Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
ДК

Прво. Самоцитираното за малко да се испуне. Јанезите сакат виза, јас ги гледам вака :cautious::cautious::cautious:, они ме гледат вака :mad::mad::mad::mad:. Па дојде една шваба. Ама разбран човек, со него брзо се разберааме. А Јанезинката, к*р да има у куќата, вечно за к*р да плаче. Не сме сите Македонци гестарбајтери, има и туристи меѓу нас.

второ. Неверојатен роуд трип.

трето. не пијам повеќе мартини.

четврто. Од 3 000 километра, у Радовиш на булеваро покажувах дали имам ланци пред пола саат. Ем си знаеех оти ќе ме запрат. Арно шо не ме натераа да дуам у тава пемпелето. :)

пето. Магла. Магла, и само Магла. Очите ми са како да сам швајцувал со електроди 2 дена без престан. :unsure:

шесто. Наредната кола ќе е автоматик/стептроник со темпомат. И барем 250-60 којна. ;)

Седмо. Здрасти Здрасти.:pipi:

Луки
Луки, зашо се не си зачешлал, па да туреш еден патец на стредина, да личеш на грацко дете??? И после нормално ќе те дразне тава коњушарот австриски!

Луки, зашо се не си зачешлал, па да туреш еден патец на стредина, да личеш на грацко дете??? И после нормално ќе те дразне тава коњушарот австриски!

Шо да праам коа сам грозен и со патец, и без патец, со кал под нокти. Покондурена сељачаана си е сељачаана, и јас не делам од таа стереотипна мудрос.

Абеее, размаабетиссааме се со таа Австриската шваба, излезе ного разбран човек. Ама таа Словенката, бело видело да не виде.

Шо да праам коа сам грозен и со патец, и без патец, со кал под нокти. Покондурена сељачаана си е сељачаана, и јас не делам од таа стереотипна мудрос.

Абеее, размаабетиссааме се со таа Австриската шваба, излезе ного разбран човек. Ама таа Словенката, бело видело да не виде.
Чекај бе, тие заедничка контрола ли имаат на Австриска граница? Или тоа е само за чифури?

Чекај бе, тие заедничка контрола ли имаат на Австриска граница? Или тоа е само за чифури?

Обрнааме го на чат Кајганче, ама мора да се дообјаснеме. Хрватска Словенија на Грушковје, Птуј. Имаше некакви Еуропол полицајци, па од там почнува Шенгено, па гледаа бројове на шасија, па тераа ладно оружје, па алкохол, па огнено оружје, па бркаа низ сите дупки по таа колата, па па гледаа бројки на шасија, па малко интервју, па не ти знам шо, па малку црк вик, па малко откосо гледајне... Словенија Австрија нема граници, Шенген е.

Обрнааме го на чат Кајганче, ама мора да се дообјаснеме. Хрватска Словенија на Грушковје, Птуј. Имаше некакви Еуропол полицајци, па од там почнува Шенгено, па гледаа бројове на шасија, па тераа ладно оружје, па алкохол, па огнено оружје, па бркаа низ сите дупки по таа колата, па па гледаа бројки на шасија, па малко интервју, па не ти знам шо, па малку црк вик, па малко откосо гледајне... Словенија Австрија нема граници, Шенген е.
Остај чато, тава е озбилна. Секаде кајшто влегуваш во Шенген ли те пречекува Еуропол? Или ова е можеби само за балкански лудаци наменето?

Со каков автомобил беше?
Бмв 530д. 2001ва. озбилно.

Остај чато, тава е озбилна. Секаде кајшто влегуваш во Шенген ли те пречекува Еуропол? Или ова е можеби само за балкански лудаци наменето?
Неам појма, Мене по принцип секаде ме тресат, без разлика дали е шенген или не е шенген. Миљон пати имам мрзнано на граница заради претреси, чуда, проверки глупости.. :-(

Секоја чест за Горан Стефановски нека е жива и здрава, преубаво писмо. Ништо не може да го замени овој поклон кој и го дал.

П.С Ако по денов годинава се познава, тоа ќе биде неверојатно убава година, само здравје и мир :)

Драга, моментално вака:
tumblr_mfuh7qJqGK1rqxnnlo1_500.gif

Драга Кајгана,
После долго време се вратив у нормала. Па како и да не се вратам, се изнаспав околу празнициве. Сите слават, ја у кревет, под јорганче, со филмче... Ама најубаво си поминав ;) Еве веќе е трети ден од годинава, а ја се осеќам толку освежена, исполнета, со толку многу енергија, што не знам што попрво да направам. Ќе смислам нешто, не дека не. :)
Иначе, џабе диети со месеци, од на мама специјалитетите за 3 дена вратив се што имав изгубено :cautious: Ете зашто не сакам празници. :)
Аааааааа, да, се слиикав и со Дедо Мраз :pipi: Некако поголема бев од него, ама нема врска :LOL:
И така, си живееја среќно до крајот на животот. Точка. ;)

Ми поминаа годините, среќа, не ме лоботомираа на време, сега касно е :D

Ne beeee....ke uvedeme za postari :D

Tamam, sas Luki u vojska, zaedno.

Poslem u TO kaj mene, da ve komandam u mirnodopie.

Za da prodolzi Draga kajgana, temava, po red i poredok, ko sto e kazano i storeno od administacija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom