почетокот на февруари, пред Оскарите.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
не те разбрав, различна е содржината ?
Иста е, само првиот филм со Лиам Нисон е драма, а новиот е мјузикл. Можеби ќе добиеш различен филинг во однос на книгата, тоа ми е муабетот.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.009
Поени од реакции
11.647
Бидејќи книгата ја прочитав и ми се допадна филмов секако ќе го изгледам, баш ме интересира каков спој направиле. Во меѓувреме ќе го ѕирнам ова со Лиам Нисон, фала за Ио Соно. Иначе немаше и како мини-серија Клетници со Жерар Депардие? (6 епизоди мислам беше). Сега проверив, 4 биле, секоја по 100 минути.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.542
Поени од реакции
59.223
Клетници, мојата омилена книга :)

Не ми се допаѓа тоа што е мјузикл, но сепак ќе го гледам...
Има допирни точки со делото, нели ?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Не сум нешто фан на мјузикли ама бидејќи се работи за Клетници најверојатно ќе го гледам. Ми се допаѓа и актерската екипа, особено изборот за Козета.
Макар што по мини-серијата не верувам дека ќе има подобра адаптација на книгата.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Мадмоазел Козет, можеа ли подобар избор да направат? :love:
Високи очекувања имам за филмов. Секој ден пратам што се случува :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не ми е гледана мини-серијата, ако има торент пратете по ПП.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Овој со Лиам го гледавме во трета година во гимназија откако ја обработивме Клетници. Добар филм, но очекувам доста повеќе од мјузиклов..

Kajgana Shop

На врв Bottom