Тато и мама православни, јас атеист

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Младичу....не ли е касно?:)
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 02:00 ---

Нема благе везе.....ќе треба да се помачиш многу повеќе од ова. Ги имаш сите ресурси што некогаш некој ги имал, не прифаќај ништо без да си сигурен.....барај со други зборови.
Да не сакаш цела приказна почнувајќи од седумте дена да ја раскажам... Без разлика на ресурсите, срањето си останува срање.
А еве според тебе кој (што) е јахве?

Sent from my Nexus

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да не сакаш цела приказна почнувајќи од седумте дена да ја раскажам... Без разлика на ресурсите, срањето си останува срање.
А еве според тебе кој (што) е јахве?

Sent from my Nexus
А кој ја напишал библијата дали знаеш?
За да дојдеш до вистината ќе треба малку полициски методи да употребиш......а они поаѓаат од мотивот.;)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
А кој ја напишал библијата дали знаеш?
За да дојдеш до вистината ќе треба малку полициски методи да употребиш......а они поаѓаат од мотивот.;)
Не ми одговарај на прашањето со прашање.
Али ајде, библијата ја напишал некој паметњакович кој се гледа дека бил добар баснописец.

А сега, кој според тебе е јахве?

Sent from my Nexus

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не ми одговарај на прашањето со прашање.
Али ајде, библијата ја напишал некој паметњакович кој се гледа дека бил добар баснописец.

А сега, кој според тебе е јахве?

Sent from my Nexus
Ништо не правиш со овој став...ќе си останеш закован за атеистичките догми....касно е веќе.
Поздрав.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Твоите верници се? онака ме интересира, немам ништо против едните ни другите.
Да, верници се. А ти кај се сместуваш? Атеист или верник?
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 08:52 ---
Убаво ви вика бе Боди... вие двајца да сментите малце фрекфенција, ќе си го најдете муабетот... ама пусто его...:)
Човек со предрасуди, не може да смени фреквенција. Јас сите ги фаќам. А не сфаќа дека за ист “бог“ зборуваме. А и го мрзи да чита, бар она што сум напишал.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 08:53 ---
Ништо не правиш со овој став...ќе си останеш закован за атеистичките догми....касно е веќе.
Поздрав.
А кои се тоа атеистички догми? Мене не ми се познати и ги немам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да, верници се. А ти кај се сместуваш? Атеист или верник?
Нигде, никогаш не сум влагал во анализи, нити сум размислувал сериозно на оваа тема...искрено не ми сметаат ни тие ни тие, само ме интересираше.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нигде, никогаш не сум влагал во анализи, нити сум размислувал сериозно на оваа тема...искрено не ми сметаат ни тие ни тие, само ме интересираше.
Тоа нигде, не постои. Или веруваш во бог или не.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Тоа нигде, не постои. Или веруваш во бог или не.
Не, зш? Најчесто атеистите наоколу се такви какви што ги дал Господ ( :D ) од помодарство, т.е. се полоботомирани и од wошите верници.

Истите тие, атеисти, а не антитеисти, во одредени случаи ќе изјават како веруваат во среќа, имаат надеж и др.

God is a concept by which we measure our... (pain)...

Атеистите од помодарство не го замислуваат Господ со бела брада, ама веруваат во такво нешто. бла бла бла,

Инаку, може ли комшиите католици, а јас муслиман?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не, зш? Најчесто атеистите наоколу се такви какви што ги дал Господ ( :D ) од помодарство, т.е. се полоботомирани и од wошите верници.

Истите тие, атеисти, а не антитеисти, во одредени случаи ќе изјават како веруваат во среќа, имаат надеж и др.

God is a concept by which we measure our... (pain)...

Атеистите од помодарство не го замислуваат Господ со бела брада, ама веруваат во такво нешто. бла бла бла,

Инаку, може ли комшиите католици, а јас муслиман?
Убаво си кажуваш...... бла бла бла...ете тоа кажа сега.
И повторно некој со предрасуди. Аманте бе луѓе, научете што е атеист. Едноставно е. Една проста реченица.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Бла бла старо...
Знам шо е бе... растурикуќа што тежнее да биде лик од книгите на Хиченс, Кристофер.

Едноставно...

(да се разбериме, зборвам за помодарството...:icon_lol: )

Предрасуди...:icon_mrgr:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Бла бла старо...
Знам шо е бе... растурикуќа што тежнее да биде лик од книгите на Хиченс, Кристофер.

Едноставно...

(да се разбериме, зборвам за помодарството...:icon_lol: )

Предрасуди...:icon_mrgr:
Браво, одлично се опиша себеси. Детуле....

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Тато и мама православни, јас атеист... полека полека(им беше тешко) и они станаа атеисти... Сега не сум ни атеист... го надминав тоа... сега сум обичен човек кој го живее животот природно и спонтано... и ја прифаќа секоја ситуација со колку што може пототална свест... полека полека(е ова уште потешко им е) почнуваат и они да го сваќаат тоа...
Сакам да кажам дека... прво си да речеме верник... стануваш атеист, но ако останеш само на тоа, како и да е ќе се вратиш на верувањето... Атеист многу добро го знаеш ова и самиот... кога ќе ја започнеш вистинската авантура на себе-спознавањето, тогаш не си ни верник ни атеист, тоа се само игри на умот... Тогаш си спонтан човек, танцуваш во ритамот и синхронизација со универзумот...

Kajgana Shop

На врв Bottom